lördag 9 mars 2013

Dagens (stulna) fynd

Nu har lite vår flyttat in i vårt vardagsrum. Jag råkade få med mig några körbärskvistar ifrån morsans trädgård när jag skjutsade hem dem förrut! I den här vasen har jag tidigare haft några fula plastblommor som mest hamnade där för att de redan stod i vasen när vi plockade upp den från källaren. Sen har jag nästan glömt bort att de stod där och till slut blir man ju hemmablind! Men så mycket bättre det blev nu, jag är supernöjd!



Kvistarna räckte även till en liten vas som hamnade i fönstret bredvid Antons kotte som han har släpat hem från dagis. Nu ser jag att jag hade behövt damma i fönstret, en kamera avslöjar ju allt ;)

Nu på eftermiddagen idag har jag och Anton varit iväg själva utan lillasyster. Jag tror det är viktigt att göra saker med bara det ena barnet ibland också och när jag tänker efter så har inte jag varit ensam med Anton sedan Stella föddes. Vi åkte upp till Biltema tillsammans med mormor och Mats för att titta på en cykel till lille herrn. Hans 3-årsdag närmar sig ju med stormsteg och detta är vad han önskar sig! Vi han även med en runda inne på Ica Maxi och en fika, stora grejer för en liten kille att få följa med på! Det märks verkligen skillnad på honom nu jämfört med för några månader sedan. Då gick det inte att ha med honom ut i affärer för så fort vi kom in sprang han iväg och slutade lyssna på mig! Idag gick det jättebra och han var jätteduktig. Nu har han kvalificerat sig till att följa med och handla flera gånger!

Nu är det middagsfix som gäller för oss här. Mathias har redan börjat och det är bäst jag går och hjälper honom nu. Senare ikväll blir det Melodifestivalen och jag har köpt hem ost, kex och vindruvor. För min del blir det nog ett glas vin till, Mathias däremot har lovat att vara fyllechaufför inatt så han får nöja sig med att titta på när jag dricker ;)

Ska ni titta på Mello ikväll? Vad tycker ni om låtarna? Vilken är rätt låt?

Pruttljud

Pruttljud är det roligaste mina två små troll vet just nu. Stella har precis upptäckt att hon kan låta så, hon spottar och fräser och Anton tycker det är jätteroligt och härmar henne.



Här har vi som en lugn morgon som vanligt på helgerna. Det är så skönt att inte ha några planer och ta dagen som den kommer. Mathias åkte ut till Björnsholm för att fixa mera ved till oss och han kommer stå uppe på firman och klyva veden hela dagen sedan, jag tror vi tar en promenad framåt eftermiddagen och ser på när han, farfar och Berg jobbar lite :)

Update: Tydligen blev det ingen vedklyvning idag eftersom det var för mycket snö över all ved. Så vi får nog snart hem vår pappa :)
Vi får se vad dagen har att bjuda på nu då! 

Hur spenderar ni er lördag?

fredag 8 mars 2013

En god bok

Det tänker Stella inleda helgen med, bra val tycker jag :)



Hon hade bra timing idag tycker jag. Hon sov länge i vagnen och jag hann både träna och duscha innan hon vaknade. Tyvärr missade hon ju dagens träning, men hon får väl göra lite gympa på egen hand senare ;)

Nu lunchfix till först Stella och sedan mig och Thias.

Godmorgon fredag

Snön försvinner mer och mer ute, stora ungen är på dagis, lilla ungen sover i vagnen, jag fick rullgardinen i huvudet i morse och jag har träningsvärk efter träning/massage (?!) igår. Nu ska jag träna och förhoppningsvis hinner jag duscha också innan lill-skruttan vaknar.

Happy fredag :)

onsdag 6 mars 2013

När pappa lagar mat...

då blir det rolig mat... Som köttbullar på tråd till exempel!


Så klart ska ju maten förevigas och delas på fejjan också.
 

"Sitter bat, sitter bat" uttryckte lille herrn några gånger under måltiden, men lite roligt var det nog i alla fall!



Ny konst på väggen


I söndags när vi var hos farmor och farfar fick ju Anton måla en Blixten McQueen-tavla. Idag kom den äntligen upp på hans rum. Han fick själv välja var den skulle hänga och ni ser ju hur mäkta stolt konstnären själv är :)


Nu ska jag försöka få båda ungarna att sova och kanske att jag får en liten stund med lugn och ro själv! Önska mig lycka till ;)

En vanlig onsdag

Onsdag idag vilket innebär att jag har båda barnen hemma hela dagen. Vi har startat morgonen med lite frukost och morgongympa (som Anton säger). Just nu sover minstingen men när som helst vaknar hon nog och vill ha mat. Sen är det lunchdags för oss andra i familjen också! Det är inget svårt att få dagarna att gå här hemma :)

Nu hör jag att hon har vaknat inne i sovrummet, så jag måste skynda mig!
Ha en bra onsdag!

måndag 4 mars 2013

Bilder från vår söndag

Igår hade vi en riktig mysig slapparsöndag hela familjen. Jag låter bilderna tala för sig själva medan vi gör oss reda för att gå och lämna Anton på dagis!


 


Nu kör vi ny vecka och nya friska tag :)

söndag 3 mars 2013

Att bjuda in sig själv på mat...


Det var vad vi lyckades göra idag, inte fel att slippa laga middag som ofta kan vara hur tråkigt som helst tycker jag. Vi skulle egentligen bara ut på en promenad och kom på att Antons vagn var hemma hos farmor, så vi bestämde oss för att gå dit och hämta den. Vi råkade ha sån tur att de precis skulle äta middag där, fläskkotletter i lergryta. Perfekt söndagsmiddag om du frågar mig och ännu mera perfekt att jag slapp laga den ;)

Efter middagen fick han måla en tavla med Blixten McQueen som han var mäkta stolt över när han var klar. Imorgon ska den hängas upp på hans rum. Dessutom fick han bada i farmor och farfars badkar, perfekt för oss som bara behövde byta till pyjamas och natta när vi kom hem. Kan en söndag bli mycket bättre :)


På vår promenad innan vi landade hos farmor och farfar matade vi änderna vid hamnen med gamla brödrester som vi hade över sedan middagen igår. Jättekul tyckte min lille prins!


Nu är det läggdags för länge sen för min del, bäst att skynda mig så jag hinner få några timmars sömn innan någon av ungarna väcker mig igen. 
Natti natti

Anton osso


Anton såg på bloggen häromdagen vad lillasyster gjorde med pappas haka och då ville ju han såklart göra samma sak...

Efter en jobbig vaken-natt vaknade jag idag upp till en solig söndag och sovmorgon, tack älskling. Snart ska vi bege oss ut i det fina vädret för promenad hela familjen, vi väntar bara på att minstingen ska vakna och äta först. 

Middagen igår var trevlig och god som vanligt. Det var en försenad födelsedagspresent till Inga-Britt som fyllde år i januari. Johan och Frida stod för förrätten, morsan och Mats för huvudrätten och vi stod för efterrätten. Vi kom hem så vi lagom hann natta Anton och sjunka ner med varsitt glas rött framför melodifestivalen.

Nu vaknade hon visst, så nu måste jag sluta!
Njut av solen och helgen nu!