lördag 26 mars 2011

Fönsterbeställning

Glömde jag ju helt bort att berätta... Igår var Möller från Materialmännen här och kontrollmätte balkongdörren och nu så har vi lagt in ordern om Elitfönster, det skulle nog inte dröja mer än ungefär 5 veckor har jag för mig om!!

Födelsedagssång :)

Nu har både bror och mor ringt och sjungit för mig, gulliga dom är min familj :) Undrar om jag ska upp och ge Thias frukost på sängen nu... hehe

Sovmorgon???

Idag när man äntligen har sovmorgon och ingen tid att passa, då är jag så förkyld så jag vaknar 7:30 och kan inte somna om... :( Eftersom jag gick och la mig runt halv två inatt så har jag alltså sovit mindre än vanligt!

Kvällen igår blev inte särskilt lyckat. Jag hade tänkt mig en god middag med lite vin och sitta och snacka med Tessan och Krille. Istället hamnade vi på Thai Hoa (?!) där jag fick in en torr gammal köttbit, vinet smakade surt och såsen var flottig :( Sen gick vi vidare till Briggen där jag fick in vad som måste vara världens äckligaste drink, den innehöll tydligen både cola och whiskey, blä vad tänkte dom där... :( Jag mådde dessutom inte särskilt bra, hade ont i halsen hela kvällen och var trött så jag nästan satt och sov vid bordet. Tydligen så ringdes hela kompisgänget in av Tessan och Krille, skumt folk måste jag säga... Kvällen blev väl långt ifrån den kväll jag hoppats på... :(

Inatt somnade Thias på soffan och har sovit där hela natten, i morse väckte jag honom, då flyttade han sig in i sovrummet, klagade på huvudvärk och somnade om.... Kul, kul med bakis gubbe... Undrar vad jag ska göra nu på min födelsedag, städa kanske???

fredag 25 mars 2011

Pluttlöst... :(

Nu har farmor hämtat Plutten och alla hans saker som han behöver för att övernatta! Saknar honom redan, men nu måste jag sätta fart och göra mig i ordning för om en timme ska vi möte Tessan och Krille på stan!! :)

Anton har blivit kallad

Idag har Anton fått brev, från Folktandvården! Han har blivit kallad till sitt första tandläkarbesök, min lilla kille är stor nu :)



Är det här familjen Lindberg/Jakobsson?? :)

Jobbdagen avklarad!!

I morse när jag vaknade kände jag mig piggare. Ingen feber idag utan bara en rejäl förkylning och ont i halsen. Nu har jag gjort mina timmar på jobbet för idag, solig fredag eftermiddag, då vill man inte sitta inne och jobba. Nu ska jag bege mig hemåt till min lilla familj. Gubben skulle visst iväg och fixa något i eftermiddag, hemligt för mig tydligen... Undrar just vad han ska göra *nyfiken* :D

Om jag mår så här "bra" som jag gör nu så blir det middag med Tessan och Krille ikväll som planerat. Det innebär också att Anton sover hos farmor, vilket innebär sovmorgon för oss! Tror att det var nästan ett år sedan som vi båda hade sovmorgon samtidigt!! Planen imorgon är en tripp på stan för att leta födelsedagspresenter och sedan ta en fika i lugn och ro innan vi hämtar hem vår lille älskling :)

Ha en skön fredag i solen :)

torsdag 24 mars 2011

Fördelen med att vara lärare...

måste ju vara att man kan styra sina tider som det passar!! :) Idag gick jag och jobbade och hade egentligen lektioner precis hela dagen fram till kl 16, men med lite trixande kunde jag åka hem kl 13 redan :) Sista lektionen var en stödtimme i matte, den ställde jag helt enkelt in. Näst sista lektionen (12-15), där satte jag eleverna i arbete och sen stack jag... Mycket smidigt :)

Här hemma har rörmokaren varit här hela dagen. Han håller på att dra upp vatten till diskhon och till kyl/frys. Det är så skönt att det händer grejer!

Lovade ju lite bilder igår, men klockan sprang iväg så här kommer dom istället:


Någon som är sugen på en sagostund!

Så här glad var vi i nya jackan
och mössan... :)

Tuffing i nya skor och keps... :D

Gubben håller på att sätta reglar i
kök/vardagsrum.

Vi ska tilläggsisolera!

Gårdagens middag, rekommenderas starkt!!
Se receptet här!

Den här synen möttes jag av i morse när jag klev upp :)





Här kommer diskhon vara!


och här kommer kyl och frys stå!


Elementen i vardagsrummet flyttas ut en bit eftersom
väggen ska tilläggsisoleras så kommer den ju en
bit ut i rummet!

Röris i action :)

Kanske en blivande rörmokare?? ;)


Nu har jag precis skickat iväg en jobbansökan till Akzo Nobel, de sökte en produktutvecklare. Vet inte om det till 100% är min grej, men man måste ju söka i alla fall :) Förresten så har jag glömt att berätta: Peter Habbe ringde häromdagen och frågade hur mina planer såg ut för hösten. Tydligen behöver dom mig på heltid, men har inte råd att anställa på heltid. Han sa att de skulle räkna och se om de kunde skrapa ihop en deltid som på sikt skulle bli en heltid!! Jag väntar på att höra tillbaka från honom, låter som tjänsten skulle vara rolig... De behövde någon som sköter hemsida, gör utskick, digitaliserar och håller ordning på dokument.

Nu ska jag gå upp och vila lite i soffan! Ha en bra torsdag alla :)

onsdag 23 mars 2011

Sjukstuga igen... :(

Idag har jag varit och jobbat men fick gå hem tidigt för jag började känna feberfrossa! På kvällarna ända sedan i lördags har jag känt mig lite febrig, men sen är det bra på dagarn! Jag sov i soffan en timme på eftermiddagen sen hängde jag med Anton medan pappa satte upp reglar i vardagsrummet nere. Det händer saker där även om gubben inte tycker att det går framåt alls. Han är duktig min gubbe :)

Anton är jätteförkyld och är supertrött om dagarna, han sover massa gånger och så fort han vaknar är han trött igen. Antar att det tar tid att återhämta sig efter en feberhelg när man är så liten!!

Nu ska jag hoppa in i duschen, gubben håller på med middagen, jag ska byta av honom när jag är färdigduschad. Plutten sover för natten nu (förhoppningsvis) och kvällens middag för oss blir tagliatelle med kyckling, fetaost och rödlök, låter gott gör det, hoppas det är ett spara-recept ;)

Bilder har jag en del från igår och idag, men jag får lägga ut dom senare ikväll om jag orkar!!

tisdag 22 mars 2011

Sol :)

Va skönt att solen är framme, ska nog ta en promenad med Anton efter lunch!

I morse när jag vaknade (eller när Anton väckte mig) kl 6 hade jag en fruktansvärd huvudvärk, ont i halsen och ont i ryggen. Mathias var gullig och gick upp med Anton så jag fick vila tills han åkte till jobbet, tack gubben :) Nu efter panodil, frukost och massor av dricka känns det lite bättre, men det är en seg dag i dag :( Anton sover just nu för andra gången idag, hans sovvanor har inte återställts efter helgen ännu vilket resulterar i en massa gnäll när han är vaken :(

Nu ska jag nog ta tag i disken, får se om jag kikar in här senare under dagen! När Mathias kommer hem från jobbet ska vi tömma studion och städa ur den, skönt att få det gjort känner jag!!

Idag fyller förresten Evelina år, grattis vännen! Synd att vi inte kan ses oftare än vi gör, saknar dig :)

måndag 21 mars 2011

Svårnattad ikväll

Det tog en bra stund att få Anton i säng ikväll, när han äntligen hade somnat (trodde vi) vaknade han igen... Så då fick han sitta med oss när vi åt middag en stund. Efter att han ätit upp en stor del av min middag (köttbullar och potatis) så somnade han till slut i pappas famn, nu sover han förhoppningsvis för natten. Idag har han inte haft någon feber att tala om alls. Senast vi kollade var vid lunch, då hade han 37,6 precis som på morgonen. Men han har inte haft någon matlust idag!

Förresten, berättade jag att jag hjälpte till att sätta gips i taket igår?? Passade på att hjälpa gubben när mormor var här!! :)







Lilla sjuklingen igår eftermiddag!


Idag var han mycket piggare...

... och hungrigare :)

Mammas lilla skitgris :)

På bättringsvägen

Idag när Anton väckte mig var klockan nästan 7:30 och då hade han sovit oavbrutet sedan 23-tiden. Skönt och välbehövligt med sömn för hela familjen. Jag tog tempen i morse och då hade han bara 37,6 :) Vågar man hoppas på att det värsta är över?? Jag hoppas det!! Igår låg tempen skapligt (runt 39 grader) större delen av dagen, framåt eftermiddagen/kvällen var den dock uppe över 40 grader igen (40,2). Men som sagt så verkar han mycket friskare idag, men han är trött så klart! Nu har han legat och sovit i nästan 2 timmar. Aptiten har varit bra hela tiden fram till igår eftermiddag, vi hade svårt att få i honom mellanmålet, middagen gick inte alls och vällingen drack han bara 1/4 av. Antar att han var rejält hungrig vid frukosten idag, då åt han gröt, lite smörgås och nyponsoppa.

Förresten så ska vi tömma fotostudion i morgon, jag har sagt upp den till siste mars, ska bli skönt att slippa den kostnaden, har ju inte varit så flitig att använda den... Så imorgon kommer mormor hit och hänger med Anton och vi åker och tömmer och städar ut lokalen!!

Och på fredag ska vi ut och käka middag med Tessan och Krille, ska bli riktigt trevligt :) Blir ju lite som födelsedagsfirande för mig! Farmor hänger med Anton då, vi funderar på att låta Anton sova hos dom vilket i så fall innebär en välbehövlig sovmorgon för vår del. Men jag har inte riktigt bestämt mig än, eftersom lördagen är min födelsedag vill jag ju gärna ha min lille älskling här hos mig då!! Jag får fundera vidare i veckan :)


Bäst att gå och titta till lilltrollet inne i sovrummet nu :)

söndag 20 mars 2011

En hel hög med tröttisar...

Här är vi trötta idag! Igårkväll hade Anton 40,4 graders feber, så vi ringde sjukvårdsrådgivningen. De tipsade om att varva Panodil med Ipren så jag tog bilen igår kl 20 på jakt efter Ipren, till slut hittade jag det på Coop. Under natten har Anton vaknat ungefär en gång i timmen så vi är alla trötta här idag! Framåt 4-tiden på morgonen kändes lilla gubben inte så varm längre och i morse när jag tog tempen hade han bara 38,7. Skönt!! :) Det märktes på en gång att han var mycket piggare än i går, han kröp runt och lekte med sin lastbil och han var mer sig själv! Igår hade vi även besök av både mormor och farmor, bra tyckte Anton men han var lite för trött för att leka!

Lille killen i centrum, det gillar han :)

Mammas lille sjukling...


Morbror skötte sig när det gällde att få Anton på
andra tankar än att vara ledsen :)
 
Idag på morgonen var han lite piggare!


 
Läser bok med pappa är toppen :)

Igår höll ju Johan och Mathias på och fixa nere i köket, de satte upp vindpapp på väggarna och gipsplattor i taket. Jag tycker det går snabbt för dom, mycket snabbare än jag trott :) Så här såg det ut:










Nu kommer snart både mormor och farmor igen, Anton vill inte sova just nu, så klart man måste vara vaken när man får finbesök :)