lördag 5 januari 2013

Mina sötisar

Tog en liten bloggpaus i några dagar men nu är jag tillbaka. Har ni saknat mig?? 

Här har vi en lugn lördag! Vi har haft besök av Mathias släktingar Johan och Agneta, busat och senare idag kommer kära vännerna Vickan och Danne med sina små troll. Vi ska laga lite mat och prata skit, härligt!!

Bjuder på några bilder på mina små troll. Den store är svår att få fokus på, han är helt enkelt inte still så länge :)





Den lilla är riktigt duktig på att hålla uppe huvudet, i gårkväll körde vi lite nackträning och hon orkade hålla uppe huvudet i flera minuter åt gången, min duktiga tjeja!


Nu ska jag försöka få stor-trollet att sova en stund! Önskar er en mysig lördag!!

onsdag 2 januari 2013

Mitt 2012 - Sista delen

Köket blir klart och vi flyttar ner lite varje dag! Sista helgen innan beräknat datum (2 dagar innan BF) får vi hjälp av Johan och Frida med att flytta ner alla möbler och grejer i köksskåpen!



Vi får även hem förslaget på övervåningens planlösning från arkitekten! Vi är i stort sett nöjda!

Endast några dagar innan beräknat datum får Anton feber och kräks, jag håller tummarna att jag ska slippa åka in till förlossningen med magsjuka. Jag klarar mig!!



Oktober är mest en väntan på vår lilla Plutta. Jag känner mig stor och klumpig och har svårt att göra saker! Medan vi väntar passar vi på att busa och mysa med Anton så mycket som möjligt!


Vi var på sista barnmorskebesöket 17 oktober, endast 2 dagar innan förlossningen startade. Vi fick då tid för igångsättning, men tack och lov behövde vi inte vänta så länge! 10 dagar över tiden, flera veckor av förvärkar kommer hon äntligen till oss den 20 oktober (kl 0:15). 18 timmar värkarbete och slutligen ett akutsnitt, sen är hon äntligen hos oss. Frisk och välmående, 4515 gram och 53 cm lång! Vi är äntligen tvåbarnsföräldrar och Anton har blivit storebror!

 
Vi blir kvar på förlossningen i tre dagar och Anton sover under tiden hos farmor och farfar. Han kommer dock upp och hälsar på oss under några timmar!


När vi äntligen får komma hem tycker Anton det är annorlunda, men jättespännande att ha en lillasyster. Han vill kramas, pussas och hjälpa till med allt! Vi är trötta och är mest hemma, vilar och umgås!











Mathias börjar jobba efter han varit hemma sina tio pappadagar. Nu börjar allvaret som tvåbarnsmor, det gäller att få ihop vardagen så det funkar! Mina två små troll gör allt väldigt enkelt för mig, tack för det!!




Även denna månad sovs det mycket! Vi beslutar oss även nu för namn till Pluttan, Stella blir det efter mycket velande! Hon börjar i denna månad le medvetet mot oss!

 


I mitten av månaden fixar vi barnvakt till Stella (och Anton) för första gången och går på bio. Vi måste ju se sista Twillight-filmen ju…



Advent närmar sig och vi (läs jag) adventspyntar lite. Snön lägger sig lagom till advent!









Vi inleder december månad genom att gå på julbord med Mathias jobb. Julbordet är på Fredensborgs Herrgård i Storebro. Det blir en mycket trevlig kväll, men maten är under all kritik! Mormor och Mats är barnvakter till Stella, Anton sover hos kusinerna!

Första advent kommer och vi tänder första ljuset och även Antons adventsljus som han har gjort på dagis!


Vi får äntligen tummen ur och sätter in en annons i lokaltidningen om att Stella är född, bättre sent än aldrig ;)

 
Snön kommer i större mängder än tidigare och Anton kan börja åka pulka till dagis, populärt!!



 
Stella verkar ha ärvt sin pappas trött-gen och börjar sova i princip hela nätterna. I början av månaden sover hon 23-06, i slutet har hon ändrat sina vanor till 21-08! Jag är helnöjd! Vi föräldrar turas om att ta sovmorgon på helgerna och jag fick till och med frukost på sängen av min mysiga familj!


Vi tar med mormor och Mats, farmor och farfar och morbror och Frida för att titta på luciafirande på dagis. Vår lille tomte sköter sig jättebra, men han var inte så sångsugen! Stella var en liten smyg-tomte under vinteroverallen!!




Under en julklapps-shoppingtur på stan tappar Anton bort sin älskade groda. Jag går och letar grundligt i två timmar samma kväll och hittar till slut hans bästa vän i en snödriva! Lycka!!


Vi bakar pepparkakor, gör julgodis och skickar julkort! Självklart hjälper Anton till!






Anton får en släng av svinkoppor, men det sprider sig inte och går över snabbt!


Vi städar och röjer så det ska vara snyggt inför jul. Vi firar nämligen jul hos oss i år som vanligt! Vi hittade till och med en hall under allt skräp…


Som vanligt klär vi julgranen kvällen innan julafton. Morsan och Mats hjälper till! Sen kommer äntligen julafton, Tomten och alla släktingar!!






I mellandagarna tar vi det lugnt och leker med nya leksakerna. Jag får dock göra ett besök på akuten för jag har ont i magen, men det visar sig inte vara något och går över efter några dagar!

 
Nyår spenderar vi hemma med familjen. Vi lagar mat, myser och tar det bara lugnt! Strax efter 12-slaget går vi och lägger oss, sömn prioriteras i denna familj!


 


Där har ni hela vårt 2012. Nu när jag har sett tillbaka på året känns det som om det mest handlat om graviditet, renovering och familjen! Vi får se vad 2013 har i beredskap åt oss!