lördag 16 februari 2013

Så har gästerna gått hem, nästan...

Så har vi kalasat färdigt för den här gången. Ungarna har lekt, vi har ätit frallor, druckit kaffe och hann med att klämma ner lite ananaspaj också! En god och trevlig eftermiddag.


Nu har alla gästerna gått hem utom Johan och Frida som vi inte tänker släppa härifrån än på en bra stund :) Varma mackor blir vår lördagsmiddag och står i ugnen as we speak. Vi busar med Anton och kollar på barnprogram. Anton tyckte nog att Johan och Frida var lite i vägen för tv:n ;)








Förberedelser


Hittills idag har jag hunnit duscha, baka frallor och äta en sen frukost. Idag kommer nämligen våra familjer hit och vi ska fira Mathias födelsedag. Nu ska jag städa undan lite i köket och kanske att jag skulle slänga ihop en paj eller två innan gästerna kommer sen också :)

 


Måste skynda...
Till våra gäster kan jag säga, självklart har jag smakat frallorna och de går att äta ;)

fredag 15 februari 2013

Blommor i vårt hus


Igår efter jobbet kom älsklingen hem med inte bara en utan två jättefina blombuketter, tack älskling :)



Ser ni den fina vasen? Det är en favorit här hemma just nu och dessutom ett budget-fynd. 99:- från HM Home, tips tips :)

Egentligen var en av dem till svärmor som var här en sväng igår eftermiddag, men hon hade redan hunnit åka hem när Mathias kom hem. Hon kom förbi lite spontant för att krama på ungarna och sånt är ju alltid välkommet :)



  Så svärmor, den rosa tulpan-buketten får du njuta av här på bloggen istället :)

Nu är det dags att packa ner ungen i vagnen och gå till dagis! Sen när jag har alla mina troll hemma kan fredagsmyset äntligen börja

torsdag 14 februari 2013

En lugn stund


Att bara ha den här söta tösen hemma är veckans lugna stund jämfört med när Anton är hemma. Det är jättemysigt att ha båda barnen här så klart, men jag njuter av att få tid till att umgås med bara Stella ibland också utan att någon blir avundssjuk!

Nu har vi precis hämtat hem Anton från dagis och nu är det full fart i huset igen :) Dags för middagsfix. Här blir det soppa idag, med korv och pasta. Vad blir det hos er?

De där sista detaljerna

Ni vet de där sista detaljerna som inte blir gjorda på en gång när man renoverar har ju en förmåga att ligga ogjorda och bygga på det dåliga samvetet. Senaste veckan har Mathias fixat till några sådana saker i köket och vardagsrummet. Bland annat lister under fönsterbrädorna och galler över kaminen. 




Skönt att det är gjort nu i alla fall och nu ser man ju helheten. Även om man inte lagt märke till att något saknats tidigare så ser man det nu väldigt tydligt!

Grattis älskling


Idag fyller min största älskling år och när Stella väckte mig kl 6 i morse väckte jag även Anton och vi smög ut i köket för att fixa frukost till pappa. Eller smög och smög, här behövt inte smygas, han skulle inte vakna om en orkester marscherade genom sovrummet ;)






Han blev glad för uppvaktningen och dessutom fick han ju lite frukost i magen innan jobbet (vilket inte är så vanligt). 

Idag är det ju torsdag och torsdagar är dagis-dag, så nu har vi lämnat Anton och har kommit hem igen. Undrar just vad jag och Stella ska hitta på idag? Just nu verkar det som om hon vill sova, inte mig emot, jag har några tidningen jag skulle vilja läsa :)

onsdag 13 februari 2013

Trångt i sängen

Operation "lära Anton sova i egen säng hela natten" går ganska bra! De senaste nätterna har han inte kommit in till oss förrän kl 6 på morgonen och då tycker jag att det är helt ok. 

Vissa mornar är ungarna ganska lugna och har ro att ligga kvar en stund så jag slipper stressa upp. Idag var en sån morgon. Anton kom in till oss runt 6-tiden, strax efter vaknade Stella också och vi lyfte över henne i vår säng och låg och kramades en stund innan vi klev upp! En sådan start på dagen är väl det bästa man kan få?! :)



Gladfis


Så här rosig om kinderna, söt och glad var min lilla fröken när hon vaknade nyss. Så glad är hon förresten oftast när hon vaknar, vår lilla solstråle!

Har inte så mycket att rapportera om idag, vi leker, myser och slöar bara! Så här har vår dag sett ut hittills!

 


Jo, förresten! Jag pratade med min chef nyss och nu är det bestämt att jag ska börja jobba två dagar i veckan om ungefär en månad. Det känns jätteskönt att komma igång igen och träffa kollegorna, eleverna och slippa passa mat- och sovtider :) Så klart älskar jag att vara hemma med mina båda troll också, men jag behöver också få vara Jenny och på detta sättet blir tiden jag är på jobbet nästan lite som egen-tid, märkligt eller hur?! :) Nu kommer jag ju få lite av varje och jag tror det är bra för mig, för familjen och för barnen!!

Nu ska jag gå och hjälpa Anton bygga järnvägsrälsen. Jag hör hur han blir förbannad emellanåt när bitarna är svåra att få ihop, undrar vem han har fått sin korta stubin efter ;)

tisdag 12 februari 2013

Är det fettisdagen så är det...


Idag är det ju fettisdagen och vad ska man äta då om inte semlor... Tur att min underbara älskling var och köpte detta tidigare idag! Nu ska jag sjunka ner i soffan med en kopp te och avnjuta detta underbara bakverk! Trevlig tisdagskväll på er!


Snö igen


Igår kväll var jag hos kiropraktorn med min onda rygg. Han hittade lite som han tyckte var värt att vrida, knäcka och räta ut! Jag gick därifrån rakare än jag kom dit men idag är jag öm. Men huvudsaken är ju att det känns bättre och även om jag har ont så känner jag att det är "ett bra ont". Nästa vecka ska jag tillbaka på återbesök, vi får se vad han säger då. Det jag ska göra nu är att träna upp min bålstabilitet, så idag har Mathias varit och köpt mig en balanskudde som jag ska stå på 20 minuter om dagen. Efter att jag provat väldigt kort tidigare kan jag konstatera att det behövs, jag har inte mycket muskler kvar där efter två graviditeter!



Ute har det snöat hela dagen och jag bara önskar att det kunde bli varmt och barmark snart!! Någon mer som är trött på snön och längtar efter vår??


Nu, förbereda middag till dessa sötnosar (eller en av dem i alla fall). Sen ska vi förhoppningsvis sälja några lampor som vi har ute på annons just nu. Kanske även en soffa senare i veckan, håll tummarna :)

måndag 11 februari 2013

Underbart

Soligt ute och helt perfekt promenadväder! Hittills idag har jag och Stella hunnit med promenad, träningspass och besök på pappas jobb! Det var första träningen på två veckor eftersom jag har haft ont i halsen! gissa om jag kommer ha träningsvärk imorgon... :)

Nu ska vi hämta hem storebror och mysa :)

Vi hörs senare!

söndag 10 februari 2013

Frisörsalong

Det är vad vi har haft här ikväll! För första gången i mitt liv skulle jag klippa hår och dessutom på en 3-åring som har myror i baken ;) Men det gick bra, över förväntan och det ser till och med rakt ut! Mycket tack vare Rorri Racerbil på mobilen! Så här blev resultatet, vad tycker ni?




Ni minns väl hur han såg ut innan??



Ser ni förresten att grimas-åldern har inträtt :)

Har ni lagt märke till bulan/blåmärket i pannan?? Det lyckades han få förra veckan när vi skulle gå in på dagis och han snubblade och slog huvudet i husväggen... Jag fattar inte hur de lyckas!? :)

Helgen hos mormor har gått superbra och jag tror att lill-killen gärna vill tillbaka dit flera gånger!! Nu sover han sött. Jag ska ta en dusch, ta hand om tvätten och sedan sätta mig i soffan och slänga ut några annonser på blocket!!

Trevlig kväll på er!

På väg ut

Nu är vi på väg ut för att hämta hem Plutten. Vi har saknat honom massor, men oj vad gott jag har sovit i natt! Jag sov oavbrutet ända till kl 5 när Stella ville ha en ny blöja. Idag har vi plockat, rensat, badat bebis och fotograferat saker som vi ska lägga ut på annons. Ingen idé att spara på grejer som jag vet att jag inte kommer använda!

Nu måste jag skynda mig för de andra väntar på mig. Vi promenerar till mormor och stannar någonstans på vägen för att äta lunch.

Hoppas ni har en mysig söndag!