lördag 14 september 2013

Early hello

God morgon på er!


Jag ville bara kika in och säga hej innan vi drar igång dagen. Alldeles strax ska frukosten dukas fram, sedan åker vi mot stugan för att lämna Mathias (som ska hjälpa sin pappa fixa bryggan) och hämtar upp Anton och svärmor och sedan drar vi till Ikea för lunch och lite snabbshopping :)

Nu har vi en hungrig liten tjej här, så bäst att skynda med frukosten. 


Ser ni förresten spindelnätet jag hittade utanför fönstret i morse när jag drog bort gardinen!

Önskar er en mysig lördag!

fredag 13 september 2013

Ett äppelproblem


Jag gillar fredagar! Jag gillar lugnet man känner inför helgen, ingen klocka som måste ställas, en massa familjetid framför oss och känslan av att helgen är hur lång som helst. Sen vet vi ju att söndagen kommer alldeles för fort och sen är det vardag igen, men det låtsas vi inte om just nu!

Denna fredag är vi bara tre av oss hemma. Anton följde med farmor och farfar ut till ön över natten och genast växlar man ner på tempot lite grann när det bara är en unge man måste hålla koll på och anpassa sig efter. Hon sover förresten sedan 1,5 timme tillbaka.

Vad gör ni en fredag som denna då? Själv sitter jag vid datorn, läser lite på fotokursen jag har anmält mig till (mycket intressant läsning) och målar naglarna samtidigt. Imorgon har vi nämligen dejtkväll jag och min gubbe. Vi har ordnat barnvakter och vi ska ut och käka middag, kanske till och med blir en bio också, vi får se. Välbehövligt efter några hektiska veckor för oss båda!
 
Nu ska jag nog stänga ner här och gå ut och kramas lite med min älskling! Men först skulle jag behöva er hjälp! Vi har en massa äpplen ute i trädgården och jag vill gärna göra något med dem innan de förstörs. Snälla ge mig era bästa tips! Bakverk, efterrätter, mos, i matlagning? Hit me!! :)
 


Förresten så väntar en liten utflykt imorgon för mig, barnen och svärmor, spännande :)

tisdag 10 september 2013

Byggstatus

Godkväll!

Idag har varit en sån där dag när båda barnen är trötta och gnälliga och en sån dag måste jag erkänna att det är lite skönt när de har somnat faktiskt!


 


Min duktiga gubbe har jobbat vidare med att riva golv idag också. Med hjälp från vänner och familj så är äntligen hela golvet borta. Nu ska bara alla saker bäras ner imorgon så det är klart inför snickarens ankomst på torsdag.

Men jag måste ju erkänna att det skär i hjärtat lite att riva ut ett så snyggt ek-parkettgolv. Men nu blir det golvvärme på hela övervåningen och ett snyggt brädgolv över det. Alternativet hade varit att spara parketten i de rum där det går (två stycken sovrum), men då hade vi fått vara utan golvvärme och dessutom hade Thias fått lägga frisen längs med väggarna bit för bit (vilket hade tagit en ohygglig tid). Så även om jag älskade den där ekparketten, så tror jag ändå att vi har gjort rätt val! Vad tycker ni?

Nu ska jag anmäla mig till en fotokurs tror jag! Känner att jag behöver lite inspiration för att hitta tillbaka till det roliga med att fotografera som jag hade tidigare. Hoppas det hjälper :)

Natti natti på er!

måndag 9 september 2013

Ordning och reda

Godkväll på er! För det är ju nästan kväll nu va!? :)

Minns ni att jag skrev i detta inlägg att jag höll på med ett litet projekt? Det har varit klart ett tag, men det har liksom inte kommit upp på väggen av olika anledningar. Men idag så.... Nu sitter det på kylskåpet (egentligen hatar jag att ha saker på kylskåpet, men där jag egentligen vill ha denna går det en massa el i väggen och jag vågar inte spika där och min gubbe har lite för mycket annat att tänka på än att hjälpa mig med detta så hamnar den här så länge) och förhoppningsvis kommer den användas som jag har tänkt mig!



Vad är det då? Jo, en veckoplanerare! Förhoppningsvis kommer familjen (läs pappan) ihåg att titta på den ibland innan han dubbelbokar oss på saker :) Jag kände att vi behövde ha någon typ av överblick över veckan och vad vem ska göra när! Vi får se hur det funkar...


Än så länge ser vår vecka ut att vara ganska oplanerad, men så är tyvärr inte fallet. Vi håller varje kväll öppet för att Mathias ska hinna riva golvet på övervåningen. Det pågår right this minute och vi får se hur lång tid det tar, det måste i alla fall vara klart senast till torsdag då snickaren kommer hit! Så denna veckan kommer nog bli fullt upp som vanligt ändå, jag är inte orolig!

Ser ni att jag även lyckades få in en liten påminnelse till mig själv där uppe i hörnet ;)

Nu ska jag gå och hämta pyjamaser till mina små troll, sen blir det kvällsmat framför barnprogram. Vad gör ni idag? Ni har varit lite tysta nu ett tag tycker jag!