lördag 16 mars 2013

Lunchpaus

Nu har vi lunchpaus mitt i shoppandet! Jag har precis ätit en supergod kyckling- och fetapaj och Jessika tog en bakad potatis med räkröra. Sen blev det visst en liten efterrätt också :)



Nu är det bäst att fortsätta här, många affärer och lite tid ;) 

På väg

Nu är jag på väg (och nästan framme). Jag har stannar till i Sörping och ska strax fortsätta sista biten mot Norrköping! Soligt, bra vägar, inte mycket trafik och bra musik på bilstereon, toppen :)

Jag saknar redan mina små troll dock! Jag fick massor av pussar och kramar innan jag åkte och genom fönstret gjorde Anton hjärta med händerna och kastade slängpussar! Idag ska Anton med kusinerna till Busfabriken så han kommer inte hinna sakna mig! Jag kommer sakna min familj som tusan, men jag ska njuta av mitt dygn av egentid :)

Bäst att fortsätta! Ha en bra lördag!

fredag 15 mars 2013

Fredagsfix

Kikar in lite snabbt bara för att säga hej. Här är det full fart, det städas, packas, matas barn och så fort Mathias kliver innanför dörren ska jag hoppa in i duschen. Ikväll ska vi nämligen iväg till fina vännerna Vickan och Danne för lite middag. Lyx att bli bjuden på mat så här på fredagskvällen!

Måste skynda vidare, vi hörs!
Happy fredag på er :)

torsdag 14 mars 2013

Vårtecken i vår trädgård

Idag har det varit helt underbart väder. Solen skiner, snön smälter och man hör takdropp var man än går. Återigen känner jag lite hopp om att vintern äntligen är slut och våren är på väg! Vågar man hoppas på det denna gång?

Tidigare idag var jag ute i trädgården och försökte fånga några vårtecken i min kamera!





Nu väntar middag (skönt när det finns rester i kylen), storhandling och bad av ena ungen.

En mammas lediga helg



Den här söta tjejen har kommit på att hon har fötter och hon gillar att bita i dem (eller i strumpan om den råkar vara ivägen). 

Godförmiddag på er!
Här är det dagisdag för Anton idag och jag och Stella tog en promenad i solskenet efter vi lämnat av honom. Jätteskönt ute och jag hör faktiskt takdropp från lite varstans nu, hoppas hoppas hoppas på vår nu va!!

Nu är det bara två dagar kvar av denna vecka sen är det helg. Denna helgen är väldigt efterlängtad eftersom jag ska åka upp till Norrköping och hälsa på en vän. Vi ska shoppa, äta god mat, gå på bio och framförallt ska jag sova!! Såklart kommer jag sakna mina två små vildar men det ska bli så skönt att få sova en hel natt utan att ha ett öra spetsat och ligga och lyssna efter barnen för en gångs skull. Vi får väl se hur det går för Mathias, om han kommer vakna på nätterna när ungarna ropar på honom!! Detta blir min första natt iväg från Stella, vilket så klart känns lite jobbigt, men jag ska njuta av egentiden!



Dessa bilder är från häromdagen när Anton läste sagor för Stella. Det är så himla gulligt att se hur mycket de tycker om varandra. Han vill gärna pyssla om henne och leka med henne och hon skiner upp som en sol när hon ser Anton. Mina gullungar :)

Nu, dags för lunchfix och sen blir det en solig promenad till när vi ska hämta hem Anton från dagis! Härligt :)

onsdag 13 mars 2013

Pannkakslunch


Det blev aldrig någon pannkakslunch igår, jag bestämde mig för att köra en "tömma-kylen-på-rester-lunch". Men idag blev det minsann pannkakor och såklart ville ju Anton vara med och hjälpa till.




Här har vi en kille som älskar pannkakor och han äter mer än vad jag gör vid dessa tillfällen! Nu är han mätt och utvilad så nu ska vi busa lite. 

Om bara några timmar är det äntligen dags, den här mamman ska lämna huset några timmar och hänga med höggravida Fia. Jag har förbjudit henne att föda idag, vi ska ut och käka ikväll sen kan hon föda bäst hon vill imorgon :) Medan mammorna är ute på stan så hänger papporna och ungarna hemma hos oss och lagar mat. Bra fördelning tycker jag ;)

Skojar ni med mig??


 Var kommer all denna snö ifrån? I morse när jag klev upp och tittade ut genom fönstret såg jag att det var ett tunt snötäcke ute. Jaja, det försvinner snabbt tänkte jag! Men nu, nu kommer det ju hur mycket snö som helst!! Inte kul!

Idag stannar jag och ungarna inne bestämde jag mig just för! Bygga tåg, titta på Blixten McQueen och läsa sagor är inte fel det heller :)

tisdag 12 mars 2013

Sådan mor sådan dotter


Många barn suger ju på tummen när de är små! Det gjorde inte jag, jag tog till två andra fingrar istället. Emellanåt när Stella inte har en napp i närheten ser jag att hon snuttar på samma två fingrar som jag brukade! Slump eller gener?? ;)

Godmorgon på er (eller god förmiddag kanske)!

Här har vi ätit frukost, kollat barnprogram och Stella har sovit sitt förmiddagspass. Nu är det dags för pannkakslunch (utom för Stella som får gröt/mjölk)!

Soligt idag och jag hoppas snön smälter bort snart! Ha en mysig tisdag!

måndag 11 mars 2013

Fuck cancer!

 
Idag fick jag paket på posten och ett viktigt sådant! Dessa snygga armband kan man köpa på här och all vinst går till Ung cancers verksamhet. Inget att tveka på med andra ord!!


Mitt nystädade kök


Idag känner jag att jag håller på att bli förkyld, har så fruktansvärt ont i halsen, därför får träningen vänta några dagar. Och vad gör man då när man lämnat det stora ungen på dagis och den lilla somnade i vagnen på väg hem?? Jo, jag passade på att städa mitt kök och naturligtvis måste jag ju dokumentera att det någongång varit så här välstädat :)






Sen fick jag veta i morse att Niklas och Maria har fått en underbart söt lite Hugo inatt, stort grattis till er :)
 
Nu är det slut på lugnet och dags att gå och hämta hem mitt stora hjärta.
 Njut av solen och ha en underbar måndag!

söndag 10 mars 2013

Ett olycksfall i familjen

 
Vi hade en liten olycka här tidigare idag. Vår kära familjemedlem Grodan kom för nära kaminen och brände handen/tassen (eller vad det nu heter på en groda). Så klart när man har ont någonstans får man ju plåster och inte vilket plåster som helst utan Blixten McQueen-plåster. Sen har ju Grodan sån tur att Anton finns här och kan blåsa på det onda. Så ni kan vara lugna, Grodan mår bra, såret är läkt och ordningen är återställd!

Nu ska stor-fisen nattas och tjejerna i familjen ska ha lite kvällsmanikyr!
Hoppas nu ni får en lugn och skön söndagskväll!

Vann rätt låt?

Vad tycker ni? Var det rätt låt som vann igår?


Jag gillade den, det var en av de bättre! Framför allt var det ju jättekul att se honom bli så glad när han vann. Vi satt bänkade här framför tvn och hade dukat fram allt möjligt gott, ni ser ju att det inte gick någon nöd på oss. Anton orkade inte hålla sig vaken, men Stella hängde med genom halva programmet innan hon checkade ut och somnade!

Nu har vårt fikabesök varit här och hunnit åka hem också. Men som tur är så är en ny dejt inbokat redan till onsdag. Fast då blir det tjejer för sig och killar och barn för sig. Jag och Fia ska nämligen ut och käka lite god mat och snacka skit. Det kan den höggravida kvinnan behöva så här innan hon kliver in i amningsdimman igen ;)

För vår del är det middagsdags nu och sen låter det som att det väntar en tidig nattning av Anton ikväll, det var varit lite gnälligt här mest hela eftermiddagen idag.

Vår?

Vad hände med våren?? Nu kommer det dum, äcklig snö uppifrån igen... Räcker det inte nu??


Vi stack till simhallen tidigt imorse efter tjat från lille herrn i huset. På vägen hämtade vi upp farmor och sen badades det massor. Förmiddagens lilla utflykt avslutades på McDonalds innan vi åkte hem för att Anton skulle sova en stund. Vi hann inte hem utan han somnade i bilen och Mathias fick bära honom in. Nu är han vaken igen och vanligt söndagsfix pågår, tvätt, disk, plock och sånt. Lite senare hoppas jag på lite fikabesök, vi har i alla fall en tårta i frysen som väntar på att bli uppäten! Bara så du vet Fia ifall du läser detta ;)