fredag 27 augusti 2010

härlig fredag...

Idag har varit en bra dag.. Jag och Anton har lekt och snackat hela dagen. Jag börjar få koll på hur man får honom att sova när han är trött fast han själv inte inser att han är trött. Märkte att det funkar bra att lägga honom i hans säng. Tror att han förknippar den platsen med sömn och att han dessutom inte får så mycket intryck där som i vardagsrummet med tv:n på. Igår sov han i sängen i 2 timmar och idag i 45 minuter.

Sen gav vi oss iväg hem till Linn på lite fika. Hon hade bakat supergoda hallon- och vit chokladmuffins och vi satt och snackade skit länge. Hon berättade bland annat att hon skaffat träningskort på Nautilus (Artic), så vi bestämde att vi ska komma igång med träningen nästa vecka, kan jag verkligen behöva... :)

Efter fikabesöket gav vi oss av ner till stan för att leta namngivningspresent till söta Matilda (mormor var med också). Det blev en fin rödprickig spargris och ett kort. Imorgon ska vi hem till familjen Bohl/Svensson på namngivningsceremonin.

Mathias var i Hjorted och hämtade vår bil som varit på lackbehandling sedan i tisdags, den blev jätteblank och fin :)

Nu på kvällen kom Hoa förbi och vi beställde pizza. Just nu sitter jag med ett glas rödvin i handen och slösurfar på datorn i soffan... Härliga fredag :)

Så här glad var skrutten när han vaknade i morse!
Kan en mammas dag bli annat än bra då!? :)

torsdag 26 augusti 2010

bygga nytt eller inte??

Tankarna för både mig och Mathias cirkulerar nog mest kring hus just nu. Om vi ska köpa begagnat eller bygga nytt. Klart det blir dyrare att bygga nytt, men det finns ju fördelar med det också.

I förra veckan när vi båda var helt inne på att bygga nytt så fick vi se att ett jättefint nyrenoverat hus i Västralund hade kommit ut. Utgångspriset ligger på 2,4 milj och jag är lite rädd att det kommer springa iväg ganska rejält i en budgivning. Detta är det första hus som både jag och M känner för, så det känns ju lite som ett tecken faktiskt. Men planlösningen är ju inte riktigt som vi tänkt oss och tomten är nog för liten för att bygga ett garage. Det gäller ju att väga fördelar mot nackdelar. Vi ska iaf börja med att gå på visningen så får vi se hur det känns! Den första visningen är 8 september.

Å andra sidan har vi pratat mycket med Ingemar Jeanlo (min fd chef) som har köpt en tomt ute på Gertrudsvik och ska bygga ett 2-plans betonghus med inredd vind, pool och dubbelgarage. Vi har läst lite på hans sambos blogg villacamilla för att se hur deras bygge går framåt. Undrar just hur mycket man kan få ner kostnaderna med ett sånt hus och om M gör en del själv... Måste vi ta reda på!!

Mycket att fundera på! Här är iaf några bilder på huset i Västralund!

onsdag 25 augusti 2010

Det här bloggandet...

...ska det vara nåt???

Min tanke med denna bloggen är att föra dagbok, mest för min egen skull, angående husbygge, renovering eller vad det nu blir. Tänkte att det kunde vara lite kul att skriva ner tankar och funderingar man har under processen. Sen kommer jag säkert skriva om annat som pågår i mitt liv också. Framförallt om Anton och hans utveckling. Han är idag fyra månader och har redan blivit så stor :)

Vi får se vad det blir av detta :)