lördag 10 augusti 2013

En god morgon

Godmorgon på er och här är det verkligen en god morgon som ni ser på bilden :)


 Jag älskar frukost och dessutom är jag lite av en vanemänniska när det gäller just frukosten. Så här ser min frukost ut varje morgon, förrutom att jag byter ut bären i yoghurten efter säsong. Hela sommaren har jag haft jordgubbar i frukostskålen men jag blev såå ledsen när jag var och handlade häromdagen och de inte såldes längre! Så då får man hitta andra alternativ istället, i dagens frukost blev det blåbär som ni ser.


Idag fick vi lite sovmorgon och klev inte upp förrän kl 8, tack ungar!. Hittills har vi hunnit äta frukost och jag har tvättat två maskiner tvätt. Idag står det veckohandling, promenad, is-chailatte på Espresso House och i eftermiddag trevligt besök på schemat.

Imorgon ska vi på ett efterlängtat besök till Astrid Lindgrens Värld igen (andra gången den här sommaren). Denna gången pratar Anton om att han ska lämna sina nappar till Pippi, vi får väl se om han säger samma sak imorgon när det är dags :)

Vad ska ni hitta på i helgen?

fredag 9 augusti 2013

Min älskling är bäst :)

God eftermiddag


Efter en promenad/cykeltur på förmiddagen och lite lunch i magen har vi nu precis vaknat efter att ha sovit middag (eller vi? Jag hade behövt, men det är mina två små som har sovit). Nu är det full fart igen, just nu jagar de varandra inne på Antons rum. 

Min älskling kom ju hem med en överraskning igår som jag sa, här ser ni vad det var! En fin orkidé och ett supergulligt kort, bara för att! Sånt gillas ju verkligen :)


Nu är det bäst att ta tag i eftermiddagen och börja tänka på vad vi ska äta till middag. Fredag idag och en helg framför oss med pappan i huset hemma, härligt :)

Vad har ni för fredagsmiddag planerad idag?

torsdag 8 augusti 2013

När blev det höst?

Hej mina vänner! Nu har jag varit så där dålig på att blogga igen, men det är nog helt enkelt vardagen som kommer emellan ibland och när ungarna väl sover så finns inte alltid orken.


 Mathias började ju jobba redan för några veckor sedan, men vi andra i familjen har haft sommarlov lite längre. Men denna vecka har vardagen satt igång igen (så mycket det nu kan när man är föräldraledig) och Anton har varit på dagis tre av dagarna. Ny avdelning, nya fröknar, både nya och gamla kompisar, det är klart att det blir en omställning och lite nytt och läskigt för en 3-åring. Men överlag skulle jag nog ändå säga att det har gått bra och min lille kille är så duktig.
Under sommaren tycker jag att det har hänt så mycket i hans utveckling. Helt plötsligt kan man prata med honom på ett helt nytt sätt, han förstår och kommer ihåg vad man säger och det märks verkligen att han har blivit stor. Hela denna veckan har han dessutom cyklat till och från dagis och det gå undan kan jag lova, knappt så jag och Stella hinner med när vi promenerar bredvid. Duktig är han också och bromsar, stannar vid övergångsställen och tittar sig omkring. Var tog min lille bebis vägen?? Men jag tycker ändå att det är skönt att han växer och allt blir lättare hela tiden. Visst var det mysigt när han var liten bebis, men jag skulle inte vilja gå tillbaka i tiden!


Stella är dessutom jättenyfiken både på dagis och på allt Anton gör, hon kan inte slappna av en sekund utan ska se allt som händer hela tiden. Jag tror inte det blir några som helst problem att skola in henne när det är dags. Hoppas bara vi får plats till henne på samma dagis som Anton är på.

 När blev det förresten höst? Har jag missat något eller är det inte bara början på augusti. Jag tycker dessutom jag känner att det är en helt annan luft ute, särskilt på morgonen. Mig gör det inte jättemycket att sommaren är över, jag gillar nystartskänslan som hösten medför. Jag får liksom lite extra energi att bestämma hur hösten (och framtiden) ska se ut. Hur känner ni inför hösten?

Nu blir det film i soffan med älsklingen (som för övrigt kom med en överraskning till mig idag, men mer om den imorgon)! Ha en mysig torsdagskväll!