lördag 31 augusti 2013

Ut på äventyr

Det är Anton just nu. Det var en minst sagt ivrig kille som kastade i sig frukosten hemma i morse innan han och pappa gav sig iväg i lastbilen (bara det liksom) för att fixa ved till oss. Anton ska dessutom stanna kvar hos farmor och farfar i stugan så han kommer inte hem till oss förrän måndag! Så idag har det varit väldigt tyst och lugn här hemma hos oss tjejer. Ovant att bara ha en unge hemma, men ganska skönt också att kunna ägna henne all uppmärksamhet utan att få dåligt samvete :)


 

Ser ni förresten att Anton har klippt sig?! Jag tog fram saxen igårkväll och tog tag i det jag hade tänkt göra så länge. 
 
Nu är det dags för lite mellanmål här hos oss! Vad gör ni idag?

torsdag 29 augusti 2013

Nytt i mitt vardagsrum


Godkväll!
Här har dagen som vanligt försvunnit, jag vet faktiskt inte var all tid tar vägen. Undrar hur många gånger jag har frågat mig själv vad jag gjorde av all tid innan jag fick barn!!

Vad var det då som var nytt på bilden i inlägget igår? Jo, mattan såklart (som syntes väldigt, väldigt lite). Den som jag har haft ögonen på länge nu och som jag har gått och väntat på att de ska sälja ut billigare. Förra veckan slog jag till och sen har det tagit tills i förrgår att få den på plats.


 Vad tycker ni? Före och efter! Själv är jag supernöjd, jag var så trött på den gröna mattan som inte bara slukade ljus utan även leksaker och ibland hela middagar ;) Med den nya mattan upplever jag rummet som mycket ljusare och luftigare. Håller ni med mig?

 

Mönstret på mattan är det klassiska gåsöga-mönstret och färgen valde jag för att jag ville ha en ljus matta mot vår mörka soffa och att den skulle funka ihop med korg/trä-detaljerna jag har i rummet.

Nu sover äntligen båda barnen. Stella var lite svårnattad ikväll, men det är för att vi har bestämt oss för att lära henne att somna själv i sin egen säng (vi har tyvärr varit lite slarviga med det där, men det ska bli bättring med det nu)! Nu sover hon äntligen efter mycket gråt och många vändor in till hennes säng för att lägga ner henne (hon ställer sig upp hela tiden). Hur har ni andra gjort? Ge mig gärna tips!

Shoppi shoppi

Hejsan på er!

Hur är er dag? Vår dag springer iväg som vanligt. Anton är på dagis och vi tjejer i familjen har varit och fyndat lite gott och blandat på Åhléns idag. Nu har vi även fått lite lunch i magen och ska om någon timme hämta hem storebror till oss!

Tänkte bara visa er en liten av vad vi kom hem med här för en stund sedan. Mest till ungarna, men något litet till mamman blev det visst också ;)


Ni har väl inte missat att Åhléns säljer ut allt till 50% nu, tips tips :)

Senare ska ni få se vad som är nytt är hemma som jag skrev om i detta inlägg, ni sitter väl som på nålar kan jag tro ;)

onsdag 28 augusti 2013

Vardagslyx på en tisdag

Godkväll!

Idag har det som vanligt varit full rulle, mest med det vardagliga. Laga middag, storhandla, betala räkningar och sånt kul har jag roat mig med idag, men sånt måste ju göras det också!

Just nu har min kreativa ådra fastnat lite vid datorn. Jag sitter nämligen och fixar med en grej som jag hoppas ska underlätta för vardagsplaneringen i denna familj. Nu när jag är föräldraledig känner jag att jag saknar att skapa och vara kreativ, jag sitter ju inte och gör sådant dagligen längre. Därför sitter jag nu här och ni ska få se resultatet senare, jag lovar :)


Igår kväll däremot gjorde jag något helt annat! Då hade jag fina Linda på besök för att titta ifatt på några avsnitt av Real Housewives Of Orange County. Man bara måste ju älska den serien, har ni sett den? När vi kom på för några veckor sedan att vi båda följer serien var vi ju bara tvungna att titta tillsammans. Som sällskap hade vi en flaska vin, en massa olika ostar och ett gäng kex, kan det bli bättre?!


Ser ni förresten någonting nytt på någon av bilderna?? Imorgon ska jag visa er vad jag äntligen har fått på plats!

 Nu ska jag lägga sista handen vid mitt lilla kreativa projekt innan det är dags för sängen!

tisdag 27 augusti 2013

När familjen är för långsam...

 

 Idag var tydligen resten av familjen för långsam, eller vi hade för gott om tid innan dagis, eller så var det helt enkelt någon som vaknade för tidigt! För just nu ligger min lilla tröttis och sover i sin stol i väntan på att vi ska följa med storebror till dagis :)

Godmorgon på er!

Hoppas ni har det bra!? Min förkylning börjar bli bättre och febern gick tack och lov över snabbt. Helgen har vi spenderat på ön där Mathias har gjutit ett betongfundament för att fixa till den väldigt sneda bryggan. Söndagen hann vi med en lekdejt och lite lunch hos Antons kompis Matilda innan vi åkte vidare mot kusin Leias 4-årskalas. Så det har med andra ord varit fullt upp hela tiden!

Igår hade jag en sån där supereffektiv dag när jag prickade av flera saker från vår alltid lika långa att-göra-lista, sånt känns ju alltid skönt! Idag väntar alldeles strax dagis för lille herrn och jag har några samtal som jag måste ringa under dagen, förhoppningsvis leder det till något bra i framtiden för min del :)


Trevlig tisdag på er!