lördag 19 mars 2011

Sjukstuga

Idag har vi sjukstuga här.... igen... Det känns som vi (eller i alla fall någon i familjen) varit sjuk konstant de senaste två månaderna!!

Det var i natt vid 3-tiden som jag upptäckte att Anton hade feber, då hade han ca 39 grader, i morse var det ännu högre, 39,8. Han har fått panodil, mycket att dricka och han har sovit mycket idag! Nu somnade han precis för tredje gången sedan han vaknade imorse!! Hoppas febern ger med sig under dagen.


Ganska pigg ändå för att ha nästan 40 graders feber! I morse dansade
han till musikvideor på tvn :)
Just nu så är pappa i huset iväg med Johan för att handla gipsskivor, får se om de får upp dom på väggarna under dagen!!

fredag 18 mars 2011

Fredagsmys

Idag har vi verkligen haft fredagsmys! Thias var nere i köket och fixade några timmar på eftermiddagen, sen har vi bara tagit det lugnt. Vi var förresten en kort sväng på stan och använde vårt presentkort som vi fick från Eva och Uffe för snart ett år sedan, på butiken som numera heter Formbar! Det här är vad som inhandlades :) Tack familjen Gustafsson/Karlsson!


Och så klart så kommer lite bilder från vårt fredagsmys:











Mitterminskonferens...

Idag har vi (jag och Anton) varit på mitterminskonferens på skolan. Det är studiedag idag, så de vanliga lektionerna är inställda. Anton tyckte det var jättekul att bläddra i pärmarna, men vi var inte riktigt överens om vilka sidor som skulle vara uppe ;) Att gå igenom mina elever tog bara en halvtimme, sen gick vi till mormors jobb och hälsade på. Nu har vi precis kommit hem och en av oss sover i vagnen. Förresten snöar det massor idag, det är riktigt tung blötsnö så det var ett träningspass att dra vagnen genom stan!!

När som helst nu kommer pappa hem och då ska vi fixa lite lunch här!! Skönt med en ledig eftermiddag ihop, dock tror jag att Mathias tänker hålla till på bottenvåningen i em! Ska se om han inte vill gå ner en sväng på stan först och se vad vi ska köpa för presentkortet... :)

torsdag 17 mars 2011

Anton 11 månader

Så här söt är man när man är 11 månader
och heter Anton!!
(och ganska lik pappa också)

Idag fyller vår skrutt 11 månader, stora killen har han blivit nu. Tänk att han snart är 1 år, helt galet :)


Bäst att hjälpa pappa lite...


och så här trött blir man efter en heldag med farmor ;)


Idag har jag varit på jobbet hela dagen och pappa har jobbat här hemma tillsammans med elektrikern som kom hit idag. Farmor har lekt med Anton hela dagen, så honom har det inte gått någon nöd på... :)

Här har vi lite bilder på hur vårt hus ser ut för tillfället, man kan inte tro att det ska bli ett kök där...



Hål rakt ner i källaren

Vi fick ta bort elementen för att kunna riva och
så småningom sätta gips. Sen ska de upp igen.



Förrutom elementen i köket, det ena ska bort helt och det
andra ska bytas ut mot ett sockel-element (eller vad
det nu heter)...

Elen i hallen är fixad idag

Nu modernare lysknapp har
vi fått också!

och i källaren ser det ut så här...


Nu ska det ätas rester, tack svärmor för att du lämnade kvar det... Det är ju så skönt att slippa laga mat ibland :)

onsdag 16 mars 2011

Och så här gott blev det :)


Och nu återgår jag till soffmys med älsklingen :)

Soppa och kvällsmys :)

Idag har jag haft en bra dag på jobbet, allt har liksom bara rullat på... :) När jag kom hem låg Plutten och sov!! Thias gick ner och fixade i byggkaoset och jag matade och badade Plutten! Efter badet hade vi lite kvällsmys i soffan innan det var dags för välling. Tror både han och jag tyckte det var mysigt, ska vi nog införa som en tradition innan nattning :)

Just nu ser det ut så här uppe på spisen, det blir Emmas goda korvsoppa ikväll :P



Sen är ju torsdag pappa-dag som ni vet och det betyder ju inga foton, men jag lyckades fixa några efter jobbet i alla fall :)


Så här har Anton börjat krypa nu senaste veckan
(alltså på knäna)!

Ser ni vad nära maten jag är... ;)


s

tisdag 15 mars 2011

Rörmokaren och en bökig unge...

Idag har rörmokaren varit här. Han dök upp redan kl 7:30 i morse och har varit här till och från hela dagen sen. Han skulle sätta dit termostater på alla element i huset, något vi har saknat hittills. Detta innebär att det har bankats och sågats. Anton har inte kunnat sova mycket alls på idag, dessutom har han varit jättenyfiken på vår besökare och alla hans prylar som legat utspritt i huset... Morsan har haft fullt sjå att hålla koll på plutten idag, är helt slut nu *puh*. Imorgon kommer han tillbaka och gör klart, han har några element på undervåningen kvar.

Ser den här killen ut att vilja sova?? Skulle inte tro det, idag har han inte sovit något alls sedan vår vagnpromenad vid 12-tiden, med andra ord har vi en jättetrött och bökig unge här just nu...




Så här ser det ut på våra element just nu!! :)

Och så här såg det ut uppe i soffan när jag gick nyss:

Tröttis
Man kan tro att han inte är helt nöjd
med morsan just nu ;)
Storgubben är inte mycket piggare han,
han har hjälpt rörmokaren nu efter jobbet!
Nu ska jag upp och slänga middagen i ugnen, köttfärsgratäng som jag redan förberett, skönt :)

måndag 14 mars 2011

Fotvård och mormorhäng

Idag har vi haft en riktig mysdag, Anton har varit väldigt mammig idag och många stunder har vi suttit i soffan och myst :) Kl 17 skulle jag på fotvård idag, Mathias skulle iväg och slänga skräp på tippen efter helgens massaker så vi fick kalla in bästa mormor som barnvakt... Det gick alldeles utmärkt som vanligt och morsan kom hem glad och med fina fötter :)

Nu skjutsar Mathias hem barnvakten och jag ska strax börja med middag, men först måste jag ju slänga ut lite bilder från dagen!










Imorgon kommer rörmokaren, han ska sätta termostater på alla element... Så jag och Anton får sällskap här på dagen!! Nu är det dags för middag!

söndag 13 mars 2011

Antons motorcykel

Nu är äntligen Antons motorcykel som han fick i julklapp ihopbyggd... Tack pappa :)

Det första han gjorde var att åka bakhjul :)


Idag har besöken avlöst varann! Först ut var farmor och farfar som var på snabbvisit, sen kom Eva förbi, hon hade rast på jobbet. Därefter var Tony här och hämtade sin bil som han lämnade igår efter rivningen. Mormor kom förbi och hängde en stund också, och precis när hon skulle åka dök morbror och Frida upp på en blixtvisit när de ändå åkte förbi... Mycket trevlig dag :D


Emellanåt behöver man sova också...


Så här såg förresten undervåningen ut efter massakern igår, nästan så man vill bada bastu där.... ;) Fast jag tycker de har städat ganska bra i alla fall:)




Här ska vi ha vår kamin sedan, mys :)






och så här ser vår leråker till trädgård ut... :(


Godnatt säger Anton och vi andra :)