fredag 2 maj 2014

Dagens evighetsgöra


Igår växte ju mycket av garderoben fram när min duktige sambo var där och monterade ihop lådor och satte upp hyllplan. Jag bidrog också, litegrann. När Stella sov var jag uppe och hjälpte till och jag fick den otroligt ansvarsfulla uppgiften att sätta små ploppar i alla hål som inte kommer användas i garderobsstommarna. Ni som känner min sambo vet att han inte gör något halvdant och att han är en perfektionist när det gäller det mesta. Så om ni trodde att han skulle låta dessa hål synas så trodde ni fel.


 Så detta var vad jag gjorde under någon timmes tid igår. Idag kanske jag fortsätter när Stella har somnat senare, eller inte, vi får se. Det känns ju hur som helst otroligt bra att kunna bidra med en så viktig arbetsuppgift till vårt bygge ;)

Det ni ser på bilden ovan är två av sju garderobsstommar som ska ploppas, igår hann jag en halv, så ni förstår att jag har lite kvar att göra!

Men nu väntar lunchfix och senare i eftermiddag får vi trevligt fika-besök av vänner som är på besök i staden under helgen.

torsdag 1 maj 2014

Ett steg närmare

Godmorgon!


Ledig dag idag men barnen vaknar ju samma tid som vanligt i alla fall. Idag känner jag mig lite tung i huvudet av målarlukten från igår kväll när Mathias grundmålade virke som senare idag ska bli dörrkarmar. Tur att bygget snart är klart så man slipper allt sånt här besvär. Idag ska montering av garderobsinredning varvas med byggande av nya dörrfoder. Vi ska behålla de gamla spegeldörrarna som hör till huset, men dörrkarmarna var tydligen så dåliga så de måste göras om. Senare idag kommer snickaren hit för att hjälpa Mathias, det går ju alltid snabbare när man är två!

 

 När man står och ser garderobsinredningen växa fram inser man hur mycket utrymme vi kommer att få och jag behöver väl knappast säga att jag längtar... Och jag måste säga att jag var lite tveksam till Ikeas garderobssystem, men nu när det är uppe känns det superbra. Till barnens garderober har vi däremot beställt Elfa-system, mest för att det är lite udda mått på deras garderober.

Dessutom ser ni här ovan ett av alla de moment som är kvar att göra, höja upp trappräcket en bit (eller egentligen ser ni ytterligare ett projekt i bild, slipa och måla trappan). Vi har en tanke om att man ska kunna bygga på stolpen lite på höjden och sedan sätta järnrör ifrån stolpen och in i väggen, jag hoppas att det funkar och blir bra. Trappräcket som det är nu är alldeles för lågt och jag är rädd att barnen skulle kunna ramla ner över det ifall de var där och lekte och det får ju absolut inte hända. 

Nu tror jag det är dags för lite fruktstund och sedan kanske vi går ut en sväng i trädgården. det verkar dock vara lite blåsigt idag och inte alls lika varmt som det varit senaste veckorna. 
Trevlig första maj på er!

måndag 28 april 2014

Trädgårdsfix i sommarvärme

God kväll på er!


Hoppas ni har det bra i sommarvärmen? Jag tycker det är lite tyst i kommentarsfältet nu, ni får gärna hojta till så jag vet att ni är kvar. 

Det är ju verkligen en riktig sommarvärme vi har haft nu i några dagar. Flera gånger när jag har varit ute har jag av gammal vana tagit på både mig och barnen vårjackor, men när vi väl kommit ut har de snabbt fått åka av för det har helt enkelt varit för varmt.

Idag har vi haft en hemmadag, jag och barnen. Sålänge jag inte blir inkallad på jobb så är vi ju hemma allihopa tillsammans varje måndag och fredag och jag tycker det är mysigt. Man får ta vara på tiden för rätt som det är får jag ett jobb och då är den stressiga vardagen igång igen. 


Idag har vi hunnit med bvc-besök, fika och lite rensning och plantering i pallkragarna ute i trädgården. Dessutom odlar ju jag och Anton lite olika saker inne i vårt växthus också (läs mer i detta inlägg). Sedan det inlägget skrevs har vi dessutom hunnit odla gurkor, morötter och rädisor också och tanken är att vi ska plantera ut dessa i pallkragarna också sedan när de vuxit på sig lite. 

Gräslök och oregano (är det väl?!) har överlevt vintern här med minimalt med skötsel (läs inget alls) vilket är helt otroligt med tanke på mina inte så gröna fingrar. Även jordgubbar, smultron och hallon verkar må fint så jag hoppas på en liten skörd i även i år.

Nu sover barnen, lite senare än vanligt, de har fått lite senare vanor nu när det är ljust på kvällarna, det är ju så svårt att få dem att somna när solen fortfarande är uppe. Min gubbe har åkt på förkylningen från helvetet som jag och barnen hade förra veckan, så han ligger ute i soffan och vilar just nu. Det är väl bäst att jag går ut och tar hand om min sjukling nu, ni vet ju hur det är med en manlig förkylning ;)