lördag 22 december 2012

Antons julpynt

Igår när jag hämtade på dagis fick jag med mig detta hem som Anton har gjort!
Jag tycker den är jättefin och den ska definitivt hänga i granen i år :) Granen ska tas in nu ikväll och i morgon kväll ska vi klä den! Ni som vill är välkomna att komma hit och hjälpa till!


Saknad gran???

Hihi :)

Gårdagens julfix

Igår var svärmor här en sväng och hjälpte mig med barnen! När Anton hade somnat fixade jag ytterligare en grej inför jul, ett alternativ till pepparkakshus kan man säga. Så här blev resultatet:




 Jag fixade även till varsitt pepparkakshjärta till barnen! Jag undrar just vem som kommer äta upp båda två sen efter jul... ;)


 

En lugn start

Idag har vi haft en lugn morgon! Mathias var på firmafest igår och mår lite sämre idag kan man säga :) Jag har gett honom en lugn start på dagen genom att ta hand om barnen men nu är det hög tid att han biter ihop och avlastar mig lite för det är alldeles för mycket kvar att göra inför jul för att låta hela dagen gå!!
 
Så här lugna har mina barn varit hela morgonen, hmm I wish. Den lilla har i alla fall gjort som pappa och sovit bort förmiddagen!


 Ser ni att min hyacint håller på att slå ut, lagom till jul och allt :)



Nu är det hög tid att ta tag i dagen, vi kanske hörs senare!!



fredag 21 december 2012

Ironiskt??

Nu är tvååringen hemma igen och han är bra på att få sin mamma irriterad! Lite tjatande, skrikande (från Anton) och lite dörrsmällande resulterade i detta! Ironiskt eller?? ;)


Resultat av läkarbesöket!

Nu har farmor varit hos läkaren med Anton och det var svinkoppor han hade, fast de hade torkat nu så de smittar inte längre. Skönt att det inte blev värre än så här tycker jag!

Nu är min lilla skatt på dagis, sista dagen innan julledigheten och jag längtar tills jag får hämta hem honom i eftermiddag. Men först ska jag hinna göra lite nytta här hemma, städa, plocka, julfixa och slå in julklappar och sånt!

Morgonen har varit riktigt lugn och skön här hemma. Inga tider att passa, Skruttan sover och jag dricker te och läser bloggar, skön start på dagen!!

Rocky Road på rymmen

Min Rocky Road är på rymmen! Dumlen har runnit ur godiset så det är nog bäst att skynda sig att äta upp det :)


Natten här har varit bra och jag har sovit hur bra som helst! Hur mysigt det än är att Anton kommer in till oss på natten så sover jag bättre när ingen ligger och sparkar mig i nacken :) Nu ska skruttan ha lite frukost sen ska vi börja vår dag här (jag är uppe före henne till och med)!

Man kanske borde börja slå in julklappar idag, passa på när Anton inte är hemma!

torsdag 20 december 2012

Lite städning

Igår var Anton på dagis eftersom de hade julfest (vanligtvis är han hemma onsdagar)! Mathias var ju hemma som vanligt på onsdagar (han tar ju ut dubbeldagar för Stella). Detta innebär ju två vuxna på en liten bebis, vilket också innebär att en av oss kunde få väldigt mycket gjort! Det blev jag som hann rensa nästan hela kontoret och dessutom hela lilla hallen! Nu har jag tyvärr inga före-bilder, men ni som har varit här på sista tiden vet ju hur stökig den har varit! Nu ser det i alla fall ut så här:





Vi saknar en unge...

Här är vi en man kort idag! Anton har varit hos farmor hela dagen och ska sova där i natt! Han har ätit köttbullar, bakat pepparkakor och lekt med bilar så det går definitivt ingen nöd på honom där :)

Imorgon lämnar farmor honom på dagis och jag får alltså inte träffa honom förrän jag hämtar honom på eftermiddagen! Det är väldigt tyst och lugnt här hemma, både på gott och ont! Förut var vi iväg hela (resterande) familjen och handlade och jag måste säga att det var ganska skönt att slippa hålla koll på en vilde som springer runt i hela affären! I morgon hoppas jag Stella somnar om efter sin frukost för då ska jag passa på att sova vidare också :) 

Innan han lämnas på dagis imorgon ska farmor ta med honom till läkaren så hon får titta på utslaget han har på magen! Jag tänkte att det är lika bra att kolla upp det nu innan jul medan folk fortfarande jobbar. Om det nu är penicillin eller något annat han behöver så är det bra att komma igång med en kur så utslaget försvinner snart!!

Nu ska jag slå mig ner i soffan med en kopp te och bläddra i en ny inredningstidning jag köpte tidigare! Hoppas ni har en bra kväll!!




onsdag 19 december 2012

Antons favoritmat

En konversation alldeles nyss mellan Anton och pappa:
Pappa: Vi ska äta middag snart!
Anton: Köttbullar och pasta!
Pappa: Nä, vi ska ha korv till middag idag!
Anton: Jaha, korv och köttbullar!

Haha, gissa om killen gillar köttbullar :)

Lite vinstvisning...

Igår fick jag hem paketet med min fina vinst! Jättefina grejer och jag är såå nöjd :)


 





Lite utslag

I söndags upptäckte vi att Anton hade något konstigt sår/utslag på magen. Eftersom jag ändå skulle till BVC på måndagen med Stella så fotade jag såret och visade för BVC-sköterskan. Hon gissade på svinkoppor och tipsade mig om en salva som jag skulle testa att smörja med, så det har vi gjort nu i några dagar! Jag tycker inte att jag ser någon förändring ännu, varken bättre eller sämre, men vi ger det väl några dagar till så får vi se!!



Vad tror ni det kan vara?

En annorlunda onsdag

Idag är det onsdag, men inte som våra onsdagar brukar vara! Mathias är hemma som han brukar på onsdagar, jag och Stella är också hemma som vanligt! Men Anton-skrutten är på dagis idag och har julfest! Denna vecka har vi bytt dagis-dagar så han skulle få vara med sina kompisar på julfesten. istället är han hemma imorgon! Så i morse var det pappa som lämnade på dagis och så här finklädd var vår lilla jul-kille :)


Under tiden grabbarna var iväg tog vi tjejer det ganska lugnt här hemma! Den minsta av oss sov hela tiden och jag drack mitt te i lugn och ro! Jag kan konstatera att även om hon sover så ligger hon inte still, man får ha stenkoll på denna tjejen och inte lämna henne själv! Hon växer så det knakar (5595 g och 60,5 cm på BVC-besöket i måndags) och det skulle inte förvåna mig om hon börjar vända runt snart.



Nu ska jag passa på att röja hallen och kontoret, när Thias är hemma! Lika bra att få det städat och snyggt inför jul!

söndag 16 december 2012

Yippi

Jag tävlar i några olika julkalender på nätet och precis nyss såg jag att jag hade vunnit i en av den!!

Detta är priset jag vann, nu längtar jag tills mitt paket kommer med posten :)



Tredje advent i bilder

Leilas Rocky Road
Årets julkort gick äntligen iväg idag :)






och så årets pepparkaksbak så klart :)






Så ungefär har min dag varit! Nu pågår nattning av barn och denna mamman ska snart ta en efterlängtad dusch och sen sjunka ner i soffan med en kopp te!
Vad har ni gjort idag?


I väntan på...

Att Plutten ska vakna har jag förberett lite :)

Och dessutom måste jag börja skriva julkort snart, bättre sent än aldrig. Tyvärr är mina barn inte i synk så jag har inte kommit till det ännu! Jag kan ju garantera att när den lilla somnat så vaknar den store istället!!



Rocky road och fikalördag

Igår var en fixa- och umgåsdag för vår del! Jag gjorde julgodis, Leilas Rocky road (det godaste julgodiset enligt mig) och sen var morsan, Mats, Johan och Frida här på fika, nybakad mjuk peoparkaka och lussebullar! Innan fikabesöket hann jag dessutom med att storhandla, vilket var mindre roligt en lördag strax innan jul! Det är då man är glad att man självscannar ;)

I dag fick jag en välbehövlig sovmorgon, jag har faktiskt bara varit uppe en timme! Senare i eftermiddag väntar pepparkaksbak med Anton-plutt och sen måste julkortet skrivas idag också! För Mathias del är det plugg som gäller idag, han har fått en uppskrivningstid i januari!