lördag 20 april 2013

Antons kalas - del 1


Ojojoj, vilket kalas vi har haft idag och vilken nöjd och trött kille vi nattade här ikväll. Många fina paket har han fått och han trivs som fisken i vattnet med alla sina kära omkring sig. Är ni beredda på ett bildregn? Håll i er för här kommer det...














Anton tackar alla för idag och för alla fina presenter. Jag tror han har lekt med dem allihopa här ikväll!

Johan och Frida stannade kvar när de andra gästerna åkte hem och självklart skulle nya cykeln testas utomhus! Också självklart är ju att jag har flera bilder, men för att ni inte ska tröttna får ni se resten imorgon! 

Nu är det godnatt härifrån mig! Hoppas ni sover gott i natt, det tänker jag göra!












Liten blir stor


Idag blir min lilla tjej hela 6 månader. Helt plötsligt är hon en stor tjej som är väldigt med på vad som händer omkring henne och definitivt ingen liten bebis längre!

Idag kommer vi även ha kalas för vår stora älskling. Han smyger omkring här och spanar på paket som lämnats tidigt i vår hall, har koll på ballonger och kakor som är framlagt på köksbänken för att placeras ut. Han är förväntansfull och kan knappt vänta. Om några timmar kommer gästerna och jag gissar att vi kommer natta en trött och lycklig kille ikväll :)

Bäst att återvända till plockandet i köket!
Toodeloo :)

fredag 19 april 2013

PF

Ikväll har vi PF (pappafritt) här hemma eftersom han är iväg på ytterligare en bastufest. Mormor och Mats har varit här och busat med barnen lite så jag hann ta en dusch. Nu sover de snart båda två och jag tänker sätta mig i tv-soffan med en kopp te så fort jag kan.

Kul att se att ni är några stycken som kikar in här på bloggen ibland, det sporrar ju mig att fortsätta skriva! Fortsätt gärna att ge mig lite livstecken ibland :)


Bjuder på en bild från gårdagens bakning. Med den här killens hjälp ser det ljust ut för en lastbilstårta imorgon!

Nu tar jag fredagkväll! 
Vad gör ni ikväll?

Gröt-Fia


Vår lilla tjej har börjat äta gröt, men hon äter väldigt brett och ibland åker även haklappen in i munnen. En hel del av gröten får hon faktiskt i sig trots att det tog ett tag innan hon kom på hur hon sväljer gröten.

Hoho, vart har ni tagit vägen?? Det har blivit så tyst här inne, tråkigt tycker jag! Hojta gärna till så jag vet om någon kikar in på bloggen!

Idag är det fredag och det innebär dagis för lilleman medan jag och Stella drar till svärmor. Jag ska få massage i hopp om att få ordning på min nackspärr som har hållt i sig sedan i tisdags. Sedan ska hela huset städas inför morgondagens kalas. Igårkväll hann jag baka ganska mycket, både tårtbottnar och lite annat, så jag ligger ganska bra till med tårtan nu! Det blir någon form av lastbil i alla fall, ni får se på lördag om jag får till det med garneringen :)

Nu frukost, lite smink och sedan dagis!

Happy fredag!

torsdag 18 april 2013

Varför inte börja morgonen med en tävling?

Varför inte börja morgonen med en liten tävling så här innan det är dags för jobb?! Jag är i alla fall med och hoppas vinna presentkort hos Lantliv. Var med du också!!

Nu måste jag skynda mig iväg till jobbet. Trist, regnigt väder idag, inte vad jag hade beställt :(
Anton tackar så mycket för alla gratulationerna han har fått via telefon, facebook, instagram mm!

Ha en bra dag nu, jag ska dra på mig gummistövlarna och plaska iväg mot jobbet!

onsdag 17 april 2013

Klart man ska ha tårta på sin födelsedag



Det tycker i alla fall jag, därför hade jag förberett några minitårtor som vi kalasade på idag efter middagen. Några fler paket hittades även och öppnades av en lycklig liten kille!


 Ser ni hur många fingrar Anton håller upp, han är ju stora killen nu och hela 3 år. 


Efter lång dag på jobbet (tror klockan han bli nästan 17:30 innan jag var hemma) med många oförutsedda händelser som upptog min tid var det uppskattat att komma hem till middagen på bordet och få pussa lite på min familj. Några timmar hann jag i alla fall umgås med min lille födelsedagspojk innan det var läggdags.

Nu sover båda ungarna och Mathias är uppe och bryter loss parkettgolvet, vilket betyder att fjärrkontrollen är min ikväll :) 

Hoppas ni får en trevlig kväll!


En mycket speciell dag


Idag är en mycket speciell dag eftersom vår stora, fina, duktiga kille blir hela 3 år. Och tänk att jag har varit mamma i 3 år. Det känns inte alls så länge sen han föddes, men samtidigt känns det så självklart att han är här och att han alltid har varit här hos oss :)




 Lite bilder från morgonen med den obligatoriska frukost och paket på sängen. Ingen Blixten McQueen-tröja, men väl Blixten McQueen-strumpor fick han i paketet.

Nu måste jag skynda mig och göra mig klar för jobb. Ikväll när jag kommer hem ska det firas en 3-åring ännu lite mer :)

Hoppas ni får en mysig dag idag!

tisdag 16 april 2013

Ännu mera kalas-fix


 Det är mycket som ska fixas inför ett kalas och det känns som det blir viktigare och viktigare ju äldre han blir och ju mer medveten han blir om kalasen och födelsedagen. Idag har jag bland annat gjort detta!

Jag har dessutom bestämt mig för att inte vara ute i sista stund inför detta kalas, som det tyvärr brukar bli. Planering och framförhållning är A och O :D


Eftersom han fyller år på en onsdag (imorgon) så kommer vi fira honom lite grann imorgon och bara vi i familjen. Sen på lördag blir det ett kalas med hela släkten. Jag har förberett en liten tårta till imorgon när jag kommer hem från jobbet, sen kan det vara så att han får frukost på sängen imorgon!

Häromdagen när jag frågade vad han ville ha sa han: En tröja med Blixten McQueen. Haha, vilken 3-åring önskar sig en tröja :) Vi får väl se om han får det!

Ordningen återställd


Min lille prins kom hem här för en stund sen sovande. Farmor och farfar har visst kört slut på honom och tydligen har han varit vaken sedan kl 5 imorse. Då förstår jag att man är trött redan kl 11 :)

Här börjar det bli hög tid att fundera på lunch! Som vanligt har jag inte en aning om vad jag ska göra och jag tycker det är så tråkigt att laga mat. Vore det bara jag hemma skulle jag strunta i lagad mat, men nu är ju Anton hemma också! jaja, får väl gå och riva i frysen och se vad jag hittar!

Vad brukar ni äta till lunch? Tips på enkel mat mottages tacksamt!!

Tack och lov för fejk...



 Jag har ju som bekant inga gröna fingrar alls och därför är jag så glad att jag sprang på detta konstgjorda olivträd. Visst kan man se att det inte är äkta, men för mig är det close enough!


Det är ju så himla skönt att slippa tänka på att vattna. De stackars växter som jag har här hemma har fått lära sig att klara sig i tuffa klimat, det är ett bra sätt att sålla bort de svaga tycker jag ;)

Godmorgon på er!
Vaknar upp denna regniga tisdag med nackspärr. Jag har börjat morgonen med värktabletter och värme på nacken, men det gör ändå så ont så jag knappt kan röra mig. Men man får i alla fall vara glad att det regnar ute och inte snöar, eller hur!

Om några timmar kommer min lille prins äntligen hem igen. Jag har saknat honom som tusan, men snart så är han äntligen här igen :)

Nu när Stella fått sin frukost är det dags för mig att få något i magen också. Idag tror jag att frukosten kommer intas i soffan framför tvn, man får passa på när Anton inte är hemma. Annars brukar jag vara väldigt noga med att vi äter vid bordet och tittar på morgon-tv efter frukosten.

En bra tisdag önskar jag er! Förhoppningsvis en utan nackspärr ;)

måndag 15 april 2013

Att förbereda ett kalas


Idag är det tyst och lugnt här i huset. Anton är på dagis och sen ska han direkt hem till farmor och farfar för att sova över där. 



 Självklart saknar jag honom, men det ger mig också chans att hinna förbereda lite inför onsdagens födelsedag och helgens kalas. Så här har det slagits in paket och jag håller just nu på att baka. Perfekt sysselsättning en regnig måndag kan jag tycka!

Tack för tips om lastbilstårta, det känns som jag borde kunna fixa till det på något sätt! Hur svårt kan det vara liksom ;)



söndag 14 april 2013

Aldrig en lugn söndag


På renoveringsfronten är det aldrig lugnt nu för tiden, det är något som görs nästan varje dag. Idag är det parketten som tas upp i det som tidigare var mat/vardagsrum på övervåningen. Eftersom det blivande tv-rummet kommer bli där tidigare har varit tre olika rum så är det ju också tre olika golv. I två av sovrummen däremot går det att spara ekparketten som ligger idag. Därför har vi bestämt oss för att bryta upp parketten som ligger där tv-rummet kommer bli och återanvända bitarna för att göra en fris längst med väggarna i sovrummen (eftersom vi kommer sätta upp väggar som inte har varit tidigare). På det sättet kommer det ju se ut som om parketten och rummen alltid varit så.


Det är ett väldigt jobb och jag hör en del svordommar uppifrån emellanåt. Man kan säga att jag förstår att det inte läggs in sån här parkett längre! Men jag tror att det kommer bli bra. I tv-rummet kommer vi sedan lägga ett brädgolv med breda brädor som vi behandlar. 

 

 Tidigare idag har vi hunnit med en trevlig fika hemma hos Calle och Linda. Just nu går jag och plockar och försöker få i ordning här hemma för nästa helg ska vi ju nämligen ha storkalas och fira en 3-åring i detta huset :) Egentligen fyller han ju i veckan (på onsdag), men kalaset blir till helgen. 

Funderar också på om jag ska våga mig på att baka en bil/lastbilstårta?! Hur svårt kan det vara?? Har ni tips och råd? Tror ni en tårt-amatör som jag klarar det?

Bäst att fortsätta städa, lill-tjejen sover fortfarande och då är det tyst och lugnt :)