lördag 19 februari 2011

Dagen i korthet

Efter lite städ, tvätt och frukost här hemma fick jag sticka iväg för att hjälpa Inga-Britt med pensionärstidningen, den skulle in på tryck på måndag. Jag hann med en snabbfika där också, sen var det full fart hemåt igen eftersom Mathias skulle iväg på firmafest ute i Hjorted! Mormor har hängt med Anton och mig nu sedan 16-tiden. Just nu sitter mormor och läser godnattsaga för Anton sen ska hon iväg till Kicki. Själv ska jag krypa upp i tv-soffan med en kopp te och bara ta det lugnt. Blir nog melodifestivalen sen tror jag!! :D

Lite bilder från dagen:









Höll ju på att glömma

Anton-bilderna!! ;)



Finklädd och redo att gå på fest igår :)

Sovmorgon

Idag är det min sovmorgon och jag vaknade nyss. Bredvid mig i sängen ligger gubben och sover och i spjälsängen ligger lillgubben. Antar att de varit uppe och ätit frukost och gått och lagt sig igen, tröttisarna :)

Jag funderar på vad jag ska göra av den här dagen, Fia hade på förslag häromdagen att vi kunde ta en barnfri fika på stan. Det var ju inte igår det skedde, så funderar faktiskt på att ringa henne snart! Måste ändå ner på stan och köpa present till Berg, han fyller år imorgon.

Igår kväll hos Eva och Putte var jättetrevligt som vanligt. Nästan hela gänget var där förrutom Macke och Tove som var sjuka.Vid 9 tiden började folk droppa av och vi gick hem strax efter också. Innan vi gick passade vi på att titta på deras fönster som de bytte ut när de nyligen flyttat in. Vi ska ju byta fönster här och har fått två offerter. En från RM-fönster i Vimmerby och en från Elitfönster (genom Materialmännen). RM-fönster är traditionella träfönster som skulle se likadana ut som de vi har nu. Dvs tre fönsterrutor som öppnas separat och två små ögglor att öppna med (som vi också har nu). Elitfönster däremot är en hel ruta med spröjs på insida. Den rutan öppnas i nerkant och går att vända helt och hållet, smidigt när man ska putsa fönster. Det är aluminium på utsidan och trä på insidan. Elitfönster är något dyrare (120 000 kr för 15 fönster) men jag är nog ändå inne på dom. Dom känns säkrare (ur barnsynpunkt och inbrottssynpunkt) sen känns det även som att om man ska byta fönster så vill man att det ska kännas nytt och fräscht. Jag tror ändå att Elitfönster kommer passa till huset trots att RM-fönster är mer gammadags som de vi har nu. Svåra val... På torsdag ska vi åka till fönsterfabriken i Vimmerby och får se hur de fönstren ser ut.

Så här ser fönstren vi har idag ut!
Även när det gäller köksplanerna ändrade vi oss lite igår kväll. Efter att ha läst otaliga inredningstidningar med köksspecial började jag fundera på om vi ändå inte skulle ha de luckor som vi hade i lägenheten, IKEA's Ädel. Nackdelen med den luckan är vitrindörren (till höger nedan), jag är inte särskilt förtjust i den.


Vi har också funderat lite grann på luckan Lidingö från IKEA. Den har snygga vitrindörrar, men där gillar jag inte att den är offwhite, jag vill ha en helt vit!

Beslag hittar vi inga fina på IKEA så där skulle vi nog leta någon annanstans efter något i den här stilen:


Mycket funderingar som ni hör. Vi får nog bestämma oss snart i alla fall. Fönstren är ganska lång leveranstid på och köket vill vi också komma igång med snart. På torsdag har vi fixat barnvakt så vi kan åka upp till IKEA Linköping för att i lugn och ro titta på kök igen!!

Nu hör jag att mina tröttgrisar är uppe, ska nog gå upp och göra dom sällskap, kanske äta lite frukost!
Ha en bra lördag, det tänker jag ha :)

fredag 18 februari 2011

Sportlov... :D

Mitt livs första sportlov (som arbetande) börjar nu, eller egentligen på måndag, yippi!! Jag satt kvar efter lektionen och planerade lite, nu har jag fixat lektionerna 1,5 vecka efter lovet, skönt... :)

Stannade till efter jobbet för att köpa Expressen, bilagan skulle visst vara någon köksspecial. Kom hem med två fulla påsar mat, men glömde så klart tidningen.... Får väl ta den sen när vi går till Eva och Putte, om vi kommer ihåg det då ;)

Nu: fredagsmys med familjen :D

Förmiddag hemma hos bästa killen :)

Här har vi förmiddagsmys idag. Just nu ligger Anton i sängen och ska förhoppningsvis somna så jag kan äta frukost i lugn och ro. I morse när vi vaknade satt han upp i sängen och snackade lite. Det händer väldigt mycket just nu, han reser sig upp mer och mer nu. Idag stod han återigen upp inne i grytskåpet, denna gången klev han in helt och hållet i skåpet också :) Mathias berättade att han häromdagen (tror det var i onsdags) hade gått längs med möblerna och tagit sig från soffbordet till soffan!

Jag ska fixa frukost nu och göra ett nytt försök att ringa Stina Porsgaard, hon svarade inte för en stund sen. Sen blir det jobb kl 12. Ikväll kl 17 ska vi till Eva och Putte på tacokväll!

Ha en bra fredag alla!!

Så här sov vi inatt...

... åt fel håll i sängen!

och så här satt jag idag på morgonen när mamma och pappa vaknade :)



På väg in i grytskåpet igen :)

torsdag 17 februari 2011

Anton 10 månader

Idag fyller vår älskling 10 månader. Han är ju stora killen nu :) Själv har jag missat nästan hela hans dag. Har jobbat och eftersom det är sportlov nästa vecka och jag vill slippa jobba då har jag suttit kvar lite längre på jobbet igår och idag. Kom hem runt halv 6 idag. Men jag hann i alla fall få lite mys med min lilla skrutt innan det var läggdags!!

Han mår lite bättre nu, men är fortfarande lite hostig. Min nackspärr hänger i men är även den något bättre än igår. Mathias mår tack och lov bra nu, skönt att någon i familjen är frist :)

Just nu går tankarna mycket kring framtiden och jobb, vad ska jag göra sen. Rykten har nämligen surrat ett tag nu att Svante tänker sälja skolan och nu har jag hört att det är gjort. Det är nog inte officiellt än men det är Peter Habbe som har köpt den och han har köpt den utan lärare. Jag hade väl ändå inte tänkt jobba kvar där till hösten, känns som det är dags för något nytt för min del, men jag hade hoppats att få välja själv att jag ska sluta. Ryktena säger att Svante kommer säga upp oss efter sportlovet, antar att det då lagom blir tre månader till skolavslutningen. Btw, idag frågade han mig om jag ville ta tillbaka datoransvaret igen, mot mer betalt (tro det eller ej, men så sa han). Jag tackade nej och sa att tiden inte finns. Jag ser ingen anledning till att ställa upp för honom när jag aldrig får något tillbaka! Dessutom finns det verkligen ingen tid!! Förresten fick jag dessutom veta i veckan att jobbet jag sökt på turistbyrån inte blev mitt. Blev faktiskt förvånad att jag inte ens blev kallad på intervju, jag ska ringa till turistchef Stina Porsgaard imorgon och fråga vad de gick på när de anställde. Vore kul att veta för framtiden.

För tillfället håller vi på med middag här hos familjen Lindberg/Jakobsson, sent som vanligt! Skrutten nattade jag för nån halvtimme sen och jag hoppas han sover bra hela natten nu (det är ju nämligen min natt nu ;) ). Köttfärssås och spagetti står på menyn ikväll och till det soffhäng :D Jag tänker bara slappa ikväll och tänka på jobbproblem en annan dag!!

Avslutar med lite bilder (så klart) på 10-månaders killen:





onsdag 16 februari 2011

Nackspärr igen :(

Idag har varit en nackspärrs-dag igen :( Jag kände redan i natt när jag vaknade till av Anton några gånger att jag kommer få ont och sen har det bara blivit värre under dagen på jobbet. Så nu på kvällen har jag varit hos snälla svärmor igen och fått massage. Plutten är badad och nattad, maten puttrar på spisen och sen ska jag sätta mig med vetekudden i soffan och bara ta det lugnt...

Btw så är det sportlov nästa vecka, första gången jag jobbar som lärare och faktiskt har ledigt på loven... Skönt... Jobbar häcken av mig den här veckan för att kunna vara helt ledig nästa vecka :)

tisdag 15 februari 2011

Sovvägran

Det var vad som pågick här under eftermiddagen i ca 2 timmar. Istället för att sova gjorde vi allt möjligt annat, kröp omkring och undersökte och klättrade på saker. Först vid strax efter 3 lyckades jag få honom att somna. Då hade han fått lite banan (under skrik och gråt) och så fort han la ner huvudet på kudden somnade han, mammas lilla skrutt :)







Nu har både plutten och morsan sovit en stund, pappa är hemma, plutten får middag och morsan sticker och tränar. Ordningen är återställd :)

Btw... Hostmedicinen var inga problem alls att ta, han sträckte sig efter den och ville ha mer :) Konstig unge, vatten dricker han inte, men hostmedicin älskar han... haha

Läkarbesök

På förmiddagen ringde jag och rådfrågade Vickan om Antons hosta. Hon tyckte jag skulle ringa direkt till barnmottagningen (istället för sjukvårdsrådgivningen). Sagt och gjort, jag fick en tid idag kl 11:30. Nu har vi varit där, hunnit till apoteket och hämtat ut hostmedicin, hem och ätit lunch och just nu har jag en tröttis som kryper omkring här och verkligen behöver sova....

Ok, fortsätter nu skriva en kvart senare, tröttisen ligger i sängen och somnar förhoppningsvis snart! Vart var jag, jo just det läkarbesöket! Läkaren Anders Rinstad konstaterade att allt såg bra ut förrutom att han hade en rejäl virusförkylning. Alltså, ingen halsfluss som vi befarat, ingen astma, andningssvårigheter, lunginflammation eller öroninfektion. Skönt att höra! Han skrev som sagt ut hostmedicin som vi ska ta tills hostan blir bättre. Nu hoppas vi verkligen att den hjälper lite så skrutten slipper ha ont!

Det var väl dagen hittills. Egentligen skulle göra ett nytt försök på promenad med Tessan och Kevin nu vid halv tre, tre-tiden. Vi försökte ju igår, men då var hennes vagn inlåst, och i förmiddags, men då fick ju Anton en tid hos läkaren! Men jag tror faktiskt att jag ställer in nu också. Anton somnade precis och jag behöver vila också, har inte fått så mycket sömn i natt. Dessutom ska jag iväg och träna efter Mathias slutar jobba och då måste jag sticka på en gång för han skulle tydligen iväg på nåt sen!

En liten bild-skörd från dagen:











Måste sticka nu, hör ylande från sovrummet!!

Jobbig natt

Här har vi haft en jobbig natt med mycket gråt. Pappa har hjälpt till lite grann trots att han skulle gå och jobba, tack och lov för det är en trött mamma här idag. Även morgonen började med gråt och gallskrik, stackars lilla skrutten som har ont i halsen, det kan inte vara lätt... :(

Nu har han i alla fall lugnat sig och det ar dags för frukost! Vi far se hur den är här dagen blir...

måndag 14 februari 2011

Vinterpromenad

Kom precis hem efter en långpromenad i det kalla soliga vädret. Anton-skrutt sover fortfarande i vagnen, så jag passar på att blogga! Vi har varit ute och gått i nästan 2 timmar. Eva Leidzén kom förbi här efter 12 när hon slutat jobbet, så vi stack iväg efter lunchen. Först gick vi upp till Mio möbler, de hade golvlampan och de kunde ta hem skrivbordslampan om jag ville :) 1290:- resp 1090:- kostade dom, lite skillnad mot bestlite!! Efter Mio skulle vi ha mött upp Tessan och Kevin, men hon fick inte upp låset till förrådet där vagnen var, så det blev helt enkelt inställt. Hon var lagom glad kan jag meddela, påklädd skrikande unge, två promenadsugna hundar och soligt väder, haha... Eva och jag gick i alla fall en sväng, Handlade lite på Coop på vägen hem och nu väntar jag alltså på att skrutten ska vakna och vilja ha lite banan :)

Mitt hjärtas dag :)

Idag är det alla hjärtans dag, hoppas ni alla har en bra dag!! Idag är det också min älsklings födelsedag, hipp hipp hurra :D Den firade vi i morse med frukost på sängen och ett "bortglömt" paket ;) Anton vaknade lagom till paketöppningen och fick då vara med :)

Natten har varit ganska lugn, har bara varit uppe 2-3 gånger tror jag! Hittills idag har vi ätit frukost och haft soffmys. Just nu sover skrutten för andra gången och jag håller på att göra mat till honom, denna gång blir det ett lass med kyckling och ett med lax! Ute snöar det litegrann idag, men jag och Anton ska ändå ge oss ut i eftermiddag på en promenad tänkte jag! Vi går förbi Mio möbler en sväng och tittar om de har nån snygg lampa, sen ska vi träffa Tessan, Kevin och vovvarna och gå en promenad, mycket trevligt :)

Ha en bra alla hjärtans dag alla :)

söndag 13 februari 2011

En stor dag för Anton

Idag är en stor dag för Anton, idag har han ställt sig upp själv för första gången. Och gissa var det skedde?! Jo, i grytskåpet, knäppa underbara unge :) Han öppnade skåpet själv när jag stod och diskade nu strax innan läggning och efter en stund hade han nästan krypit in i skåpet och nästa gång jag vänder mig om håller han på att resa sig upp!





  
Nu ligger mammas lilla duktiga prins och sover efter lite välling och godnattsaga om prins Anton. Hoppas han får sova hela natten nu min lille skrutt :)

Lite bilder från dagen...

Nu är kalaset slut och alla har gått hem. Kvar är vi med en trött och ledsen unge, varm (än så länge) pizza som står och väntar och en pappa som försöker få Anton att sova! Vi ringde sjukvårdsupplysningen förrut för vi ville kolla om det fanns något att göra åt hans otäcka hosta. Vi funderade ett tag på om det kunde vara halsfluss och om han kanske borde få penicillin, men de sa att vi skulle avvakta och se. Får han svårt att svälja eller får feber igen ska vi kontakta dom igen. Som det är nu har han inte haft feber sen i går morse. Skönt :) Nu hoppas vi hostan går över snart också!!

Medan jag väntar på att Plutten ska somna och jag och gubben får äta pizza ihop så tänkte jag slänga ut några bilder från eftermiddagen: