lördag 10 december 2011

Saffransbröd


Det här sysslar jag och Anton med idag :) Bakar lussekatter, men vi testar en (eller två) varianter på det! Den ena med fyllning av mandelmassa och den andra med vanilj och vit choklad (recept från Vickan). Jag rapporterar senare om resultatet :)



Mina två grabbar somnade mitt i allt :)


Uppdatering: Båda sorterna blev jättegoda, har faktiskt svårt att välja vilken jag gillade bäst. Jag bakade dessutom saffransbrödet i muffinsformar och det blev jättesaftigt och gott, tips :)

fredag 9 december 2011

Fredagen kom med en smäll!

Godkväll!

Här har vi fredagsmys just nu. Vi har ätit lax och klyftpotatis, dricker vin och tittar på idol-finalen. Har inte alls följt idol i år, men hela dagen har det snackats om denna final på jobbet, så jag kände mig tvungen att se den ;)

Anton var så trött efter dagis att han somnade i bilen medan vi åkte några ärenden på väg hem. Nu sover han gott i sin säng sedan länge :) Efter jobbet var vi och hämtade tapet till kök och matrum samt hämtade ut två olika paket. Båda paketen är Tradera-fynd som visade sig helt och hållet leva upp till beskrivningen. Jag är supernöjd!!! Det ena är en ljuskrona och det andra är superfina teburkar! Jag lovar att jag ska visa er bilder så fort jag får upp dem på plats!

Tidigare idag hände något som jag först tycke var mindre kul, men som sedan visade sig vara superbra :) Jag blev påkörd (med Golfen) på Coops parkering. Jag åkte runt och letade parkering när jag plötsligt ser att en dam åker ut från sin parkeringsplats och tittar åt ett helt annat håll samtidigt som hon brakar rakt in i vänstersidan på mig. Det blev en rejäl smäll och jag var övertygad om att hela sidan skulle vara inbuktad, men när jag gick ut och titta var det bara en mindre buckla på framskärmen samt en bit av listen som lossnat. Det komiska i situation var att hon lyckades träffa precis på en gammal buckla vi hade på samma ställe. Den bucklan blev när snöröjningen körde lite för nära vår bil som stod parkerad på Södermalmsgatan när vi bodde där! Ibland ska man ha tur i oturen ;)

Imorgon väntar (förhoppningsvis) lite sovmorgon och sen tvätt, plock, pepparkaks- samt lussekattsbakning!! Eventuellt får vi besök av Bam Bam också men det återstår att se!
Vad ska ni göra i helgen?

torsdag 8 december 2011

Biodags :)


Vi är på plats för att se Twilligt - Breaking Dawn :)

onsdag 7 december 2011

Hjälpreda!

Vi håller på med middagen och Anton fixar disken idag! Skönt att få lite hjälp ;)

tisdag 6 december 2011

Första snön!


I natt kom första snön för denna vinter och så här såg det ut imorse när jag gick till jobbet! Dock var det ett väldigt tunt snötäcke som nästan har försvunnit nu! Undrar just vad Anton och hans dagiskompisar sa om detta idag när de var ute och lekte :)

Här på jobbet är det full fart idag! Jag har fått hoppa in och ta olika lektioner hela dagen, pga sjukdom, så hela dagen har varit minst sagt rörig! Efter jobbet kommer mormor hem till oss för att busa med Anton en stund. Vi ska nämligen åka till Electrolux Home och titta på offerten för vitvarorna. Sen ska vi försöka hinna köpa tapeter och köpa en utejulgran! Får se om tiden räcker till :)

måndag 5 december 2011

Wrooom......

Glömde ju helt bort att visa er detta års julgranspynt! Vi skapade en liten tradition förra året (tack för tipset Frida) där vi varje år vi firar jul som en familj köper ett lite speciellt julgranspynt. Så nu tänkte jag visa er årets (denna är för mina grabbars skull ;) )


En pratkvarn i vårt hus :)

Under helgen har det hänt saker med Anton! Helt plötsligt så pratar han väldigt tydligt och många ord så man förstår och han härmar och säger både Bettan, Johan, mormor, farmor, farfar nu :) De hade till och med påpekat utvecklingen som skett under helgen på dagis! Jättemysigt är det, han är i en så himla go ålder just nu, han vill vara med och vill hjälpa till med allt och han pratar hela tiden :) Men samtidigt är han för tillfället helt omöjlig att få i någon middag, om vi lyckas en kväll per vecka så är det en bedrift! Racet mellan dagis och läggdags kräver mycket energi av oss för att hålla tröttisen vaken och nöjd!! Behöver jag säga att min lille kille fortfarande oftast sover två gånger per dag (kanske brås på pappa lite grann??) ... ;)

Ser ni den fina granen jag fyndade
i helgen! På Indiska :)

Och de snygga zink-siffrorna till adventsljusstaken...

Ikväll har jag pysslat, fixat, städat och just nu sitter jag och mixtrar med årets julkort. Det behöver ju skickas iväg snart ju, tiden går snabbt som tusan just nu! Jag kan ju erkänna att det var enklare att fota vilden förra året, då låg han ju still och man hade all tid i världen att ta ett bra kort. Just nu får man vara glad om man får med en suddig skugga på bild. Dessutom hatar han den fina tomteluvan mormor köpt till honom. Den som jag gärna ville att han skulle ha på sig på årets julkort, men det ser ut som vi får klara oss utan en liten tomtenisse i år, men något julkort ska jag nog få till i alla fall ;)


söndag 4 december 2011

Frukostbuffé


Efter en härlig sovmorgon sitter vi nu och avnjuter frukostbuffén på Scandic hotell, jag njuter av allt och trevligt sällskap har jag också :)