lördag 19 oktober 2013

Fix och trix

Godkväll på er!


Hoppas ni har en bra helg så här långt! Vår helg inleddes igår kväll med lite fredags-tacos och har idag fortsatt med byggande, städande, promenerande, bio med min lille älskling och förberedelser inför kalas imorgon! Även ett trevlig spontan-besök hanns med här på kvällen, sånt är ju alltid välkommet :)


Nu är jag trött och hoppas på lite bättre sömn än de senaste nätterna här. Kan nog vara några tänder på gång för lilla fröken i familjen misstänker jag...

Snart läggdags här ser jag, men vi hörs igen imorgon!

fredag 18 oktober 2013

Vårt liv här på bottenvåningen


Jodå, vi andra i familjen finns här också (det är inte bara hantverkare) och vi försöker leva ett så normalt liv som möjligt mitt i allt bankande och renoverande. I ärlighetens namn funkar det väl sådär, barn som blir väckta av oljud från bygget och därmed blir griniga för att de är trötta. Men vi kämpar på och biter ihop för snart så får vi flytta upp på en helt ny våning och alla i familjen får nya, fina sovrum! Emellanåt får vi besök också som gör dagarna lite roligare och emellanåt kan dessa båda goa syskon leka tillsammans utan att bråka (för att i nästa stund ge varandra tjuvnyp igen). I grund och botten ser man att de älskar varandra, men ibland kommer syrran/brorsan lite för nära och stör, men det är väl det som helt enkelt kallas syskonkärlek!!

 
Så det är vår vardag, bankande och oljud, kramar och pussar, tjuvnyp och skrik om vartannat :)

Vår start på dagen

Här har vi startat dagen med tända ljus (i fina ljuslyktan Anton har gjort på dagis) och titta på när lastbilen lastar av byggmaterial till övervåningen! Ser att jag verkligen behöver putsa fönstren också, men det tar vi en annan dag :)


Och så klart en massa oväsen från övervåningen. Men både jag och barnen har vant oss vid det och numera tycker jag att det är bra med oväsen, det betyder att vi är ett steg närmare :)


Här blir det pannkakslunch snart och sedan ska det städas och förberedas inför helgens kalas. Vi firar ju vår snart-1-åring här på söndag med paket, tårta och våra familjer. Innan dess ska jag och Anton hinna med hans första bio-besök också! Mysig helg väntar oss!

Hur ser er helg ut?

torsdag 17 oktober 2013

För er nyfikna...

Godkväll!
Här är det äntligen lugnt i huset nu med sovande barn. Det blir lätt lite körigt sista timmarna på dagen när man har trötta barn!

Även idag har det så klart hänt lite på bygget, tråkigt vore det ju annars när vi betalar folk för att jobba ;)


Idag har reglarna till alla väggarna kommit upp och allt golvspån på plats. Här ovan ser ni en del av vårt tv-rum.


Och här har vi mitt favoritrum i hela huset, vår walk-in-closet :)


Dessutom är det förberett för kaminen som vi har köpt och som ska in i tv-rummet här på övervåningen. Nu ska bara väggen putsas och golvet läggas innan kaminen kommer på plats. 

En lite kort update för er som är nyfikna :) Nu väntar soffan på mig och äntligen hinner jag kanske prata lite med min gubbe, tiden räcker liksom inte till till det just nu annars!

Oljud och barnrum

Godförmiddag!

Idag är snickarna tillbaka är och det hörs garanterat kan jag säga! Jag är förvånad att Stella kan sova i detta oljud...

Medan allt detta byggande och bankande pågår en trappa upp så är det mycket inredning som gäller i mitt huvud. Stellas rum har jag ganska klart för mig hur det ska se ut (se inlägget här ifall ni har missat det) och nu börjar bitarna i Antons rum falla på plats också!



Precis som i Antons rum så tänker jag mig en lugn bas med vitt och grått. I hans rum kommer färgerna gå i turkost, blått och lite grönt och även där med lite inslag av naturmaterial för att mjuka upp litegrann. Alla barnens leksaker gör ju rummet så "stökigt" i alla fall så jag tror detta blir bra! Hur tänker ni med inredning och framförallt i barnrum?

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen, det ska bli jättekul att inreda barnens rum. Eftersom vi (ända sedan Anton var liten) har renoverat (först i lägenheten och sedan i detta hus) så har barnen aldrig haft ett rum som vi vet att de kommer behålla någon längre tid. Därför har vi heller inte lagt energin på att fixa i ordning Antons rum. Hela familjen har flyttat runt i detta hus i tre år nu och det ska bli så skönt att äntligen få alla saker på sin plats. Och framförallt så får jag äntligen inreda barnrum, det har jag aldrig gjort tidigare trots att jag har en 3½-åring :) För Stellas del blir det hennes första egna rum, hon sover fortfarande i vårt sovrum (på grund av brist på rum för tillfället) men jag tror både hon och vi kommer sova bättre i skilda sovrum!

Nu ska jag gå och förbereda lunchen, jag tror nämligen att lilla fröken vaknar här snart och är hungrig. 

Happy thursday till er :)

onsdag 16 oktober 2013

En kortis update

Hej!


Kikar in supersnabbt till er för att visa vad som har hänt idag på bygget. Mathias och kakelsättaren har flytspacklat badrummet, så bygget går framåt lite varje dag :) Imorgon kommer snickarna igen för att fortsätta lägga golvspån och sätta upp väggar. 

Nu väntar en sen middag på mig och jag måste skynda mig för jag är superhungrig... 
Hoppas ni har en bra kväll!

Vår plan

Jag tänkte att ni kanske ville se vår ritning över övervåningen som vi har utgått ifrån. Dock så är denna en första version som är ganska mycket omarbetad, men rummen ligger ändå ungefär som på denna ritning!

Antons rum, som är rummet längst upp till höger är lite större och med en vinkel på väggen mot badrummet. Badrummet är ju därför också mycket förändrat jämfört med denna ritning. Annars stämmer nog rummen ungefär. 

Idag har vi en regnig dag här hos oss. Anton har vi precis lämnat på dagis, Mathias är iväg på några ärenden medan han inväntar hantverkare och för mig och Stella väntar 1-årskontrollen på Bvc idag. Tänk att vår lilla bebis fyller 1 år redan på söndag :)

Hur ser er dag ut?

tisdag 15 oktober 2013

Vilodag för snickarna


Det har det varit idag, en vilodag för snickarna (i alla fall ifrån vårt bygge). Däremot så har elektrikern varit här hela dagen, så han och Mathias har dragit el och satt el-dosor. Så nu ska det vara förberett och klart för att sätta gips överallt!


Medan en del arbetar hårt, sittar andra och slappar framför tvn! Ibland tror jag nästan att det är en tonåring jag har här hemma ;)


 Hur ser det då ut på övervåningen? Jo, vi har golv i både vårt och Stellas sovrum samt i vår walk-in-closet. På bilden nedan står jag i vårt sovrum och tar bilden, sen ser ni vår garderob och längst bort ser ni Stellas rum! På andra sidan väggen som har kommit upp längst bort i bild kommer tv-rummet vara. Det kanske är lite svårt att se så här på bilder hur det ser ut, men jag ska se om jag inte kan ordna en ritning så kanske allt blir lite klarare. Eller vad tycker ni?


Nu i morgon så kommer så kommer badrumskillen och ska flytspackla badrumsgolvet och sedan på torsdag och fredag kommer snickarna igen så då kommer det nog upp lite flera väggar. Spännande :)

måndag 14 oktober 2013

With a little help from my friends...

Hej på er!



Gissa vad som händer här i huset idag?! Jo, det byggs såklart :)
Mathias har legat i och jobbat hela helgen och igår fick han välbehövlig hjälp av goda vänner (tack så mycket). De hann jämna till i sovrummet så idag när snickarna kom hit var det bara att börja lägga på golvspån. Denna veckan kommer det nog synas väldigt snabbt vad som händer. Det jobb som tar mycket tid gjordes förra veckan (badrummet, rördragningar mm). Denna vecka kommer förmodligen väggarna reglas upp till alla rummen. Dessutom ska golvet i badrummet flytspacklas! Så vi drar alltså igång denna nya veckan med buller och brak och ser ni att vårt sovrum/walk-in-closet har fått golv!!


söndag 13 oktober 2013

Badrummet just nu

Badrummet är det rum som Mathias har lagt mest tid på denna helg. Idag ska golvet primas för att imorgon flytspacklas. Dessutom håller han på att röja upp i bygget så man kommer fram och just nu låter det som han fräser ur för eluttag.

Ljustunnlarna är helt färdiga nu, så här ser det ut!


Bakom badkaret (till höger i bilden nedan) blir det en liten hylla att ställa flaskor och annat på.


Golvvärme så klart :)


Och över tvättnedkastet bygger vi in en liten hylla för handdukar.


Nu är det hög tid för lunch här i huset, Stella vaknade precis från sin förmiddagslur så bäst jag skyndar mig på nu, hon är nog hungrig.