torsdag 27 juni 2013

Bättre sent än aldrig...


Idag har jag arbetat min sista dag på Alphaskolan och just nu känns det ganska skönt att kunna blicka framåt. Jag har lite planer och funderingar på vad jag ska göra nu men inget är spikat än och allt är möjligt så det känns jättespännande. Jag tänker i alla fall börja med att vara mamma på heltid några månader nu och njuta så mycket jag bara kan av det, de växer ju så fort! Men jag kikade egentligen in för att visa er något annat!





Ni kanske minns att vi spenderade en hel dag på Astrid Lindgrens värld förra helgen. Jag lovade ju er att visa bilder därifrån och jag har inte glömt, det har bara kommit lite annat emellan. Men nu så... Håll i er för nu blir det massor av bilder...

Vi åkte ju som sagt hela familjen till Vimmerby och vår lille kille stortrivdes där! Det var hans första besök och jag har inte varit där sedan jag själv var liten, så det har ju hänt litegrann sedan dess! Han fick träffa och krama om både Pippi, Emil och Ida. Jag tror faktiskt vi hann med och se det mesta där, trots att vi bara var där en dag, se på bilderna själva vad vi hann uppleva!


  

 



 

Pippi var mycket populär hos Anton, där hann vi även med att äta lite mat innan vi fortsatte vidare till Mattisborgen! Där var Anton lite mindre road av föreställningen, men han gillade att springa runt och undersöka borgen.


 

 
Vårt resesällskap var mormor och Mats :)




Som sagt, trött kille som vägrade sova och inte ville missa en sekund!!





Efter vi hade sett Emil, Karlsson på taket, Madicken och Bröderna Lejonhjärta stannade vi för våffelpaus och oj va gott det var :) Detta recept måste jag prova hemma och se om jag får våfflorna lika goda!

Medan vi satt och fikade på våfflor och glass fick vi lite dragspelsunderhållning av Rasmus på Luffen och Paradis-Oskar som kom förbi.





 Sedan hann vi även med Bullerbyn, Bråkmakargatan och lite mat innan vi åkte hem!




Stella är ju lite för liten för att uppskatta allt det här ännu, men hon var ändå nöjd och glad i sin vagn hela dagen. Enklare unge får man nog leta efter :)




När vi satte oss i bilen för att åka hem tog det inte många minuter innan båda ungarna snarkade bak i bilen. Det är alltså så man får barnen att sova gott ;) Nästa sommar återvänder vi igen, då tycker nog Stella det är lite roligare också!

Godkväll på er, nu väntar en chai latte på mig i köket (blev lite inspirerad av att Espresso House öppnade i Västervik igår)!

onsdag 26 juni 2013

Vår midsommar - del 3 (sista delen)

Godmorgon!

Här ska jag strax bege mig iväg mot min näst sista arbetsdag på Alphaskolan. Idag och imorgon handlar mest om att städa upp, rensa ur (både dator och hyllor) och avsluta allting. Jag har både sett fram emot den här dagen och fasat för den. Det känns ganska bra att lämna detta bakom sig och blicka framåt, jag har inte riktigt kunnat göra det tidigare. Men samtidigt kommer jag sakna mina kollegor, mina arbetsuppgifter och framförallt eleverna!


Innan jag åker till jobbet tänkte jag visa er sista delen av vår midsommarhelg. Det är alltså lördagen och söndagen som mest bestod av vila, lek, mat och prat, så kan vi nog sammanfatta det! Jag låter bilderna tala för sig själva :)



 

 





Hoppas ni får en toppenbra onsdag nu, det tänker jag skaffa mig!