fredag 4 april 2014

Gårdagens bygg

Från att ha haft det så gott som hantverkarfritt här hemma i flera månader nu så var det ovant när det igår dök upp två hantverkare samtidigt. Kakelsättaren kom hit för att flytspackla innan han lägger plattorna framför kaminen och rörmokaren var här för att koppla in golvvärmen, sätta upp blandare i badrummet (och diverse annat smått och gott).





Rörmokaren hade lite att ta tag i som ni ser, han är här idag också för att göra färdigt arbetet. 


Dessutom satte Thias igång att slipa trappan när han kom hem från jobbet, så nu har vi återigen ett fint lager damm över allting. Men vad gör man inte för bygget, man dammar av fruktskålen och fortsätter vardagen så gott det går :) Men det känns som om det händer mycket just nu på bygget så jag klagar inte!
 
 



Men nu ska vi bege oss ut i det fina vårvädret och gå på BVC-besök med båda barnen. Hoppas ni har en bra dag!

torsdag 3 april 2014

Att planera smart förvaring

Det jag ser fram emot mest just nu är faktiskt att få flytta in i vår walk-in-closet och äntligen få ordning på mina kläder. Just nu ligger de i överfulla byrålådor eller i plastbackar i brist på garderobsutrymme (eller för mycket kläder kanske, vem vet) och det ska bli så skönt att få en bra överblick över kläderna. 

De senaste dagarna har jag suttit och planerat garderobsinredningen och efter mycket velande har vi valt att köra på Ikeas system. Jag har försökt planera garderoben efter våra behov, men det är inte helt enkelt har jag upptäckt. Nästa vecka är det dags, då lämnar vi bort barnen en dag för att åka upp och göra de sista besluten och köpa med oss allt hem. Jag har en känsla av att våra val inte blir så genomtänkta ifall vi samtidigt måste hålla ordning på en 4-åring och en 1,5-åring, inte bästa åldrarna för shopping kan jag konstatera :)



Så här ser min grovplanering av garderoben ut. Sen är det mycket möjligt att vi kommer välja annorlunda när vi väl är på plats, jag tycker att Ikea är bra på att bygga upp inspirerande miljöer i sina varuhus så vi får se var det slutar.

På den ena väggen som blir kvar mellan garderobslängorna kommer det upp en helkroppsspegel, på andra sidan har jag lite idéer om snygg och smart förvaring, mycket inspirerat av denna supersnygga wic. Hur snygg är inte denna garderoben?1




Har ni några bra tips till mig som jag bör tänka på?

måndag 31 mars 2014

Att dela med sig av något pinsamt och hoppas på tur

Har jag berättat för er hur vår säng gick sönder för några månader sedan? Eller har jag ens berättat för er att den gick sönder?! Jag är inte säker på det, men sönder gick den i alla fall och inte på det sätt man skulle kunna gissa att en säng går sönder. 

Eftersom vårt sovrum för tillfället är inhyst i ett alldeles för litet rum nu medan vi renoverar så var vi tvungna att placera sängen framför fönstret (vilket jag inte alls gillar eftersom det får mig att känna mig otrygg, att man inte har ryggen fri ni vet, men det är en helt annan historia). Det innebär att varje gång vi ska gå och lägga oss måste vi kliva upp i sängen för att dra för gardinen. En kväll gjorde min sambo precis detta, men med ett lite för hårt steg antar jag för hela sidan av sängramen släppte ifrån huvudgaveln. Så numera är hela min sida av sängen uppallad med en massa brädbitar och jag kan inte ens räkna till hur många gånger jag har slagit i tårna i den där brädhögen och varje gång svurit lika högt.


Denna lilla incident gjorde en ny säng seglade upp högst på önskelistan till "saker-att-köpa-när-vi-flyttar-upp-på-den-nyrenoverade-övervåningen". Så igår när jag som vanligt läste en av mina favoritbloggar Att vara någons fru hoppade jag högt när jag såg att hon hade en bloggtävling i samarbete med Sleepo. 

Man kan alltså vinna en säng hos Sleepo via hennes blogg. Självklart ska jag vara med och självklart skulle jag välja den snygga kontinentalsängen Safir ifall jag har turen på min sida. Ni hittar sängen här och vill ni också vara med och tävla kan ni läsa mera om hur man gör här på Emmas blogg. Eller så går ni bara in och läser hennes blogg ändå, bara för att den är så rackarns bra :)

Håll tummarna för mig nu!

Att lägga i en högre växel

I veckan som har gått har Mathias varit uppe på bygget så mycket han har hunnit. Jag tror han börjar se slutet på allt nu och därför får lite extra energi till att lägga i en högre växel. Det som har fixats de senaste dagarna är mycket småfix som måste göras. Dessutom har han spacklat och målat de sista två väggarna som vi hade kvar och lagt klart golvet i vår walk-in-closet. 

 
 
 

Efter en ny liten spy-incident här igårkväll (som jag starkt misstänker var matförgiftning) laddar vi nu om batterierna för en ny och frisk vecka! Säkerligen med mycket renoverande, förhoppningsvis lite vårväder, kanske lite träning och eventuellt en efterlängtad dejt?! Jag håller tummarna :)