lördag 25 december 2010

Blandat Anton

Lite bilder på sötkorven... (fler bilder utlovas så fort jag får ordning på tekniken!)

Nuförtiden vaknar jag lite hur som helst i sängen på morgonen!
Häromdagen provade jag pappas (nytvättade) kalsonger,
men de var lite stora ;)

Städ- och slödag

Julafton igår var jättebra. Lite stressig med allt som skulle fixas eftersom vi var hemma hos oss, men till slut så blev det bra. De som firade här var morsan, Johan och Frida, Kalle och Inga-Britt, svärmor och svärfar, Thias mormor Britta samt Bettan med familj. Under granen var den största pakethög jag någonsin sett, helt sjukt... Vi åt mat vid 14-tiden sen var det Kalle Anka och därefter dök tomten upp. Anton-skrutt var så duktig och var vaken hela eftermiddagen och var med när tomten kom också. Tydligen hade han varit snäll för han syntes knappt bakom det stora berget paket som han fick :D Min lille tappre kille var vaken ända från kl 14 till ca 19, sen somnade han medan han drack välling. Tyvärr vaknade han nån timme senare och ville absolut inte somna om. Vi satt då och spelade sällskapsspel som Johan och Frida fått i julklapp och han fick sitta med en stund. Till slut fick vi honom att somna. Det har väl varit mycket intryck under hela dagen för honom, lill-skrutten :)

Jag själv mådde inte särskilt bra igår, tror det är halsfluss, en rejäl förkylning och förmodligen även feber. Idag har inte varit mycket bättre. Jag fick i alla fall sovmorgon (tack snälla gubben) och sen har jag städat och röjt undan i huset efter gårdagen. Det tog hela dagen, först kl 17 satte jag mig i soffan och då somnade jag nästan direkt. Nu har vi käkat julmats-rester och kollar just nu på "Rallybrudar" på tv. Soffmys med älsklingen med andra ord :D

Förresten fick jag världens finaste klocka i julklapp av gubben, tack älskling :)

Lite bilder från gårdagen... (kommer så fort jag får ordning på mina datorer och hårddiskar här hemma)
















fredag 24 december 2010

Tröttgrisar

Nu har jag varit uppe ett tag och varit nere och duschat. När jag kommer upp har mina tröttgrisar fortfarande inte klivit upp ur sängen utan ligger och busar i sängen :)

Så här såg mina tröttisar ut när jag gick... :)

Antons första jul!

Vaknade precis med en öm hals och ont i bihålorna! Toppen! Men nu ska det fixas och trixas så nu kör vi! God jul på er :)

Dagen före doparedagen

Idag har jag verkligen haft fullt upp! Dagen i korthet har sett ut så här:

Hänga med Anton, massage, hämta böcker på skolan, fixa sista julklappen, systemet, sy och hänga upp gardiner, handla, klä granen, smaka skinkan, diska ett berg med disk och sist men inte minst göra ett pepparkakshus!

På Anton-fronten så har "baba" blivit mer och mer likt "pappa". Nu på kvällen när Thias och mormor försökte natta honom låg han och vred sig i sin säng. Plötsligt vänder han sig om och säger (klart och tydligt) "pappa"! Gullungen :) Tror dock inte han vet vad det innebär ännu!

Nä, hög tid att sova.... Natti!


Utsikt från våra fönster tidigt på morgonen. Det är så
underbart att vakna upp i vårt eget hus varje morgon
och jag gillar att det är liv och rörelse utanför fönstret :)


God jul på er!!

tisdag 21 december 2010

En liten uppdatering...

Här hemma är det full fart! Julförberedelserna och uppackning pågår för fullt! I söndags (mitt i värsta snöstormen) gav sig gubben ut till Björnsholm för att hämta hem en gran. Det blev en tanig rackare, men jag är imponerad att han lyckades hitta någon alls i det vädret :) Så nu står den i vardagsrummet och väntar på att kläs. Det sker enligt tradition på torsdag kväll tillsammans med en skinkmacka :)

Vår stackars taniga gran :)


Med Anton händer det mycket också. Han kryper bättre och bättre för varje dag. Snart får vi nog börja barnsäkra här hemma! I går pratade han dessutom hela dagen, han säger "baba baba" och ser jätteglad ut. Sötkorven!

Igår kväll var Vilgot och hälsade på oss, hans föräldrar följde också med ;) Så liten han är, och så söt :)

När det gäller bredbandet så är det på gång. Vi fick ett samtal i torsdags att det borde funka, men eftersom vi inte trott det skulle gå så snabbt så hade vi inte kopplat in modemet än. Det gjorde vi snabbt som attan, tyvärr fick vi det inte att funka i alla fall. Det visade sig att vi hade fel modem (!?) och ett nytt är på väg hem till oss just nu! Det måste vara tidernas snabbaste bredbandsflytt, 1 vecka! :)

Förresten så är lägenheten tömd och städad nu! Vi körde ett race i lördags, skönt att ha det gjort!

Igår gjorde jag och Anton ett försök att ta oss ner på stan med vagnen för att köpa sista julklappen! Det var inte det smartaste vi gjort, men till slut kom vi fram. Tyvärr så fanns inte det vi kom dit för, så vi får ge oss ut på torsdag istället!

Nu låter det som Anton börjar vakna. Jag lyckades få honom att somna om för någon timme sen. Då vaknade jag av att han kröp omkring på alla fyra i sängen och jollrade baba :) Men nu låter det som det är dags för gröt här! Ha en bra tisdag :)