lördag 21 december 2013

Ett litet projekt

Igår tog jag tag i ett litet projekt som jag har funderat på ett tag, kan ni gissa vad det blev? Jag lovar att visa er snart!


Här har vi precis tagit oss upp efter en seg morgon och mys med alla barnen i sängen. Nu väntar frukost och sedan kommer barnvakterna och jag och Mathias försvinner upp till bygget i några timmar.

Vad gör ni denna dan före dan före dan före dan?

fredag 20 december 2013

Att ha tur flera gånger på samma dag!

Jag följer en del bloggar och ibland, särskilt nu i december så är det ganska vanligt med tävlingar på dessa bloggar. När jag hittar något jag verkligen vill ha så brukar vara med och tävla och genom åren så har jag haft ganska mycket tur (eller skicklighet kanske, eftersom många tävlingar kräver något av mig som en motivering, ett julklappsrim eller liknande). 

Denna veckan hade jag tur två gånger och båda vinsterna dök upp idag. I den ena tävlingen vann jag produkter ifrån Leilas General Store och i den andra så vann jag en helt otroligt fin pläd ifrån Nyblom Kolléndenna underbara bloggen.






Gissa om det var en rolig postdag idag :) 

Nu ska jag upp och kika på vad kakelsättaren har hunnit med idag. Har faktiskt inte hunnit det tidigare, gubben har varit på julfest på jobbet och barnen har varit överallt i eftermiddag och kväll! Men nu sover de och gubben är hemma i skapligt skick och sitter just nu i soffan och väntar på mig! Jag råkade visst förbjuda honom att gå upp och kolla på dagens badrumsarbete utan mig ;)

Hoppas ni har en mysig fredagkväll, börjar ni julledigheten nu?

torsdag 19 december 2013

Julgran och klinkers

Godkväll!


Idag har jag haft en hantverkare i huset igen, kakelsättaren har börjat lägga klinkers i badrummet och det blir sååå bra! Imorgon kommer han hit igen och förhoppningsvis hinner han klart med golvet då, sedan är det bara några hyllor kvar att kakla innan hans jobb här är färdigt. Vill ni se bilder? Klart ni vill, här kommer de.. :)

 


Dessutom har vi hämtat hem en julgran idag. I år åkte vi faktiskt och köpte en för första gången. Just nu bor den i garaget men i helgen ska den få komma in i huset och vi ska ha julmyskväll och klä granen tillsammans. Har ni några traditioner kring granen och när den ska in och kläs?

onsdag 18 december 2013

Där höst möter vinter

Idag har det varit en jättefin och solig dag. Det var minusgrader ute för första gången på länge och halt som tusan på gångbanorna (tro mig, jag gick en långpromenad efter dagislämning). I trädgården låg det tunt skikt med frost över allting och jag var ju bara tvungen att plocka fram kameran för att föreviga.



På byggfronten känns det faktiskt som om det har stannat av lite. Målarna har gjort klart sitt jobb så långt de kan, nu gör vi resten själva när de sista gipsskivorna sitter uppe. Kakelsättaren har varit väg på andra jobb i ca 1,5 vecka men imorgon kommer han för att sätta det sista kaklet och sedan ge sig på klinkersen på golvet. Det ska bli så spännande att se hur det blir på plats, jag har höga förväntningar kan jag säga :)

Och på lördag mina vänner, då ska jag dra på mig arbetsbyxorna och för första gången hjälpa till uppe på bygget. Vi ska fixa barnvakt och sedan får gubben tala om för mig vad jag ska göra, kanske blir att lägga golvvärme-slang gissar jag!

Nu väntar dagens te och soffhäng, dagens te-smak är Banana Skids. Vet inte riktigt vad jag tror om det som te-smak men vi får se, det kanske kan överraska. För visst var väl det de där gul/bruna sega godiset som fanns för en massa år sedan?!

måndag 16 december 2013

Pepparkaks-gubben

Long time, no see... Vi har haft en nästen helg barnfri helg och jag tappade farten helt när jag inte behövde passa några tider tror jag. Eller inte helt och hållet faktiskt, vi har faktiskt röjt undan allt skräp i vår hall. Det ska ju snart in en julgran i det här huset och den har de senaste åren stått i just hallen. Men som sagt, biodejt med älsklingen i fredags, lämna barn hos kusiner vid lunch lördag, julbord i lördags kväll och jättesovmorgon i söndags innan vi hämtade hem ungarna på söndag eftermiddag. Så har min helg sett ut i korta drag. Vad har ni gjort?


Även idag har jag varit en unge kort. Anton och hans kusiner har varit hos farmor och bakat pepparkakor hela eftermiddagen och vi fick hem en glad, men trött unge här framåt kvällen. Nu är båda ungarna badade och sover och jag ska sätta mig ner och skriva årets julkort. Alltid ute i god tid, jag har ju ända tills imorgon på mig ;)

En liten bygg-update kan jag ju dela med mig av också. Det har varit hantverkarfritt här i huset i flera dagar nu, men i slutet av veckan ser det ut som vårt klinkers i badrummet blir lagt. Sen är det vi själva som får jobba på under julhelgen i den takt vi vill och kan. Jag tänkte jag skulle ge mig upp och bidra lite jag med faktiskt! Barnvaktshjälp mottages tacksamt för den som känner för det :)