fredag 18 januari 2013

Lite gammalt och flyttat...

Jag gillar att plocka runt saker och se var de passar och dessutom ändrar jag mig ofta, så här hemma får samma saker inte stå på sin plats länge. Särskilt roligt är det nu sedan vi har ett nyrenoverat kök och vardagsrum! Detta är dagens runtflyttade saker:

Några lådor och en gammal trädocka som jag haft på kontoret fick flytta ut till fönsterbänken vid matbordet (vem säger att man måste ha blommor och ljusstakar i fönstren?!).


Och på halvmånebordet hamnade tulpanerna från svärmor tillsammans med dessa "äppel-lyktor".



Godnatt fredag och välkommen helg!

Anton är utrustad för att sova nu och säger godnatt härifrån huset!


Här har vi haft en mysig fredag med dagis för lille herrn, sedan fika och bus på pappas jobb med farmor och farfar. Nu tackar vi och checkar ut (i alla fall Anton, vi andra stannar uppe en stund till) och imorgon väntar nya äventyr! Vi ska nämligen till simhallen med farmor (jag, Stella och Anton), det blir Stellas första bad! Mathias ska med Danne och byta bil, igen... ;)

Ha en riktigt mysig fredag nu så hörs vi!

torsdag 17 januari 2013

Tummen ur...

Ni kanske trodde att den stackars lilla tösen skulle förbli namnlös och odöpt, men icke... Nu har jag äntligen fått tummen ur och ringt och bokat en doptid (eller vad säger man!?)

Inbjudningarna är fixade och kommer snart skickas iväg så ni som känner er träffade får hålla koll i brevlådan framöver :)


Idag blev en inte-orka-fixa-middag-så-vi-köper-nåt-istället-dag! Mathias är just nu iväg och hämtar pizza och i väntan på den ska jag fixa klart inbjudningarna!

Godmorgon och grattis

Godmorgon till er! Natten här har varit ganska bra, jag har fått gått upp och stoppat i nappen några gånger bara! Nu håller vi på att göra oss klara för dagis och jag ska gå och väcka lill-fisen som bestämde sig för att ta sovmorgon även idag. Hon måste ju ha i sig lite frukost innan vi går!

Idag säger vi grattis till Anton som har namnsdag (tack mormor för påminnelsen) :) Anton tyckte det var jättespännande när de grattade honom på Bolibompa här alldeles nyss!

Hoppas ni får en riktigt bra dag och tänk att redan imorgon är det fredag igen och nästan helg!!

onsdag 16 januari 2013

Natti natti

En viss liten fröken bestämde sig för att vara vaken mellan kl 3 och 6 inatt (vanligtvis sover hon från 21-22-tiden till ca kl 7-8 på morgonen). Efter mat, blöjbyte, napp-i-stoppande och vyssande somnade hon äntligen om kl 6! Det var ju fel av mig att tro att jag skulle få sova då! Hennes storebror (som sov i vår säng) tog då över och låg och sparkade mig i ryggen till jag till slut gav upp och klev ur sängen! Undrar just om syskonen kommit överens om ett rullande schema??

Lilla fröken var ju så klart trött efter natten och passade på att ta sovmorgon till kl 9. Tänk om man ändå kunde göra det ;) Men nu tar denna trötta mamma en tidig kväll och hoppas på mera sömn inatt!

Natti natti på er!

Hemmamys (eller klättrar på väggarna)...

Det är vad vi har gjort de senaste dagarna. Antons feber var väldigt tillfällig och har inte visat sig sedan i måndags! Men vi har ändå haft några innedagar här nu. Imorgon blir det dagis för lille herrn och jag tror att både han och jag ser fram emot det ;)

Ser ni att jag har lyckats fånga både småtrollen på samma bild här (och på flera olika dessutom)! Igår kväll lekte de båda med bilar i soffan. Eller det var mest Anton som lekte, men Stella tittade på mycket intresserat! En sak är i alla fall säker, han är världens bästa storebror :)







måndag 14 januari 2013

Sjukstuga

Idag stannar Anton hemma från dagis och vi tar en sjukdag med mys, film och bus! Han vaknade nämligen igårkväll (strax innan vi skulle gå och lägga oss) och kändes febervarm. Efter lite panodil somnade han om i vår säng och nu på morgonen känns han inte alls varm längre. Men för att ta det säkra före det osäkra så stannar han hemma med mig och Stella idag!

Jag hade på känn igår att det var något för när vi kom hem från Lisa på kvällen var han supertrött och somnade på mindre än en minut. Detta dessutom efter han sovit hela 2,5 timmar på dagen (vanligtvis sover han drygt 1 timme). Då fick vi ändå väcka honom för vi var tvungna att åka. Sen sov han oroligt och vaknade flera gånger under kvällen innan febern slutligen gav sig tillkänna!

Hittills idag har vi hunnit äta frukost och titta på Blixten McQueen, vi får se vad resten av dagen har att bjuda på!

söndag 13 januari 2013

Vår helg so far...

Har ju inte varit så flitig med bloggandet denna helgen så jag tänkte bara lite snabbt tala om vad vi har haft för oss!

I fredags fick vi gäster hit som bjöd in sig själva, lånade en dusch och tog med sig fredagsmyset. Mycket trevligt med goda vänner, massor av chips, Gladiatorerna och trevligt prat! Lovisa satt mest med Stella i famnen hela tiden, jag tror vi har en framtida barnvakt här :)


I lördags smet jag hemifrån och träffade upp Sofia på stan! Vi hade en helmysig dag med shopping, lunch, tjejsnack och fika! Varför gör vi inte detta oftare Fia? Jag märkte hur mycket jag har saknat detta, både att göra något själv utan barnen och Fia!

Under tiden jag var iväg igår hade både farmor, Fanny, Leia, Johan och Frida varit här och hängt med resten av min familj. 

Nu väntar vi på att Anton ska vakna sen åker vi mot Gamleby och smörgåstårtan! 
Ha en trevlig söndag!

Slösöndag


Här har vi haft en slö söndagmorgon! Jag fick lite sovmorgon (sen kunde jag inte somna om, men jag fick i alla fall en lugn start på dagen!). Dagen har börjat med lite plock i köket och en kopp av favoritteet, julklapp från Frida och Johan, tack!

Nu ska vi se om Anton kan sova en stund, sen ska vi åka till Mathias farmor Lisa i Gamleby på lite smörgåstårta. Om det finns tid kanske vi hinner med lite pulkaåkning i Gunnebo innan!

I köket har jag plockat ihop en liten hörna med matlagnings-tillbehör. Lite gammalt jag hittade i skåpen, lite nyköpt och lite reafynd och så blev det så här :)