fredag 21 januari 2011

Burkkaos

Så här har Anton spenderat sin morgon:




Nu ska jag passa på att slappa i soffan medan vilddjuret sover... Sen blir det jobb vid kl 12! Tror jag sticker iväg till gymmet en sväng i eftermiddag också! Ha en bra fredag :)

onsdag 19 januari 2011

fullt upp och köksskisser

Som vanligt har dagen gått i ett. På jobbet hade jag bara 10 minuter mellan lektionerna, så jag hann knappt skriva ut papper jag behövde till nästa lektion. Sista lektionen (datorkunskap) gav jag eleverna en uppgift att jobba själva med samtidigt som jag sa att jag fanns i lärarrummet om de behövde fråga mig något (man får ju inte vara dum) !! Då hann jag iaf få ordning på matte B-kursen. Sen var det full fart upp till Electrolux Home för att titta på köksskisserna och därefter hem och laga mat till både oss och Anton. Imorgon får han lax, potatis, morot med dill och gräslök, hoppas han gillar det :) Nu har vi precis diskat undan och ska strax kolla på fuskbyggarna, men jag skulle ju inte känna igen mig själv om jag inte försökte få något gjort av den kvart som är kvar, därav detta inlägg ;)


Köksskisserna då... Jag blev faktiskt lite besviken på hans skiss (och hans attityd och brist på proffessionalitet för den delen också). Han hade gjort en skiss där alla skåp låg längs med en vägg och sen fanns det en köksö i mitten. Den skissen hade väl en 5-åring kunnat göra :(


Hans första idé, känns inte 100, men jag gillar köksön!


Mathias hade en idé så han gjorde om ritningen, det blev bättre, men vi hade ju hoppats på att få något helt annorlunda förslag eftersom vi fastnat lite i våra tankar...


Här är Mathias idé med mindre djupa skåp längst
med andra väggen och en sittbänk
närmast hallen!


Här är även två av våra egna skisser som vi gjort:

Mathias skiss liknande den ovan som var vårt eget
förslag! Sittbänk närmast hallen och vitrindel
längst ner till vänster.

Min skiss med en "köks-halvö" där spisen ska vara
och en sittbänk närmast hallen. Kyl/frys står i hörnet
längst ner till vänster!

Första heldagen

Sitter på jobbet på min första heldag, har nu hunnit halvvägs och det känns helt ok. Matte A lektionen är avklarad, lunch äten, nu väntar först Matte B och sen Datorkunskap. Kl 16 slutar mina lektioner idag, då är det snabbt hem för att åka upp till Electrolux Home och titta på ritningarna han har tagit fram. Spännande!!

Ville bara slänga ut några bilder från imorse då Anton var ute och övningsgick hemma i huset :)

måndag 17 januari 2011

Glömde rapportera om helgen...

Helgen har ju som vanligt passerat alldeles för fort :( I lördags hade vi en hemmafixardag som avslutades med mat från Corner och soffmys. Elektrikern var här en sväng också och kollade igenom vad som behövde göras i huset. Det visade sig vara en hel del :( Vi försökte titta på film på kvällen, men lyckades inte få igång filmen vi ville se, så jag låg och läste bok och gubben tittade på nåt skit på tv!! ;)

På söndagmorgonen åkte vi till simhallen och mötte upp kusinerna. Det var första gången efter baby-simmet som Anton badade i bassäng, han var inte riktigt lite exalterad som sist, men å andra sidan var han trött också. Sedan bar det av mot McDonalds för lite lunch. Därefter åkte vi vidare mot Gunnebo och spenderade eftermiddagen hemma hos Bettan och Berg. Det spelades tv-spel, gjordes fot- och handavtryck (på Anton) samt busades med farmor som också dök upp. När det började bli lite högljutt med barnen flydde jag och Bettan fältet och begav oss till Träningsvärk1 för att träna Step och Pilates. Det känns att man är otränad för gud så trött jag var och oj, va ont jag har idag... Pilates är nog bra, tror jag ska fortsätta med det :)

Nu har vi käkat middag, jag sitter och jobbar och Thias ger välling till en liten trött kille som varit bökig sista timmen... Men förhoppningsvis somnar han ovaggad nu!! Ska jobba en stund till, sen vill jag gå upp och ha soffmys med min älskling :)

Lite bilder på mina älsklingar :)

Anton 9 månader

Idag fyller vår älskade skrutt 9 månader!! Hipp hipp hurra för Anton idag :) Imorse ville han gå upp vid 6:30, det ville inte mamma, så Anton fick flytta över till mammas säng, sen låg vi och hundsov till kvart över sju, skönt :) Sen har det varit fullt upp, vi har spelat fotboll, dammsugit, varit ute och gått, fikat hos Eva och Putte och hälsat på pappa på jobbet! Farmor hade skickat med en liten 9-månaders present till pappas jobb också, ett verktygs-kit. Det ska börjats i tid :D Plutten kan så mycket nu. Han sitter helt stadigt själv (har han ju iofs gjort ett tag), han kryper (nåja, ålar sig fram) med en väldig hastighet, särskilt om han ser något spännande (läs något han inte får ha), han går riktigt bra om man håller honom i händerna. Pratar gör han också en hel del, inget som man förstår, men han ger mycket ljud ifrån sig iaf. Vikt och längd har jag ingen aning om, senast vi var på bvc var nog i november någon gång. Jag skulle gissa att han väger över 10 kg nu iaf!

Nu är precis lasagnen klar i ugnen och Thias står och gör sallad, så nu blir det mat.... Självklart bjuder jag på bilder på Anton från dagen också :)



Anton visar alla sina tänder :)

När man är så här stor får man hjälpa till med
hushållssysslorna här hemma!