lördag 12 mars 2011

På rymmen

Jag har rymt en stund.... Plutten är hos mormor, jag har varit och handlat och är nu hemma och lämnar matvarorna. Ska tillbaka till mormor strax för att fika lite men jag tog mig en liten bloggpaus, skönt att kunna göra det utan att lill-killen rycker i byxbenet ;)

Det här pågår i vårt kök/vardagsrum just nu:









och här är lite andra bilder från gårdagen och idag...












fredag 11 mars 2011

Fredagsmys i Gunnebo

Godkväll! Jag och Anton kom nyss hem från lite fredagsmys i Gunnebo och nu, efter en flaska välling, sover en av oss! Vi har varit och hälsat på Lena och Åke i deras "nya" hus. De flyttade iofs in i somras, men vi har inte tagit oss ut dit förrän nu. Mathias valde att stanna hemma och riva lite istället. Vi blev bjudna på köttfärsrullar i ugn, jättegott :) Sen blev det lite fika innan den lille av oss ville åka hem och sova!

Gubben sitter uppe just nu och spelar en poker-turnering... Jag har blivit lovad att jag får avbryta när jag vill och titta på vad jag vill, han måste verkligen ha saknat mig ;) Ska nog utnyttja erbjudandet snart, hihi...

Hoppas ni har en mysig fredag också.
Kramar på er!!

torsdag 10 mars 2011

Middagstips

Kikar bara in för att visa er vår smarriga middag! Här har vi ätit kycklinggratäng enligt ett GI-recept idag, definitivt ett spara-recept. Tack morsan för receptet!! Titta bara så gott det ser ut!! :)




Idag har Emil och Emir blivit uppsagda på jobbet. Antar att vi alla kommer bli det, men jag och Linn är ju med i facket, så där avvaktar han nog lite med uppsägningarna. Förresten så var han noga med att markera för mig att jag faktiskt har ett annorlunda avtal än lärarna och att jag bara har en månads uppsägning. Det kändes lite som om han ville markera att jag minsann också kommer bli uppsagd, bara inte än... Det där med uppsägningstiden samt min semesterersättning måste kollas upp med facket imorgon! Vi har haft rätt så tät kontakt senaste veckan, min fackombudsman och jag!!

Jag kom iväg från jobbet redan kl 15 idag, ingen som ville ha stöd-matte idag :) Så vi stack upp till Byggmax för att titta på väggpanel, jag är inte helt nöjd med deras utbud. Jag vill ha väggarna i köket att se ut som grova brädor som är uppspikade, men det får absolut inte bli som i en bastu eller en fjällstuga. Vi hann också åka till skorstenshuset för att titta på kamin, han skulle räkna på pris på två olika modeller till oss. Spännande, det börjar hända saker nu... Dessutom ringde fönsterkillen med en ny prisuppgift på Elit-fönster med tillbehör. Det ser riktigt lovande ut!!

Avslutningsvis kommer det några Antonbilder idag också, trots att det är torsdag (=pappadag). Jag slängde fram kameran direkt när jag kom hem :) Idag lyckades han faktiskt hitta riktigt snygga kläder till plutten, synd bara att tröjan var lite liten (spännis-Anton).

Detta är Antons nya favoritplats!
Där har han koll på vem som kommer...
och han vägrar släppa ;)

Anton tog en tur med gå-vagnen också...
med varierande resultat :)


Efter middagen tittade grabbarna på jaktprogram!


Nähä, bäst att bege sig upp till soffan igen, har ju något som väntar på mig där.... :P

onsdag 9 mars 2011

Bloggpaus :)

Jobbat första dagen sedan magsjukan, det gick ganska bra, men var trött när jag kom hem. Nu har vi precis ätit korvstroganoff, eller korvgryta som det numera heter för att gubben ska kunna äta det ;) Dags att titta på Bachelor, bästa programmet :D

PS!! Som vanligt finns inga bilder på Anton på onsdagar och torsdagar (pappadagarna)... *hmm* Men han hade tydligen frågat efter mamma hela dagen, mammas duktiga kille :D

tisdag 8 mars 2011

Friska igen :)

Idag har vi mått mycket bättre. I morse var jag dock lite skakig i benen, men det berodde nog mest på att jag inte ätit så bra på ett tag. Framåt lunch kände jag mig helt ok, tillräckligt för att börja sanera hemmet i alla fall :) Det har diskats, dammsugits och tvättats en massa maskiner. Nu har jag nyss duschat och känner mig som en ny människa igen, redo att jobba imorgon :)

Nu ska vi strax natta Anton och sen blir det champinjonsoppa och smörgås samtidigt som vi tittar på The Bachelor :)

Förresten så har det hänt så mycket med Anton sista dagarna! Han har blivit mycket säkrare på att ställa sig upp och även på att sätta sig ner. Han verkar förstå mycket mer och svara när vi pratar med honom, idag t ex har han lärt sig att trycka på knappen på traktorboken. Han har också börjat peka på saker och säga titta samt förflytta sig runt när han står upp och håller i saker :)

Anton har fått en ny tuff jeansjacka
av mormor :)


Igårkväll innan läggdags, aldrig fel med lite pappamys :)



Min nya kompis Gurra G (Gurra Giraff)





Antons nya lekdress i jeanstyg :)



Pappa- och Antonmys framför tvn :)

måndag 7 mars 2011

Plutten är hemma igen :)

Här ser det ljusare och ljusare ut för varje timme, men vi är långt ifrån pigga. Thias mår i alla fall bättre än jag. Skrutten har ju varit hemma nu sen i morse, farmor stannade till lunch ungefär. Anton är full av energi och vill krypa runt och upptäcka, synd att hans föräldrar inte har den energin :(






Här är bilder på vårt kök där det står i hallen. Nästan 70 000 kr står alltså här intryckt, svårt att tro :)


På bättringsvägen...

Här finns det hopp om livet idag. Jag har fått i mig en rostad macka och lite saft till frukost. Anton är hemma igen. Han kom hem här med farmor för någon timme sen. Hon bytte av mormor imorse efter mormor fått magsjuka :( Har också fått rapport om att Johan har fått skiten också! Jag lider med er :(

Just nu är farmor och handlar åt oss, skrutten sover och vi tittar på Sofias änglar :)

söndag 6 mars 2011

Plutten sover borta inatt

Här är det inte så mycket bättre på sjukfronten. Jag har fått i mig två mariekex och några tuggor rostad bröd på hela dagen. Gubben har inte ätit särskilt mycket mer. Vi bestämde oss för att låta Anton sova hos mormor inatt. Jag saknar honom som tusan, men jag tror han får det bättre där i natt istället för hemma med två föräldrar som inte ens kan ta hand om sig själva just nu. Vi har ju knappt sätt honom på två dagar nu så jag längtar som tusan efter honom. Hoppas det går bra att sova hos mormor!! :)

Sjukstuga och nytt kök

Här har huset förvandlats till sjukstuga idag. Jag blev magsjuk igår kväll när vi kom hem och har varit uppe varje halvtimme inatt. Imorse började Thias känna sig dålig också. Farmor kom och hämtade plutten och nu kl 15 tar mormor över eftersom farmor ska jobba! Här har vi mest sovit idag, välbehövligt. Tack snälla ni för hjälpen!

Nere i hallen står vårt nya kök, jag får återkomma om det när jag är piggare... Nu ska jag vila lite mer...