fredag 13 december 2013

En kort sekund av snö


Tänk att det är mitten av december och ute känns det som vårväder, helt otroligt. Förra helgen däremot så kom första snön och vi passade på att röja upp i trädgården. Kanske på tiden att plocka in leksaker och trädgårdsmöbler vid 2:a advent ;) Stella fick prova att åka pulka för första gången och Anton var inte sen med att dra runt henne i trädgården. Snön är ju helt borta nu sedan några dagar och lite tråkigt är det ju faktiskt utan snö vid jul, men ganska skönt ändå måste jag säga. Smidigare att ta sig fram med vagnen och dessutom slipper man ju skotta snö!




Idag har vi en lugn hemmadag och själv ser jag fram emot kvällen då jag och älsklingen ska ha dejtkväll. Det var länge sedan nu och det är verkligen på tiden. Vi har inte mycket tid för varandra nu för tiden med bygget och barnen, så ikväll ska vi gå på bio och sedan ut och äta något gott. Farmor kommer hit och hänger med ungarna så alla blir ju nöjda och glada!

Dessutom ska vi ut och äta julbord imorgon kväll och då ska barnen sova över hos kusinerna så det blir mycket egentid denna helgen. Oj, vad det ska bli trevligt att komma ut lite, vad jag ska äta gott och framförallt vad jag ska sova gott på natten :)

Nu ska jag börja packa barnens väskor inför morgondagen och sedan blir det lite mellanmål här snart. Kanske att vi slår till på en lussekatt eller två luciadagen till ära!

tisdag 10 december 2013

Storleverans


Idag har det, tro det eller ej, varit en helt hantverkarfri dag. Inte så vanligt i detta huset nu för tiden, men ganska skönt faktiskt. Eller helt sant är det kanske inte eftersom vi fick en storleverans till bygget idag och Mathias fick hjälp av snickarna att bära in det. Golvet till hela övervåningen kom idag och oj, va snyggt det är nu när jag ser det i verkligheten. 

Dessutom levererades badrumsklinkersen idag ifrån Italien (via Västerås), konstig väg, jag vet men nu har vi fått hem det i alla fall och det är precis så bra som jag hoppades. Det är ju lite nervigt när man ska göra alla dessa val till ett bygge och vissa saker har man bara sett på en hemsida och inte ens i verkligheten. Båda dessa leveranser var sådana saker, men jag är supernöjd med våra val!


Här ser ni en av tre staplar med golv, det går åt lite grann till 100 kvadrat :)



Och här ovan har ni mitt efterlängtade klinkers. Vi valde 30x60 cm och till duschen 5x5 cm. Tack så mycket Helena för hjälp med klinkersen och var vi kunde få tag i det.

Nu måste jag gå upp på bygget och planera för en walk-in-closet, tråkigare saker kan man ju göra på en tisdagkväll ;)