fredag 4 oktober 2013

Grattis på kanelbullens dag!

Eller vad säger man?! ;)

 
Dagen till ära har jag och Anton bakat lite, men inte kanelbullar utan chokladbollar! Eller ja, en del av oss gjorde bollar och en del gjorde maskar och fiskar. Men choklad blev det i alla fall och just nu står de i kylen och väntar på eftermiddagsfikat!



Nu har lugnet lagt sig i huset när båda ungarna precis har somnat. Jag ska passa på att slänga upp benen i soffan och vila en stund innan cirkusen drar igång igen :)

torsdag 3 oktober 2013

Lite höstfint

Antingen så är jag en grym godnattsage-berättare eller så har jag en väldigt trött familj! Vid kvällens sagostund lyckades jag få samtliga familjemedlemmar (utom jag då såklart) att somna. Mathias vaknade dock till igen men jag tror det blir en tidig kväll för honom! Ni vet ju hur det är med en manlig förkylning...


 

Idag har vi haft en jättefin höstdag och efter dagis idag var Anton och jag ute i trädgården för att städa upp och göra fint. Vi planterade blommor, plockade äpplen och päron, sopade trappan, tog in olivträdet och satte in trädgårdsmöbler i garaget! Sedan avslutade vi såklart dagen med en mumsig äppelpaj!

Nu ska jag skynda mig ut till min käre sambo så vi hinner umgås lite innan han somnar igen.
Hoppas ni har en mysig höstkväll!

onsdag 2 oktober 2013

Froggie



Mitt i all vinst-yra där så höll jag på att glömma bort att jag hämtade ut ett spännande paket igår!
Vi har blivit med padda och det lilla jag har hunnit testa den så är jag supernöjd!
 



Det var alltså detta som vi beställde i söndagskväll och det är något vi har gått och funderat länge på ifall vi behöver/vill ha! Men det ville vi alltså och från vi bestämt oss så tog det två dagar innan vi hade den hemma, underbart!

Nu är ju bara frågan vem som vinner kampen och får använda den mest :)

Nu sover barnen snart och jag ska strax äta en sen middag. Jag missade middag med familjen tidigare eftersom jag var på en välbehövlig massage, så nu känner jag mig helt mörbultad i hela kroppen, men det kommer kännas mycket bättre imorgon.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Tur-gumma

Godmorgon!

Det är ju inte varje dag som man får en kommentar från en av Sveriges största inredningsbloggare på ett av sina inlägg, men det fick jag igår och inte vilken kommentar som helst utan jag hade visst vunnit något igen :)


Klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget på trendenser.se

Och detta är vad jag skrev för att vinna:


Så den här dagen börjar på bästa sätt känner jag nu. Tack snälla Frida Ramstedt och Ellos, detta kommer väldigt lägligt inför inredning av övervåningen :)

Nu väntar frukost och dagislämning. Vi hörs senare!

tisdag 1 oktober 2013

Lite tankar om inredning

Jag lovade ju er ett inredningsinlägg idag och här kommer det. Som sagt så har jag tankarna väldigt mycket på inredning av övervåningen just nu och särskilt barnens rum!

Jag satte ihop ett litet moodboard om hur jag tänker mig Stellas rum när det är klart och här kan ni se känslan och färgerna jag är ute efter!


Sen kommer säkert inte exakt dessa saker hamna i hennes rum, men det är mera känslan jag är ute efter. Jag tänker mig en en neutral bas i form av gråa väggar och sedan jobba med rosa, orange, gul och träelement.

Vad tycker ni? Jag tycker det ska bli jättekul att sätta tänderna i hela övervåningen, särskilt barnens rum :)


Morgonläsning

Idag är det tisdag och det innebär dagisdag för min lille kille. Oftast säger han på morgonen att han inte vill gå dit, men det ändrar sig snabbt så fort vi kommer dit. Jag är så glad att lämningen äntligen går bra nu, det var tufft i ganska många veckor där i augusti, men nu funkar det som sagt jättebra!

Idag laddade han upp inför dagis med lite frukostläsning i form av en leksakskatalog! Så nu har vi redan börjat skriva på önskelistan till jultomten, det gäller ju att vara ute i god tid ;)




Nu är det bäst att fortsätta morgonbestyren här så vi hinner i tid till dagis. 

Senare idag tänkte jag visa er lite hur jag tänker kring inredning i barnrum. Det är mycket där mina tankar är just nu och jag har mycket klart i mitt huvud hur jag vill ha det. Nu gäller det bara att få ner känslan i ett moodboard så inredningen inte blir så spretig när vi väl är där!

Så kika in senare så hoppas jag att ni får en bra dag!

söndag 29 september 2013

Söndag med goda vänner

Godkväll!

Barnen sover sedan en stund tillbaka och jag har suttit vid datorn en stund för att lägga en efterlängtad beställning. Den borde komma hem i veckan och då ska ni få se vad det är!

Denna helg har gått lika snabbt som alla andra och imorgon är det måndag och ny vecka igen. Jag har bestämt att vi börjar måndagmorgonen med lite sovmorgon, vi får se om mina barn håller med :)

Idag har vi haft goda vänner här hemma på fika och lekdejt. Snällt att de ställer upp och hjälper oss äta upp gamla tårtor som ligger och möglar här hemma, vad skulle vi annars göra med dem (tårtorna alltså) ;)


 

 


På torsdag blir en byggdag för min gubbe här hemma och sen drar det igång på allvar måndag om en vecka. Jag ser fram emot det såå mycket och längtar tills övervåningen är klar så vi kan flytta upp!

Nu väntar min älskling och en kopp te på mig ute i soffan! Hoppas ni har en mysig söndagkväll!