lördag 1 juni 2013

När vädret inte blir som man tänkt sig...

... då får man lösa situationen på bästa sätt!


I morse satte Mathias igång och slipa dörren för att kunna limma fast sparkbrädan som har lossnat längst ner på dörren. När han väl limmat och satt fast den med tvingar så måste dörren stå öppen hela dagen och det är självklart då det börjar regna. Det var inte med i våra beräkningar, men det är ju bara att gilla läget och göra det bästa av det : )

Dagen idag har gått väldigt snabbt. Vi har haft trevligt besök mest hela dagen. På eftermiddagen kom mormor och Mats och hälsade på och det är ju så klart alltid populärt! Extra populärt var det idag när de hade med sig en överraskning till Anton och Stella. Det har lekts, grejats och pysslats med denna grej för fullt och om ni kikar in imorgon lovar jag att visa er vad det var :)

Nu, sen middag för oss som inte gillar köttbullar och pasta. Dörren håller på att fixas så vi kan stänga för kvällen nu (det börjat bli lite kyligt härinne nu) och sen väntar ett gammalt kylskåp på att rengöras innan försäljning! Kul lördagkväll, eller hur :) Vad gör ni?


En lekdejt



Denna veckas helgblomma på bordet fick bli egenplockat från trädgården!


Idag har vi haft en lekdejt här hemma. En av Antons bästa dagiskompisar Ebba och hennes familj har varit här för lite fika, skitsnack och bus. Alltid roligt att lära känna nya människor och särskilt lyckat är det ju när de har barn i samma ålder som leker bra tillsammans. Jag tror och hoppas att det blir fler gånger!

Just nu sover båda barnen men snart kommer mormor och Mats och hälsar på och jag råkar veta att de har med sig en liten överraskning till ungarna :)

torsdag 30 maj 2013

Äntligen!!



Min gubbe är duktig, har jag sagt det?!
Vi har ju haft en hög med rivningsskräp liggande i trädgården precis i passagen till baksidan. Mathias var snäll nog och byggde en liten ramp av några gamla garderobsdörrar så jag skulle kunna ta mig fram med vagnen, men det har ju inte varit lätt! I måndags försvann äntligen den där högen i väg till tippen och jag kommer inte sakna den kan jag säga :)

Torsdag morgon och jag ska äta min frukost i lugn och ro innan vildarna vaknar. Mina mornar innan jag går till jobbet har blivit lite av min egentid. Jag försöker smyga upp så tyst jag kan för att inte väcka någon, sen äter jag frukost och sminkar mig i soffan framför tvn. Inte varje dag man kan göra det :)

Off to work, ha en bra dag nu!

onsdag 29 maj 2013

En toppenkväll för Anton

 
Det blev det visst ikväll! Antons dagis hade sin årliga picnic ikväll och hela familjen inklusive farmor och farfar var där för att fika och busa!



Mycket lyckat och kvällen avslutades med lite fyrhjulingsåkande med farfar, gissa om lilleman tyckte det var spännande.

Nu väntar lite nedvarvning i soffan på mig innan det är läggdags. Sen är det ju ytterligare en jobbdag för mig imorgon!

tisdag 28 maj 2013

Barnens leksaker, eller?

 Tänk att barnens leksaker kan vara så intressanta, knappt så barnen själva får ha dem! Eller vad säger du Mathias ;)

Nu sover barnen och jag och min kära sambo ska sjunka ner i soffan och titta på senaste avsnittet av Elementary. Bästa serien just nu enligt mig!! Har ni sett den? En modern Sherlock Holmes!

Imorgon väntar en jobbdag för mig! Samtidigt som det är skönt att komma hemifrån en stund så känns inte jobbet så värst upplyftande just nu. Det har jag kanske inte berättat här på bloggen men jag får tyvärr inte ha kvar mitt jobb, omstruktureringar heter det visst. Så jag jobbar en månad till sen blir det föräldraledighet/annat jobb/studier, vem vet, vi får helt enkelt se vad som händer till hösten. Så när jag fick beskedet av min chef för en tid sedan så gick liksom luften ur mig och nu handlar det ju mest om att avsluta saker! Trist, och jag kommer sakna både kollegor och elever. Men även om det känns tufft nu så är jag övertygad om att allt kommer bli till det bättre i längden, det blir det ju alltid :)

Update: Nu sover visst bara en unge! Jaja, lilltjejen får väl titta på Elementary hon också :)

Tänk vad man kan hitta...


Tänk vad man kan hitta när man röjer i källaren. Detta är något som Mathias har fått för länge sedan och jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar den eller inte! Vad tycker ni?


Så länge får den flytta upp i fönstret i vardagsrummet så får vi se om jag kan bestämma mig!

Här fortsätter rensning i huset, just nu håller jag på med kökslådorna. Det är lika bra att passa på när man får ett sånt infall :) Men jag tror det är dags att ta paus för middag nu. Idag blir det rester av lasagnen vi hade igår, såå skönt att slippa laga mat en dag!

måndag 27 maj 2013

Det lönar sig...


Tiden jag lägger på att tävla i olika bloggar och på Facebook verkar faktiskt betala sig! Jag har vunnit en hel del grejer tidigare, bland annat en plånbok från märket Fab, ett par örhängen (Bohemian Luxury), en plåtlåda från Grafitgrå och ett set med diskhanddukar och förvaringsburk från Arne Jacobsen. Förra veckan vann jag denna superfina poncho från Pernilla Wahlgrens kollektion. Idag fick jag hem den och kolla bara så fin den är. Tunn, stickad och följsam, perfekt nu på sommaren över ett enkelt linne och till ett par snygga jeans.

Tur både i spel och i kärlek tydligen :)



 I den här familjen är vi lite halta och lytta så här på måndagskvällen. Mathias trampade in en spik i foten igår och är väldigt öm efter han har jobbat en hel dag. Jag har problem med ischias (tror jag det är) så jag knappt kan gå emellanåt. Men något positivt är att barnen mår bra och mitt öga är mycket bättre nu.

Nu närmar sig den dagliga nattnings-rutinen så det är väl bara att ta tag i det så jag snart kan sjunka ner i soffan och ha lite välbehövlig slö-tid. Idag behövs det verkligen för idag har vi en trött mamma här!

Bästa morsdagspresenten

Igår när Anton kom hem ifrån sin övernattning fick jag den finaste morsdagspresenten man kan tänka sig. En fin teckning och en pysselgubbe som min fina lille pojk hade gjort till mig!


 Idag vaknar vi upp till en solig måndagmorgon! Synd bara att jag har åkt på ögoninflammationen som ungarna hade förra veckan. Jag kände av det i gårkväll och i natt har jag fått springa upp en massa gånger för att torka ur ögat, men vem behöver sömn?! ;)

Så idag åker solglasögonen på (tur att det är sol ute) när Anton ska lämnas på dagis och jag och Stella ska lite senare bege oss till Thias jobb för att kanske få oss en liten hamburgare. De har nämligen en liten mässa där några timmar idag, perfekt att slippa laga lunch tänkte jag då!!

Hoppas ni får en bra måndag!

söndag 26 maj 2013

Ordningen återställd

Så skönt som det är att ha en unge mindre hemma under något dygn, lika mycket saknar man ju ungen. Nu är han äntligen hemma, trött som få och på sitt bästa skrik-och-tjut-humör, men det är väl så trött man blir efter ett dygns bus hos farmor och farfar :) Snart nattning och sedan ska jag inte göra mera idag!

Vi har haft en väldigt produktiv dag idag måste jag säga. Trots den lugna starten på dagen så hann vi med mycket innan Anton kom hem hit! Källaren är nu framkomlig igen och det finns hopp om att få in lite fler möbler nästa helg. 


Sen emellanåt hittar man såna här kartonger när man håller på att röja och då undrar varför de har sparats?! Har karln i huset inte förstått vem som bestämmer här egentligen?! ;)

Nu, natta barn! Jag hör att det är hög tid för dem båda! 
Har ni haft en bra helg? Vad har ni gjort? Berätta!

En mysig puss


Min lilla tjej har lärt sig att pussas och det är ju bara hur mysigt som helst!

Vi frågar henne om vi får en puss, då lägger hon handen på kinden på oss och ger oss sedan en stor, blöt puss! Tänk att min lilla bebis mer och mer blir en liten tjej!

Denna mors dag har börjat lite omvänt! Jag och min lilla tjej har varit uppe sedan kl 6 imorse och den som har fått sovmorgon idag var märkligt nog inte mor, det var far i huset :) Men jag ska inte klaga, jag fick sovmorgon igår! Men jag saknar min andra vilde massor, jag får krama ikapp med honom ikväll istället!

Nu på morgonen kunde vi (med lite fantasi) höra att Stella sa mamma och pappa. Det är ju så man smälter och en bättre mors-dag-present kunde jag ju inte ha fått :)

Nu, dags för en sen frukost och sen väntar källaren på att bli städad!