onsdag 31 juli 2013

Tråkväder

 
Regnig onsdag har vi här, det var dock fint väder när vi vaknade imorse. Tur att vi passade på att gå lite ärenden på förmiddagen så vi kan vara inne och mysa nu när det är tråkväder ute. Tur att jag har fina liljor på bordet som piggar upp!
 

Idag känns det mest som vi väntar på att Mathias ska komma hem från jobbet. Efter middagen ska vi åka iväg och hälsa på vänner så barnen får leka av sig lite och vi vuxna (kanske främst mammorna) får prata av sig lite ;)

Hörs senare!

tisdag 30 juli 2013

Lite badrumstankar...

Godkväll på er!

Här ska jag alldeles strax landa i soffan med kvällens middag (varm macka). Vi har i eftermiddag haft trevligt fikabesök av Klara med familj. En bra vän som jag träffar alldeles för sällan eftersom hon har valt att bosätta sig långt härifrån. Ni vet hur det är med såna riktigt bra vänner, det kan gå ett halvår utan att vi hörs men när vi väl sätter och ner och pratar tar man bara upp tråden där man lämnade den, sånt gillar jag :) En bonus är ju när de har barn i samma ålder som vi som leker jättebra tillsammans med våra.

Hur som helst så ville jag bara kika in och uppdatera er lite om bygget samt delge er lite av mina renoveringstankar.

Just nu har både jag och Mathias mycket fokus framåt för i höst kommer vi ta in lite hjälp till att bygga vår övervåning. Det bygget har stått helt stilla nu några månader och Thias har kunnat vila upp sig och umgås med familjen massor, vi klagar inte! Men tankarna finns ju hela tiden på bygget och hur vi vill ha det. Thias tänker nog mera praktiskt på vilka hantverkare han behöver kontakta, var han ska köpa material osv, medan jag tänker inredning, materialval, planlösningar och sånt roligt! Jättekul (men svårt) att få bestämma hur något ska se ut helt från grunden.


Foto: Elisabet Heier

Bland annat kommer vi bygga ett lite större badrum på övervåningen med både dusch och badkar. De två badrum vi har nu är jättesmå och det ena är till och med endast handfat och toalett. Häromdagen när jag inspirationssurfade på olika inredningsbloggar stötte jag på detta supersnygga badrum av norska inredningsdesignern Elisabeth Heier. Genast ringde jag ju såklart min karl för att fråga om det var möjligt för oss att ha ett sånt snyggt betonggolv i vårt badrum. Men tyvärr (efter lite efterforskningar) funkar det nog inte, det väger för mycket för träbjälklaget som övervåningen vilar på, men drömma går ju. Jag gillar verkligen den här stilen och förmodligen kommer vårt badrum ha samma känsla, det gäller ju bara att få till det på annat sätt. Synd, för golvet var ju såå läckert.

Mina ledord när det handlar om badrummet är ljust, enkelt, praktiskt (lättstädat) och sedan lägga till lite naturmaterial. Jag behöver nog sätta mig ner och samla ihop lite inspirationsbilder till ett moodboard snart tror jag, så jag inte hamnar off-track när det gäller inredningen. Det gäller egentligen alla rum på övervåningen. Jag vet egentligen vad jag vill ha, men sen finns det ju så mycket annat snyggt också. Då tycker jag det är så lätt att hamna fel, håller ni med mig?

Nu tror jag middagen är klar så jag måste kila, trevlig tisdagkväll på er!

måndag 29 juli 2013

Lite nytt i köket


Godkväll!

Måndag och ny vecka igen. Har ni börjat jobba än eller har ni fortfarande semester? Här är jag och barnen hemma denna veckan också (sen ska Anton börja på ny avdelning på dagis), medan Mathias jobbar sin andra vecka efter semestern redan.

Helgen har försvunnit snabbt som vanligt när man är inne i vardagen igen och enda tiden på veckan som hela familjen är samlad. Vi har tittat på motorcyklar, storstädat huset och haft besök av trevliga vänner, i korta drag :)

Efter middagen idag smet jag iväg på en långpromenad med musik i lurarna. Såå skönt det var, jag måste verkligen försöka komma iväg lite oftare ut och röra på mig.  

Det ni ser på bilden ovan är en del av min nya hörna i köket. Eller hörnan (sittbänken) har ju funnits där ett tag, men den har mer fungerat som en avlastningsyta. Igår fick jag hem min nya dyna som en vän har hjälpt mig att sy och oj vilken skillnad det blev. Man blir nog lite hemmablind på sånt här, jag tyckte det såg helt ok ut innan, men det ser jag ju nu att det inte gjorde :)

 

 Nu väntar jag på ett par hissgardiner som samma vän håller på att sy, de borde vara klara denna eller nästa vecka, spännande :)

Nu väntar gubben på mig i vardagsrummet. Film (hans val, vi får se vad det blir), jordgubbar och soffmys är vad som står på agendan resten av den här dagen :)