fredag 3 januari 2014

Ännu ett steg närmare ett färdigt badrum


Hejsan på er denna första fredag på det nya året. Årets första helg är här, men det har ju varit en kortvecka och nu en långhelg så vi har inte hunnit komma in i vardagen riktigt ännu. Men nästa vecka är det dags för dagis för Anton och veckan därpå ska Stella skolas in på dagis hon också!

Idag hade vi en hantverkare här för första gången på vad som känns som väldigt länge. Badrumskillen var här och fogade golvet och nu känns det mer helt och det ser helt annorlunda ut. Och ja, jag är mycket nöjd :)





I helgen står det ännu mera bygge på schemat, Mathias ska upp och fixa mest hela helgen och jag hänger väl med ungarna som vanligt :)
 
Här har vi en lite vaken tjej nu igen, för jag vet inte längre vilken kväll i ordningen och jag tror det är dags att jag går och byter av gubben lite!

torsdag 2 januari 2014

Hur vi avslutade 2013

Hej på er! 
Hoppas ert 2014 startat bra! Vårt har väl hittills fortsatt ungefär som 2013 slutade, men vi hoppas att det vänder snart. Vi har nämligen en lite fröken här hemma som har kommit på att hon har en egen vilja och har de senaste två veckorna bestämt sig för att inte somna på kvällarna. Detta har resulterat i två mycket trötta föräldrar, en ännu tröttare lillasyster och en storebror som inte får den uppmärksamhet han förtjänar. Så jag ber om ursäkt för dåligt bloggande hittills under 2014, men vem har tid att blogga när ungen är vaken till kl 23 på kvällarna?? ;)

Tänkte visa er några bilder från vår nyårsafton som vi firade lugnt och stilla hemma hos barnens farmor och farfar.


 Jag försökte få en bild på barnens snygga syskonmatchade nyårskläder, men ni ser ju hur lätt det är att fota dessa två vildhjärnor :)




Vi åt i alla fall en god trerätters middag under kvällen. Tonfisktoast, kycklingroullader med örtpotatismos och till efterrätt en cheesecake.  Några glas vin slank ner under kvällen och så klart lite bubbel vid 12-slaget. Strax därefter gav sig två trötta föräldrar hemåt för att natt ostörd sömn eftersom vilddjuren blev kvar hos farmor och farfar. Så vi inledde nya året med en rejält och efterlängtad sovmorgon! Välbehövligt och det var med nya krafter som vi hämtade hem våra små älsklingar framåt eftermiddagen.


 Som ni ser fick farfar inte ha sin stol i fred, ibland måste man dela med sig!

Hur har ert 2014 startat?


tisdag 31 december 2013

Redo för det nya året

Nyårsdagen måste ju vara som den ultimata måndagen. Ni vet ju att jag gillar måndagar för att det är en helt oskriven vecka som ligger framför mig som jag kan fylla med vad jag vill. Tänk er att man har ett helt oskrivet år framför sig, vad kan man inte åstadkomma då! Imorgon är 2014's måndag!


Nu är det ju faktiskt inte långt kvar tills vi är där och jag är redo. Detta kommer bli året då vi har två dagisbarn att hämta, lämna och försöka få ihop vardagen med. Det kommer också bli året då jag börjar på ett nytt jobb efter en lång föräldraledighet och dessutom året då vi för första gången bor i hela huset (både över- och undervåning samtidigt) sedan vi flyttade in för tre år sedan.

Det kommer bli ett bra år, det känner jag på mig! Nyårslöften och sådant sysslar jag inte med, men jag försöker alltid göra varje år bättre än det förra! Hur tänker ni inför det nya året?

Kvällen ikväll tänker vi spendera med god mat och familj! Hur firar ni in det nya året?

söndag 29 december 2013

Minns ni förra veckans pyssel?

Vad blev det av mitt lilla projekt som jag höll på med förra veckan? Jo, jag knåpade ihop två stycken stjärnor av gamla grenar från våra äppelträd som vi hade liggande i trädgården. Lite lagom juligt julpynt för min del som inte är så mycket för tomtar och sånt :)


Nu är ju julen över men hos oss får julpyntet stanna ett tag till. Vi har mest adventsstjärnor och granen och jag gillar det mysiga ljuset som de sprider i vårt hus. Hur länge brukar ni ha kvar julen hemma hos er?

Just nu är pappan i huset ute på en promenad, lite egentid har inte skadat någon ;) Jag och barnen leker med julklapparna och jag funderar på ifall idag är dagen då jag ger mig på att rensa ut urvuxna kläder i Stellas garderob!? Vi får se!!