lördag 13 april 2013

En del av vårt sovrum


 Godmorgon på er!

Det är inte så ofta jag visar bilder från andra delar av huset än köket och vardagsrummet (och renoveringen). Det beror på att vi just nu när renoveringen pågår är lite trångbodda. Eller egentligen inte, vi har ju 100 kvadratmeter att bo på, men de stora ytorna finns i just kök, vardagsrum och hall. Dessutom försöker vi hitta smart förvaring för saker som tidigare var utspritt på 200 kvadratmeter på halva ytan nu. Det blir ett smärre kaos och jag kämpar med att plocka, sortera, rensa och försöka hitta smart förvaring så att det känns lugnt och harmoniskt att bo här. Vi kommer ändå leva i detta kaos i ett bra tag framöver så jag försöker göra det så bra det går. 

Igår höll jag på och plockade runt lite saker och lyckades få lite ordning i en del av sovrummet, så jag tänkte visa er den nu. De här korgarna rymmer just nu blöjor eftersom det ser så skräpigt ut när de står framme. Senare är det tänkt att de ska agera leksaksförvaring i Stellas rum.


Nu ska jag slänga i mig lite frukost. Här har vi visst ätit frukost i omgångar idag, hela familjen har fått i sig frukost nu utom jag och jag börjar bli rejält hungrig nu. Tror jag ska koka ägg, fixa en kopp te och en tallrik yoghurt! Hur ser era helgfrukostar ut?



fredag 12 april 2013

Med brorsan som stöd...

... så sitter den här tjejen riktigt bra nu. Dessutom tycker hon det är jättekul att äta på sina strumpor :)


Fredag och vi har hunnit med en sväng till banken för att skriva på papper (behövs ju pengar för att renovera tyvärr), storhandla, bada barn och nu ska jag ta en dusch för att senare sjunka ner i soffan. Det kanske blir en film ikväll?! Eller vad säger du älskling??

Vad gör ni ikväll?



torsdag 11 april 2013

Pappas lille hjälpreda

 

 Godkväll på er!

Har har vi kört ett race i trädgården efter middagen och slängt småskräpet i containern också. Anton ville ju så klart hjälpa till, tur att pappa har honom så han slipper göra sånt här själv. Stella hjälpte till lite mindre och jag var väl inte jätte effektiv heller kan jag erkänna, men fota gjorde jag ;)



Nu väntar lite kvällsmat till barnen och sedan nattning! Vad gör ni ikväll?

Inramat och klart

 

 Äntligen har min fina nyckelpige-tavla fått en passpartout som passar. Eftersom postern har lite udda mått var det svårt att hitta ram och framför allt passpartout som passade trycket. Förra veckan fick jag äntligen tummen ur och specialbeställde en passpartout hos en ramverkstad i stan. Efter lite missförstånd, fel mått och fel färg fick jag i fredags hem en ny som passade. Det gjorde liksom hela tavlan, jag tycker det har sett lite naket ut tidigare, säkert inget ni har tänkt på men jag har retat mig på det varenda dag!

Idag är ytterligare en jobbdag för mig och jag gillar att ha lite av varje, både jobb och vara hemma med trollen. Det får mig att uppskatta båda sakerna mer, man hinner liksom inte tröttna på något av det!

Hur tänker ni andra mammor med föräldraledighet vs jobb? Hur tidigt har ni börjat jobba eller tänker börja jobba?

onsdag 10 april 2013

Dagens välkommen-hem


Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av den här synen. Halva släkten var här och hjälpte till på olika sätt och en stor container och en grävare stod i trädgården. Mathias och svärfar höll på att lasta allt skräp i containern och inne hängde mormor med ungarna. Nu är skräphögen borta, eller ja, nästan i alla fall. Allt fick faktiskt inte plats! Istället har vi tyvärr en lerig och uppkörd gräsmatta, men man kan ju inte få allt, vi tar oss i alla fall runt till baksidan nu :)


 Tack för all hjälp, det är verkligen uppskattat!

tisdag 9 april 2013

Vad var det i paketet?


Detta var alltså vad som var i paketet, jättefina stickade kläder till mina skatter.

 


Anton fick en snygg stickad grön tröja med rosa detaljer och tillhörande mössa. Stella fick en jättesöt kappa i rosa med gröna detaljer och en liten mössa till. Lägg märke till att knapparna i Stellas kappa är formade som små stjärnor (betydelsen av hennes namn). 

Tack snälla Maria för den superfina presenten :)

Min solstråle


Vi hann med den där promenaden på förmiddagen. Vi hälsade på mormor på jobbet och passade på att hämta upp ett paket som kommit till barnen. Om ni kikar in lite senare ikväll ska jag visa vad det är! När vi kom hem igen hade Stella somnat i vagnen, så jag och Anton passade på att njuta av vårsolen en stund ute på vår trappa. Där var det lä och riktigt varmt och skönt.


Nu ska jag gå och byta av Mathias, jag hör att Stella är jättearg. Förmodligen övertrött och kanske i kombination med att tänder är på väg?! Sen väntar duschen och imorgon är det dags för jobb igen!

Vi ses senare så får ni se vad som var i paketet!

Vårtecken


Mitt i allt skräp som ligger på vår gård just nu hittade jag denna häromdagen! Underbart att våren faktiskt är på väg nu.

Igår blev det lite fattigt på blogginlägg eftersom jag var iväg till Gekås i Ullared för lite shopping. Jag åkte hemifrån redan kl 4:30 och kom inte hem förrän kl 20:30 så bloggen fick vila lite igår.

En del fynd gjordes där igår, mycket barnkläder, lite kläder till mig själv och sen lite annat plock som går åt. Jag har inte hunnit packa upp påsarna ännu, kanske i eftermiddag. Nu ska nog jag och barnen ut och ta en promenad i det soliga, härliga vårvädret. Ska bara dricka upp mitt te, sen ska ytterkläderna på och våra bleka näsor få lite sol!

söndag 7 april 2013

Dagens resultat

Mathias har jobbat hårt idag och jag är så imponerad av honom att han orkar. Under eftermiddagen fick han hjälp av Danne och Johan och då tror jag hans energi återkom lite grann. Tack grabbar för hjälpen, utan er hade det aldrig funkat idag!

Detta var i halvtid innan jag och ungarna
stack iväg till parken.

Han minst sagt lite skitig när vi kom hem! Men tummarna
var uppåt nu i alla fall!

Detta var bara hälften av säckarna med kolstubb!

Och så här såg det ut på golvet!

 Själv har jag haft en bra dag. Ungarna och jag har hängt hela dagen och vid lunchtid fick vi sällskap av mormor också. Vi hann med ett besök i lekparken på eftermiddagen. Mycket uppskattat av lille mister, lilla fröken sov sig igenom lekparksbesöket i vagnen. 

Så här såg delar av vår dag ut i bilder!


 

Nu ska jag kasta mig i duschen och sen blir det en tidig kväll. Imorgon (eller inatt rättare sagt) åker jag till Ullared och Gekås för lite shopping, så det gäller att samla så många timmars sömn som möjligt.

Ett skitigt jobb


Idag håller Mathias på med ett riktigt skitgöra uppe på övervåningen. Han håller på att riva upp det gamla brädgolvet för att vi ska kunna lägga dit ett nytt med bredare brädor och som blir helt och snyggt. Just nu ligger brädorna åt olika  håll och det är lite lappat och lagat.  Dessutom måste han ösa upp allt kolstubb för hand eftersom det sätter sig fast i dammsugare som han tog hem från jobbet.


 
Som jag sa, ett riktigt skitgöra och han blir svart som en sotare när han håller på. Så här tycker han om dagens jobb...

Här nere på bottenvåningen har vi det lite lugnare. En av oss tre sover just nu, en tittar på Disneydags och en ska rensa stor-fisens garderob inför mitt besök till Ullared imorgon. 

Hur ser er söndag ut? Mindre skitig än Mathias hoppas jag!