lördag 2 april 2011

Morbror har skött sig :)

Han har varit här hela eftermiddagen och jobbat och nu innan han åkte hem nattade han Anton och det gick hur bra som helst!! :)

Danne, Vickan, Vilgot och Lina var på ett snabbesök idag också. Anton var nyvaken när dom kom och blev först lite rädd, men Lina blev snabbt en favorit eftersom hon lekte med bilar på golvet med honom :)

Så här såg det ut på bygget idag:




Nu dags för sen middag som vanligt, tur att vi fick med oss rester från morsan igår, tack tack :)

Bygget

Bygget går framåt! Min duktiga kille har satt upp reglar i veckan, just nu går han och efterdrar skruvar i gipsskivorna i taket, jobbigt men det måste göras. Brorsan kommer hit om en timme för att hjälpa honom!! Så här ser det ut just nu:






BTW så fick jag ett nytt tangentbord av snälla landstinget igår, det var bra mycket bättre än mitt gamla, fast det var iofs inte så svårt ;)

Hittade lite bilder i kameran från gårdagen när Anton provade sina (eller just på bilden är det Matildas) converse. Han har fått ett par blåa precis som mammas converse, men jag tror jag får byta till en mindre storlek.


Plutten är hos mormor

Inatt har Plutten sovit hos mormor och det har gått jättebra, förrutom att han vaknade vid 3:30 inatt och ville busa :) Vid 4:30 hade han somnat om och sen vaknat vid 6:30 och fick frukost, stackars mormor :)

Igår kväll åkte jag och Plutten hem till mormor för att gå på fest, Anton slocknade tidigt (ca kl 20) och när jag skulle åka hem senare på kvällen kändes det fel att väcka honom, då erbjöd sig snälla mormor att han fick sova kvar!! Så idag har jag och gubben fått en välbehövlig sovmorgon, vi gick inte upp förrän närmare kl 10, lyx :)

Nu ska jag strax åka och hämta lill-killen, så åker nog jag, Anton och mormor lite ärenden tror jag!! Gud vilken energi jag har haft här hemma när man fått sova lite, har diskat, plockat undan och planerat nästa veckas middagar!! :) Gubben håller på att bygga i köket just nu, ska strax gå in och titta vad han gör och fota lite!

Här är killen som vi saknar massor just nu :)

torsdag 31 mars 2011

Foton såklart :)

Mina fina rosor från söndagen :)

Anton har plockat apelsin från
vårt apelsinträd...

titta pappa!!

får jag smaka??
Sen var det dags att läsa saga!


Och nya kompisen lyssnade också...

Vagnköpartankar...

Har funderat på om det inte är dags att börja titta efter en lite smidigare och lättare vagn, typ sulky, till Anton! Har kollat runt lite på nätet och läst i forum och kommit fram till att detta kanske vore ett alternativ:

Modellen heter Babyjogger city mini och är superlätt och smidig att fälla ihop och att köra. Tyvärr kostar den lite mer än andra sulky, nästan 3500:- Jag var uppe på Janne Banan idag och tittade på den, riktigt fin och praktiskt verkar den vara!!

Den här har jag tidigare sett på Babyproffsen, vet inte hur den känns eller nåt, men den verkar ligga strax över 1000-lappen i pris, mycket bättre. Får nog ta en sväng och kolla vid nästa Linköpings-resa!!

Dags att gå upp och hjälpa till med middagen, gourmet-middagen ikväll: varma mackor!!

Grattis Matilda!!

 Grattis Matilda på 1-årsdagen!! Anton kom ihåg att skicka ett sms i morse, man får ju inte glömma flickvännens födelsedag... :)

Här är ännu en arbetsdag snart slut, jag sitter och väntar på att en elev ska skriva klart ett matte-prov! Idag har jag faktiskt fått mycket gjort trots att jag haft lektioner hela dagen, jag har fixat 2,5 prov som ligger flera veckor fram i tiden (det halva provet får jag göra klart nästa vecka eller nåt). Så långt före i planeringen ligger jag just nu, skönt :) Läraryrket är inte så dumt i alla fall :D


Ska bli skönt att komma hem till familjen, ikväll har vi inget särskilt planerat. Eventuellt kanske Mathias går ner i renoveringsröran och bygger lite, tror det var nästa vecka som elektrikern kommer igen!

onsdag 30 mars 2011

Läggdags

Ingen av oss somnade (förrutom den lille killen som skulle sova då så klart), vi har tittat på Bachelor och Arge snickaren och middagen (korvgrytan) gick ner :)

Innan jag går och lägger mig måste jag bara lägga ut bild på världens sötaste pyjamas-kille :)






Natti natti på er!!

En vanlig kväll...

Maten är strax klar, Plutten vill inte sova, pappa vyssar och mamma fixar det sista med middagen... En vanlig kväll hemma hos familjen Lindberg/Jakobsson!

Snart kommer vi sätta oss i soffan och äta samtidigt som vi tittar på The Bachelor, sen kommer en av oss somna i soffan (om inte Plutten hinner vakna till och ha sin vakenperiod först)!!

Trevlig onsdagkväll på er :)

På jobbet...

Nu börjar min arbetsdag närma sig sitt slut. Idag har det varit lite kaos med klassrummen. Rummet där jag brukar vara var idag en byggarbetsplats där de borrade, så det fanns inte en chans att det skulle gå och ha lektion där. Istället har vi flyttat runt och improviserat hela dagen. På matte B-lektionen var vi till exempel i lärarrummet :) Men det gick faktiskt ganska bra! Just nu har jag datorkunskap, men tydligen var det idag stora skolkdagen, så jag sitter här med en enda elev. Han har fått sin uppgift och jag ska strax skicka hem honom så även läraren får åka hem :)

Solen skiner ute och jag vill hem till min familj!! Hoppas de saknar mig ;)

tisdag 29 mars 2011

En vaken-natt...

Igår kväll vid ca kl 22 bestämde sig en liten kille för att han inte ville sova! Efter en lång stunds nattningsförsök insåg vi att det var lönlöst när man kröp omkring i sin säng och bara skrattade. Så han fick komma ut till soffan med oss! Två timmar senare när vi skulle gå och lägga oss var han fortfarande vaken och hade inga som helst planer på att gå och lägga sig!! Efter ytterligare någon timme sov han äntligen, sen sov han faktiskt hela natten och i morse gick vi inte upp förrän klockan var nästan 8 :)

Det första han gjorde på morgonen var att krypa in till tvn, ställa sig upp och slå på nyhetsmorgon, han vet vad han vill den där killen ;)

Nu sover han sedan någon timme tillbaka och jag har hunnit äta min frukost!! Det blir nog en hemmadag för oss idag känns det som. Mys och bus hela dagen!! Efter jobbet kommer mormor hit för att busa med Anton, då passar jag och Thias på att sticka iväg för att tömma det sista i min studio och städa ur den. På fredag ska jag ha besiktning på den!!

Ha en bra tisdag alla!

måndag 28 mars 2011

Grattis bror :)

Hipp hipp hurra idag för min lillebror fyller 28 år!! Puss och kram till dig från oss :D I morse ringde jag och sjöng för honom på telefonen, hoppas det var uppskattat, inte var det vackert i alla fall :)

Detta är blommor som jag fick av mamsen igår, tack :)

Så här fint är vårt matbord just nu :)


Idag har Anton varit piggare än på länge och han har ätit mycket bättre, skönt att det kanske håller på att vända. Dessutom gav han morsan sovmorgon, vi klev inte upp förrän kvart i 8 och då hade han endast vaknat till vid 5:30 nån gång. Idag har hans favoritplats varit grytskåpet, där har han hållt till mest hela dagen. Nu på kvällen när jag stod och förberedde middagen har han krupit in nästan helt i skåpet, det enda jag ser är ena foten som sticker ut. Hann precis inte få med detta på bild innan det slamrar till och ut kommer en unge med gråten i halsen!! Själv göra själv ha tänker jag, hihi :)






Så här såg han ut efter slamret :)


Nu är månadens räkningar betalda, ingen rolig historia när man är föräldraledig och har hus :S Men det gick ihop sig nätt och jämnt nu också, vilken tur vi har ;)

Förresten så har grannen haft i uppdrag i helgen att klippa ner häcken mellan våra tomter, idag tog han det sista. Jag lyckades få med en bild från köksfönstret där han spatserar runt och inspekterar sitt arbete!! :)


Nu ska jag upp och lägga mig i soffan en stund innan det är läggdags!!
Puss o kram på er!!

söndag 27 mars 2011

Kalas-dag

Nu har de sista gästerna äntligen gått hem ;) Skojar bara, Johan, Frida och Morsan stannade kvar efter de andra gästerna åkte. Vi busade med Anton, Johan och Thias plockade ihop grenar efter trädgårdstomten och sen beställde vi mat på Corner!! Kalaset var mycket trevligt, men jag gick på vintertid så en timme innan kalaset skulle börja kom jag på att jag inte hade så mycket tid som jag trodde, då fick jag fart med att duscha, bada Anton och städa... Hade hunnit om gästerna inte kommit för tidigt :)

Presenter fick jag många fina, bland annat Bingo Rimérs bok, en hotellövernattning och en te-burk. Tack alla :)

Som sagt så hade vi en kille här som klippte våra fruktträd idag, han har gjort ett toppenbra jobb och det ser riktigt bra ut i trädgården idag!! Gubben sågade dessutom ner det stora trädet vi hade precis vid trappan också, det känns mycket luftigare nu och dessutom var det inte bra att ha träd växande så nära huset!!

Lite bilder från dagen:

























Nu är klockan 23:19 och jag har suttit med dessa f***ande bilder i säkert 2 timmar nu, men här är dom i alla fall... Nu ska jag stänga ner datorn innan jag slår ihjäl den ;)