lördag 1 januari 2011

Gott nytt år

Vill önska ett gott nytt år! För min egen del har 2010 varit det bästa året i mitt liv hittills, det har ju så klart med Anton och Mathias att göra, min underbara familj :) Det ska bli spännande att se vad 2011 har att erbjuda !

Nu står vi säkert utomhus och skålar och tittar på fyrverkerier! Förmodligen är vi proppmätta efter en god tre-rätters middag (tidsinställt inlägg!) Och har druckit gott vin och haft en trevlig kväll!

Va härligt att få påbörja det nya året med de man älskar mest :)
Nyårskramar på er!

fredag 31 december 2010

Bråttom bråttom

som vanligt... :) Vi är i full gång att göra oss i ordning nu. Anton är nybadad och finklädd (ligger och sover nu). Gubben är nog redan klar, men jag är långt ifrån klar. Osminkad och i mysbyxor. Dags att skynda ner och fixa håret... Sen bär det av till Petra och Niklas för tre-rätters middag. Förrätten serveras redan kl 17, så bäst att skynda sig nu... Hors senare :)

torsdag 30 december 2010

Köksplaner


Vi har ett bra tag gått och funderat på hur vi ska ha köket. Idéerna har varit många och varierande. Nu börjar det närma sig att på allvar fundera. Igår hade vi en kille från Electrolux Home här hemma som kollade på rummet vi har tänkt som kök. Han tog lite mått och skulle återkomma med ett förslag. Blir spännande att se hans idéer.

Våra egna tankar var från början att ha köket i första rummet efter hallen på bottenvåningen. Då tänkte vi ha bänkskiva och underskåp längst med båda ytterväggarna, diskho vid fönstret och en sittbänk någonstans. I mitten av rummet ville vi ha en stor köksö med spis och en liten diskho, samt sittplatser och gott om arbetsyta. Eventuellt skulle man också kunna ha några vitrinskåp eller liknande borta i andra hörnet av rummet. I rummet bredvid skulle vi sätta in en öppen spis och ha soffa samt matbord. Efter att vi gått runt i rummet och funderat har vi kommit på att det nog blir lite trångt att ha både matbord och soffa i samma rum. Därför funderade vi på att ha köket i andra rummet efter hallen (men fortfarande med fönster ut mot vägen) och istället ha vardagsrum med soffa och tv i första rummet. Då skulle vi nog få plats med matbordet i ena hörnet av köket eftersom det rummet är lite bredare. Men det känns lite konstigt att ha tv-rummet som genomgångsrummet till köket. Killen från Electrolux Home (Johan) tyckte i alla fall att vi skulle ha köket i första rummet. Han föreslog också att vi skulle ha endast matbord i nästa rum (eventuellt en liten hörna med några fåtöljer) och istället ha en tv-hörna i nästa rum (innanför toaletten). Detta gav oss något att fundera på! Det kanske skulle kunna vara något, men det känns som det lilla hörnrummet är lite i minsta laget för vår stora soffa. Dessutom hade jag tänkt att använda det till mina studiogrejer… Han tyckte dessutom att vi i köket skulle ha arbetsbänk endast längst med ytterväggen mot vägen (inte den andra ytterväggen) och på det sättet kunna ha en lite större (längre?!) köksö! Vi får fundera och se.. .Om två veckor kommer någon från Moore (Elons köksbutik) hem till oss för att kika och komma med förslag. Hoppas att de har ett bättre förslag, för jag är inte helsåld på detta!!

Annars ikväll har vi varit på glöggkväll hos Malin och Dada, mycket trevligt, tack för inbjudan J Där var (förrutom då Malin, Dada och Milo) Johan och Frida, Ronja, Kim och Liam och Vickan, Danne och Vilgot. Anton ville inte alls sova, det var alldeles för mycket som hände som han inte ville missa. Så till slut fick vi gå hem för att han skulle komma till ro. Vem tror du somnade i vagnen på väg hem om inte Anton-skrutt J Nu sover han gott i sin egen säng sedan någon timme tillbaka.

Tidigare idag var Jessika här och hälsade på oss och tittade på huset. Hon hade med sig lite hembakat (saffransskorpor och chokladkola) och vi fikade och snackade skit… Mycket trevligt besök J

Imorgon är det nyår, ska bli mysigt att fira in det nya året med min familj!! Vi ska till Petra och Niklas och äta middag, skönt att det inte är så långt att gå hem sen på natten J Nu ska jag nog ta en stund i soffan och läsa lite i boken jag håller på med, den tredje Twillight-boken… Så fort jag har läst ut den ska jag börja läsa boken om kungen som jag fick i julklapp, är så nyfiken på den… J

Trevlig torsdagkväll på er!!

tisdag 28 december 2010

Antons nya bästa vän...

Idag har Evelina varit här och hälsat på. Hon kom på eftermiddagen och fikade, sen stannade hon till sen kväll. Mycket trevligt :) Det tyckte nog Anton också, han var så glad och bara skrattade när hon tittade på honom, kan det vara en lite förälskelse kanske ;) Tror att Evelina har en ny favorit också faktiskt :)

Anton har mått mycket bättre idag. Lite täppt i näsan, men inget snor som rinner och tror inte han haft någon feber idag. Natten till måndagen var inte rolig, då vaknade han med ganska precis 20 minuters mellanrum hela natten med start kl 1. Han vaknade dessutom nån timme efter nattning och var sedan vaken i två timmar utan minsta tendens att vilja sova! Likadant igår kväll, hade svårt att somna då också, men han sov ändå bättre på natten, jag var nog bara uppe 4-5 gånger (stor förbättring mot natten innan). Ikväll hade jag tack och lov hjälp av Eve, men skrutten somnade inte förrän 22-tiden och det var ungefär då som gubben kom hem också. Han har varit och hjälpt Niklas och Petra med badrummet, hämtat en torktumlare som vi köpt och hämtat hem skåpet från förrådet i lägenheten. Stackaren var helt slut då, men middagen var iaf klar när han kom hem. Sen middag som vanligt hos familjen Lindberg/Jakobsson... Nu har skrutten sovit hela tiden sedan nattningen (peppar peppar), hoppas det blir en lugn natt, jag behöver min sömn nu känner jag.

Imorgon är Mathias ledig och vi ska till banken och sälja lägenheten kl 11, sen vid kl 14 kommer Electrolux Home hem för att titta på rummet som ska bli kök, ska bli spännande att se vad de har för idéer. Nu börjar snart renoveringsdelen av den här bloggen, ska bli spännande att följa och dokumentera. Har en massa före-bilder som jag tänkt lägga ut här, men som sagt så har jag inte hunnit få ordning på tekniken än, så det får bli lite senare!

Bäst att gå och lägga sig ifall Anton inte tänker sova hela natten. Får nog skaka liv i gubben som snarkar i soffan bredvid mig också (som vanligt) ;)

Natti natti

söndag 26 december 2010

Slö-söndag :)

Dagen har bestått av lite rea-shopping, ett besök på Lager 157, fika med Klara och Frida med familjer, besök av svärmor och Britta, samt matlagning, soffhäng och massor av snor (inte bara jag utan den lille också). Kommer nog bli en kul natt, sist han var förkyld var jag uppe varje halvtimme på nätterna :( Just nu är han vaken och har varit det nån timme, bäst att ta över så gubben kan betala sina räkningar nu... Natti natti ni som nu får sova...