tisdag 22 juli 2014

Sakta men säkert på bygget

I helgen tog vi oss tid att sätta upp barnens garderober uppe på bygget. Vi har valt Elfa-system med skjutdörrar som jag tycker är både snyggt och praktiskt eftersom det går att flytta runt ifall behoven ändras. Medan vi satte upp inredningen ändrade vi lite i planerna, så nu måste vi komplettera med mera saker för att få en så bra förvaringlösning som möjligt. Dessutom måste vi kapa några hyllor för att få det att passa i utrymmet, men så här ser det ut så här långt. 


 

Vi har valt vit inredning med dekor-fronter i vitt trä, jag tror det kommer bli kanon när allt sitter uppe.

Nu ska jag och Stella bege oss ut till mormors sommarstuga där vi ska bada, sola (jag) och hämta hem storebror som har sovit där inatt. Hoppas ni får en härlig dag i sommarvärmen.

söndag 20 juli 2014

Äntligen händer det!!!

Vad hände egentligen?? Var tog jag vägen?? Jo, det var nog helt enkelt så att vardagen kom emellan. Som ni kanske minns så skrev jag i ett av de sista inläggen där för länge sedan (slutet av maj närmare bestämt) att jag hade fått ett jobb, sen vet jag ärligt talat inte var tiden försvann. Det måste ha blivit en jättechock för denna morsan som har varit föräldraledig i 1,5 år att helt plötsligt vara ute i arbetslivet på heltid :) Dessutom har jag ju lite pendlingstid till och från jobbet och som ni kanske förstår är bygget fortfarande inte klart, så vi har kämpat på med att få vardagen att gå ihop och förhoppningsvis kommer det gå bättre efter semestern. 

Just nu har jag hunnit avverka en semestervecka och jag har tre kvar (känns nästan lite oförskämt att be om ledigt efter bara 6 veckor på nya jobbet, men oj så skönt att vara lite ledig med familjen). Så en snabb-resumé av vad ni har missat. Jag har kommit in i mina nya arbetsuppgifter och trivs superbra, barnen har haft det roligt (men kämpigt) med heldagar på dagis, min gubbe har fått hjälpa till mera hemma eftersom jag kommer hem senare pga pendling, bygget har gått sakta (väldigt sakta) men säkert framåt (fönsterbrädor uppe, lister uppe, trappan håller på att slipas och idag fick vi upp delar av barnens garderober (bilder kommer snart), min lilla tjej har börjat prata massor (och även blivit en liten fashionista samt en riktig liten retsticka) och min numera stora kille har helt plötsligt vuxit massor och börjat fråga en massa frågor om hur allt fungerar. Vi har spenderat lite av vår lediga tid i sommarstugorna, vi har hjälpt till att bygga om i vår sommarstuga, samt planerat och inhandlat ett kök dit. Men nu märker man verkligen att tiden är dyrbar när båda arbetar heltid, så nu gäller det för oss att få flyt på vardagen och hitta rutiner som passar oss.

Jag tänkte kicka igång min blogg-nystart (om man nu kan kalla det så) med att visa er några mysiga bilder från vår gårdag när vi besökte mysiga Söderköping. Och i ett försök att kompensera min frånvaro här på bloggen får ni nu massor av bilder så håll i er :)

 
Lillasyster redo för en dag i Sörping :)

 



 

  
 



 Det var en mycket lycklig 4-åring som fick beställa vilken glass han ville ifrån den oändligt långa glassmenyn på Smultronstället (lillasyster sov sig igenom hela glassbesöket). Dessutom fick han se på båtar, slussöppning och äta pannkakor, så jag vågar nog lova att han var nöjd med dagen. 

Som vanligt var det lång kö till glass-restaurangen (men vad gör man inte för sina barn). Vi gick även en sväng och strosade på de mysiga smågatorna och bland alla mysiga små butiker i centrum. Ser ni förresten hur sneda vissa hus är?!

Nu ska jag göra min älskling sällskap i soffan med ett glas vin (är det semester så är det). Vad har ni haft för er i sommar?