lördag 30 november 2013

En adventskalender för mig

Häromdagen fick jag hem ett spännande paket och det tog faktiskt ett tag innan jag kom på vad det var eftersom det var några veckor sedan denna beställdes. Men det var en te-adventskalender som innehåller en liten påse löste för varje dag i december. Jag har hört mycket bra om denna tidigare år och i år bestämde jag mig för att testa. Kanske hittar man ett eller flera favorit-teér?! Perfekt för mig som älskar julen, då får ju jag öppna en lucka varje dag i december också när barnen öppnar sina kalendrar :) Imorgon är det dags, jag fattar inte var hösten tog vägen i år!!

 
 

En lite rolig grej tycker jag och jag ser fram emot att börja testa den! Här hittade jag den, men jag såg nu att den är slutsåld för i år. Ifall ni vill testa så får ni vara på hugget inför nästa år :)

Jag hann aldrig med att baka lussekatter igår, men idag så blev det gjort nu på förmiddagen. Nu sover mini och så fort hon vaknar ska vi bege oss ut till Gunnebo för att fira en 7-åring (bättre sent än aldrig). 

fredag 29 november 2013

Ett försök att återge väggfärgen

Det är ju supersvårt att återge en kulör i kameran och ännu svårare tror jag det är med en grå kulör. När man är på plats i rummet så upplevs den som väldigt ljus och man ser knappt att det är grått förrän när man tittar upp mot skarven mellan vägg och tak. Samtidigt så blir denna kulör nästan mörkgrå i skuggiga hörn.



Här ser ni det "hemliga receptet" som har använts.




Jag är supernöjd med färgen, det var precis en sån här färg jag tänkte mig. Någonting som bryter av mot de vita snickerierna och det vita taket och som omfamnar rummet litegrann, men som samtidigt är ljust och fräscht. Om ni har svårt att se färgen på bilderna så är ni välkomna hit för att se den på riktigt :)

Nu väntar dusch och nattning, sedan fredagkväll med film och kanske att jag slår till på en cider ikväll ;)

Godmorgon fredag


Äntligen fredag och adventshelg som väntar! Här har vi börjat morgonen med frukost till denna fina utsikt genom fönstren, härligt! Det är ju så mysigt att komma ut i ett mörkt kök på morgonen och tända upp adventsstjärnorna.

Mathias är hemma idag också eftersom han fortfarande är väldigt matt och yr, men förhoppningsvis blir han piggare under dagen! I helgen väntar försenat 7-årskalas (som vi ju missade förra helgen) och kanske ett besök på julskyltningen (för visst är det väl julskyltning på söndag?). 

Målaren är iväg på ett annat jobb idag, så på den fronten händer det inte så mycket idag, men han hann få på ett lager av den grå färgen på väggen igår. Jag ska försöka visa er bilder senare, men det är ju så svårt att göra en väggfärg rättvisa så här via datorn. I eftermiddag kommer kakelsättaren, ska bli spännande att se vad han hinner med idag!

Men nu drar vi igång denna dagen. Kanske att jag skulle försöka fotografera barnen till årets julkort också, och baka lussekatter? Ja, vi får väl se vad jag kommer hinna med, förmodligen inte ens hälften av vad jag har tänkt ;)

Vad har ni för planer för dagen och helgen?

torsdag 28 november 2013

Jag råkade visst smygstarta

Idag kunde jag inte hålla mig längre, jag råkade visst smygstarta med adventspyntet. Så nu har det åkt upp några stjärnor i fönstren här och jag tycker det är såå mysigt! Jag vet, Eva, det är för tidigt men nu blev det så ;)



Oftast blir det inte så mycket mer julpynt än så här, förrutom en julgran då såklart. Adventsstjärnorna har jag gärna uppe tidigt innan jul och sent efter jul, det blir så tråkigt i rummen när man tar ner dem i januari tycker jag!

Eftersom vi inte har fönsterbrädor i alla fönster (än i alla fall) så får jag improvisera på en del ställen. Tur att jag hittade den fina boll-slingan som jag köpte för länge sedan, den passade perfekt vid gardinen i hallen.

Nu sover strax barnen och jag tänker inte göra mycket mer ikväll känner jag. Inte Mathias heller tror jag, han mår bättre nu, men han är fortfarande väldigt matt och trött! Så vi intar väl vår vanliga plats i soffan en stund innan det är dags för sängen. 

Mysig torsdagkväll på er!

onsdag 27 november 2013

Veckans planer


Hur ser vår vecka ut? För mig personligen har jag inte särskilt mycket inplanerat, för första gången på länge så är faktiskt vår vecko-almanacka helt tom. Det kan vara både bra och dåligt just nu känner jag. Bra för att vi behöver vila upp oss och komma igen med nya krafter, dåligt för både jag och barnen har tråkigt och känner oss instängda.

Men på bygget tuffar det på. Det kommer målas vidare och nu i slutet av veckan kommer badrumskillen och sätter kakel. På måndag kommer vårt klinkers som vi har jagat så länge och äntligen fått tag på, nu hoppas jag bara att det blir bra!

Igår fick vi hem en sjukling till i det här huset, Mathias gick hem från jobbet på eftermiddagen med feber. Men efter att han sovit mycket både igår och inatt så verkar han må lite bättre idag. Vi andra tre som är friska ska strax ge oss ut en sväng i friska luften. Det var flera dagar sedan vi lämnade huset, jag kan inte ens minnas när, så då är det verkligen dags! Jag gissar att det blir en tur till lekparken, så barnen får springa av sig lite!

Så ser vår dag ut, vad gör ni?

tisdag 26 november 2013

Den perfekta grå

Godförmiddag!

Här börjar vi återhämta oss sakta men säkert efter helgens sjukdomar och nu börjar min energi komma tillbaka igen. Jag blir alltid väldigt nedstämd och låg när vi har sjukstuga och jag känner mig instängd. Men jag håller ändå Anton hemma från dagis hela veckan tänkte jag för jag hörde att han var inte ensam om att ha haft magsjuka på dagis. 


Idag målas det tak uppe på övervåningen. Dessutom ska jag idag välja den perfekta grå nyansen till väggarna. Ja, jag gjorde en tväromvändning ifrån vita väggar till ljust gråa. Jag är ute efter en väldigt svag nyans av grått som precis bara bryter av mot de vita snickerierna, men det är inte helt lätt att hitta rätt. Målaren hade med sig provburkar med färg idag som han har målat upp. 


 De två färgerna till höger är i mitt tycke alldeles för mycket gult i så de går bort. Så det står emellan de två till vänster som är neutrala grå. Min inspirationsbild som jag utgår ifrån ser ni nedan.


Nummer 1 ifrån vänster är en bra grå nyans tycker jag, men den är egentligen lite mörkare än jag hade tänkt mig, nummer 2 tror jag (i vårt rum med alla fönster och allt ljus som kommer in) kommer kännas lite blå och det vill jag inte heller. Den färg vi väljer här är den som kommer bli i tv-rummet direkt över trappan. Det innebär ju också att det är denna färg som kommer vara i hela trapphuset och i hallen nere, så det är ju lite bökigt att måla om ifall man inte blir nöjd.

Efter att jag har läst på lite om NCS-färgkoder och hur färger upplevs i ett rum så har jag förstått att det inte är helt lätt att hitta rätt grå nyans som upplevs som neutral grå. Det beror så mycket på golv, inredning, ljuset i just det rummet osv. 

Ojoj, alla dessa beslut men det är ändå roliga beslut för det betyder att det inte är långt kvar till inflytt :)

Vad tycker ni?

måndag 25 november 2013

En liten del av helgen

Vi hann ju faktiskt med att ha en dag i helgen då alla var friska, nämligen i lördags. Då passade vi på att röja lite i trädgården (med farmors och farfars hjälp) och Thias hann med att göra klart hålet ner till källaren där tvättröret ska gå.

Mitt i all sjukstuga hade jag glömt bort att jag hade fotat något annat än handsprit och blåbärssoppa, men här får ni lite bilder från vår piggare del av helgen :)




 


På bilden längst ner ser ni hur min gubbe har byggt upp ett torn av banankartonger för att kunna ställa en hink direkt under hålet, så inte allt betongskräp skulle hamna över hela tvättstugan. Det lyckades väl inte helt, men det blev ju säkerligen bättre än det hade blivit annars.


Nu tar vi nya tag och ser fram emot en ny vecka med nya friska krafter, eller hur :)

söndag 24 november 2013

Så nära men ändå så långt borta


Som ni vet ju hade vi ju en släng av magsjuka här i fredags, men ända sedan fredagsmorse har det varit lugnt och jag trodde vi hade kommit ut ur dimman. Som alla småbarnsföräldrar vet ska man ju lägga på 48 timmar innan man går ut ibland folk och 48 timmar var i morse kl 8. Så när allt fortfarande var lugnt vid kl 12 och alla fortfarande mådde bra så packade vi in oss och en massa födelsedagspresenter i bilen för att ge oss iväg till kusin Fannys 7-årskalas. Men vi hann inte ens ut ur stan innan det var lill-gummans tur att spy och det gjorde hon rejält kan jag säga. Så vi torkade det värsta och vände bilen för att åka hem och sanera unge och bil.

Men eftersom vi andra tre i familjen hade räknat med lunch på kalaset och fortfarande var hungriga så gav jag mig iväg för att hämta några matlådor efter snälla svägerskan erbjudit dem till oss :) Jag fick en glimt av den superfina Barbie-tårtan som vi gick miste om också, men vi får se till och fira kusinen en annan dag istället när vi alla mår bra.
 

Även denna gången levererades ett magsjuke-kit till det minsta barnbarnet ifrån farmor, tack snälla :)
Ni ser ju vilken trött familj jag har, det tar på krafterna att ha en sjukhelg. Men nu hoppas vi att det är över för denna gången och att vi kan bli friska, pigga och krya i veckan. Ni vet ju vad jag säger om måndagar, nystart och en bättre vecka väntar, i detta fallet tror jag alldeles säkert att det är sant!

Så det var vår söndag, hoppas er helg varit bättre än vår! Vad har ni gjort för något? Dela gärna med er, jag längtar efter att höra lite vad som händer ute i världen utanför!