lördag 19 april 2014

Att fira en 4-åring


Idag har våra familjer varit här och firat vår 4-åring med presenter, tårta och kaffe. Även lillasyster fick en fin present som hon lekte med länge. Bjuder på några bilder från dagen.




 Nu måste jag skynda mig för han ropar därute i köket att maten är klar. Det blev visst en sen middag för föräldrarna idag, varm macka och till det ett glas vin, ingen påskmat i detta hus idag. Hoppas ni har en trevlig påskafton.

Imorgon ska jag visa er vad det var i Antons stora paket han fick i torsdags (om ni följer mig på Instagram, här, har ni redan sett det).

fredag 18 april 2014

Leftovers

Förra veckans rosor som har stått på matbordet började sloka lite, men var väldigt fina annars. Så vad gör man då? Jo, jag klippte av dem och la dem i en skål med vatten. Då får jag ju njuta av dem några dagar till innan de kastas.

 


Ni kanske skymtade dessa lite i bakgrunden i detta inlägg.

Idag har vi ju ledig långfredag och i det här huset är planen renovering, storhandling, legobygge och kojbygge. Senare i helgen väntar ett släktkalas för lilleman, men vi har inga som helst påsktraditioner i det här huset (förutom kanske att gömma påskägg på påskafton). Hur ser er påskhelg ut? Firar ni påsken på något sätt?

torsdag 17 april 2014

Hipp hipp hurra

Idag firar vi en födelsedag i det här huset. Min stora kille fyller hela 4 år och på de senaste månaderna har det hänt så mycket i hans utveckling så helt plötsligt har jag en stor kille här och inget småbarn längre.


 
 

Jag kan inte fatta att det redan gått 4 år sedan han kom till oss. De åren har gått supersnabbt samtidigt som det känns helt självklart att han ska vara här med oss och att han har varit här för alltid. Tänk att för 5 år sedan var jag singel och hade ingen aning om det underbar som väntade. Nu har jag en 4-åring, en 1,5-åring, en underbar sambo och vi håller på att renovera vårt andra hem. Vi kan ju konstatera att vi inte har legat på latsidan direkt :)

Ett stort stort grattis vill jag säga till min älskling på hans födelsedag. Jag hoppas att du får den bästa dagen och vi älskar dig mer än du någonsin kan ana.

onsdag 16 april 2014

En ny hobby

I söndags eftermiddag efter kalaset var slut satt min lille kille som trollbunden med en av sina presenter i flera timmar. Han fick flera paket ifrån Lego City och jag tror det är en ny hobby för lille mister. Sedan dess har han suttit många timmar varje dag och byggt och lekt med sina nya leksaker.

Vi har väntat med att köpa smålego till honom eftersom nyfikna lillasyster har stoppat allt i munnen under en lång period. Nu har hon slutat med det och dessutom kommer det bli lättare att hålla legot undan henne när Anton får eget rum sedan.

 



Men vi har en liten lillasyster som är lite avundssjuk på att hon inte får vara med och leka med nya legot, men å andra sidan så får ju hon duplo-legot för sig själv.




Just nu är sitter vi i bilen på väg till Ikea för att inhandla garderobsinredning (skönt med tidsinställda inlägg). Vi får se ifall vi får med oss allt vi behöver hem. Dessutom ska vi köpa med oss en badrumsskåp som vi missade att köpa sist. Man får ju passa på när man har släpvagn med sig.

tisdag 15 april 2014

Linslusar?


"Ta kort på oss mamma!" hörde jag här igår och när jag vände mig om hade dessa båda linslusar dragit fram varsin stol och satt som två små ljus och väntade på att bli förevigade i kameran. Ja, vad säger man, de är ju inte kameraskygga i alla fall. De har nog blivit vana vid att jag ständigt smyger fram med kameran när de leker :)


Sen satt de ju inte stilla så länge, men vad kan man begära ;)

Efter första dagen på dagis på länge kan man tro att de skulle ha sprungit av sig lite energi, men just nu är det kapplöpning här hemma och det är väl bara en tidsfråga innan någon av dem snubblar och ramlar. För min del ska jag börja med middagen nu, idag blir det spagetti och köttfärssås, enkelt och gott och det var faktiskt länge sedan vi åt det här hemma nu. 

Vad är era favorit-vardags-rätter?

När katten är borta...


Idag är barnen tillbaka på dagis efter några veckor av sjukdomar och "hålla-oss-undan-magsjukan-på-dagis-karantänen". Då passar jag på att slå in paket till vår stora kille som fyller hela 4 år på torsdag. Jag tror och hoppas att han kommer bli nöjd med sina presenter, jag får visa er senare vad som är i paketen. 
 


En regnig dag som denna tror jag att jag stannar inne och betar av saker på att-göra-listan. Snart kommer dessutom Mathias hem och äter lunch så då får jag lite sällskap en stund också. 

Vad gör ni idag?

måndag 14 april 2014

Ett lyckat kalas

Trots en del bortfall på grund av sjukdom blev det ett väldigt lyckat kalas för lilleman igår. De lekte bra tillsammans, Anton fick fina presenter och alla verkade gilla det som bjöds (korv med bröd och senare glass).

Innan gästerna anlände var förberedelserna i full gång och alla hjälpte till som ni ser.

 
 

Sedan var kalaset i full gång med paketöppning, lekar, bus och en massa godsaker. 


 Jag tror att min lille älskling är nöjd med sitt kalas. På torsdag är dagen D då han faktiskt fyller hela 4 år nästa helg blir det lite släktkalas för vår lille prins. Man fyller ju bara en gång och året och då ska man ju firas rejält eller hur?! :)

Nu kickar vi igång denna nya vecka. Denna vecka ska vi iväg och köpa garderob (det blev ju aldrig av förra veckan), dessutom ser jag fram emot en långledighet och födelsedagsfirande! Hur ser er vecka ut?

söndag 13 april 2014

I det enkla bor det vackra

Äntligen har min fina födelsedagspresent fått en fin murgröna som gör den ännu finare. Du hade rätt Frida, det blev superfint :) Ljusstaken kommer ifrån den gamle Ernst och då såklart även citatet.

 


Här pågår idag storstädning och barnkalasförberedelser för idag ska min stora kille ha sitt första alldeles egna barnkalas för sina kompisar. Tyvärr har vi lite bortfall på grund av sjukdom men jag tror det blir kanon i alla fall. 

Bäst jag går och fixar det sista, för nu är det inte långt kvar innan gästerna de små gästerna kommer!

Hoppas ni har en mysig söndag!