lördag 27 augusti 2011

BTW

Har ni förresten sett min monstersallad ute i kryddträdgård?! Den började som en vanlig sallad i kruka från Kvantum och är nu säkert runt metern hög!! :)

Höjdrädsla!


Tidigare ikväll fick jag åka upp med Mathias i liften. Jag trodde inte det skulle vara så farligt med när vi kom upp i nivå med hustaket och fortsatte ännu högre så började benen skaka lite rejält! Som högst var vi 17 meter upp, då var jag inte bara lite rädd utan mycket ;) Lyckades ändå ta några bilder däruppifrån!!



Vårt nymålade hus uppifrån :)

Nu på kvällen har vi slappat i soffan och kollat GP. Vi var egentligen bjudna på Dannes 30-års fest men gubben kände sig inte pigg. Sen har han ju varit ute och målat hela dagen så han är ju inte direkt piggare nu. Han tror han har fått feber nu också, vilket iofs inte är så konstigt, aja baja för att jobba när man är sjuk!!! :(

Äntligen klart :)

Sista rycket :)


Nu är Mathias inne på sista rycket, detta är allt som är kvar! Grabbarna har varit jätteduktiga :) Visst blir det fint!?! :D

Lite tomt...


Det är lite tomt på Kvantum idag. Sista dagen butiken har öppet och de säljer ut allt till halva priset :) Nästa vecka öppnar Ica Maxi!

Dans


Dansa är ju kul, det kan ju jag också sa Anton ;)

Music lover :)


Vi är på Loftahammarsutställningen och när vi gick förbi Abalone Dots blev han helt stilla och ville stanna och lyssna :) Tror dom har fått ett nytt fan ;)

Vi har flytt fältet!!


Vi har flytt till mormor som bor i ett icke-inplastat hus. I den här värmen som blev idag var det inte kul att vara hemma när alla fönster är igenplastade! Snart ska vi åka till Loftahammarsutställningen och kolla läget :)

Så här såg vårt hus ut när jag åkte hemifrån, det känns ju inte som en helt omöjlig uppgift att hela huset ska hinnas målas en gång idag, dom jobbar på snabbt grabbarna :)


Målning av huset


Idag händer det grejer! Tre man håller på att måla vårt hus. De började kl 6 imorse och har redan hunnit snart en halv sida :) Det blir snyggt :D

fredag 26 augusti 2011

En sjukling till :(

Anton har mått ganska bra idag, han har till och med varit lite för pigg för mig! Jag har nämligen varit jätteförkyld och haft huvudvärk hela dagen. Nu verkar det som jag dessutom har fått feber.

Mathias är ute och förbereder inför målning imorgon och både mormor och farmor var upptagna ikväll, så jag hoppas på en lugn kille nu sista timmarna innan läggdags! Thias har lyckats ringa in lite hjälp imorgon, Henke murare och Berg kommer och hjälper honom. Jag hoppas dom hinner klart i helgen för jag och Anton börjar sakna pappa nu!

Skickat från min iPhone

Sjuklingen själv :)


När man är sjuk får man titta på film, det har min mamma lärt mig och det lär jag Anton :)
Idag verkar han inte ha någon feber, men vi stannar hemma i alla fall!

Sjukdag

Jag är vaken och har hela huvudet fullt av snor :( Plutten däremot sover fortfarande och det hoppas vi han fortsätter med ett tag till, den nattsuddaren behöver sova idag efter nattens bravader ;)
Skickat från min iPhone

Nattsuddare

Du trodde väl inte jag sov för natten förrut morsan?! För det gjorde jag verkligen inte!!! ;) Vid 21-tiden bestämde sig en liten herre för att vakna, sen var det inte det minsta intressant att somna om. Till slut övergick det såklart i övertrötthet och då var det anledningen till att han inte ville somna! Till slut fick vi med gemensamma krafter honom att somna för någon halvtimme sen!

Emellan allt skrik och bus har jag faktiskt lyckats jobba ganska mycket ikväll. Hela fyra timmar blev det nog och skolans grafiska manual är en god bit på väg!! Nu har jag lite mindre att göra imorgon, risken finns att jag kommer ha en gnällig sjukling på halsen då!! Den lille menar jag då ;) Jag fick godkänt av min chef att jobba hemma imorgon (eller helgen) så jag slipper vabba! Jag tror jag har lyckats hitta världens bästa chef :)

torsdag 25 augusti 2011

Feberskrutt :(


Mammas lilla skrutt har feber, 39,5 grader. Han har fått panodil och sover nu sött i vår säng! Imorgon blir det till att vabba för första gången. Mathias kunde inte vara ifrån jobbet imorgon och egentligen inte jag heller, men jag ska försöka jobba så mycket jag kan hemifrån ikväll och imorgon! Det måste helt enkelt funka!!
Tillbaka till, vad som ikväll blir, jobbsoffan!

Snor snor snor...


Här har vi blivit snoriga allihop. Jag började känna av halsen igår och idag är jag jättesnorig! Likadant är det med Mathias och Anton :( Ingen feber än så länge i alla fall, peppar, peppar...

Nu kör vi sista racet innan bad och nattning. Idag blev det den gamle favoriten Byggare Bob. Mathias är ute och plastar fönster igen!

Jobbar hemifrån

Idag sitter jag hemma och jobbar litegrann nu på eftermiddagen! Jag behövde internet-uppkoppling och på skolan har vi tyvärr inte det än. Men imorgon har dom sagt att det ska kopplas in, så det får man väl lita på!!

Blir att sitta och jobba nån timme till, sen ska jag hämta Anton på dagis och då blir det mys och bus :D

Skickat från min iPhone

onsdag 24 augusti 2011

Renoverings-fix


Idag var skorstensgubbarna här igen och gjorde klart kaminen. Det var säkert närmare två månader de var här sist, men nu ska deras jobb vara klart! Nu är det Mathias som ska bygga upp sista biten upp till taket och måla den vit :)



Idag har det hänt saker utomhus också, Mathias har varit ute och plastat några av fönstren inför målning av huset i helgen :) Jag fick honom i alla fall att lova att inte plasta alla fönster redan nu eftersom det fortfarande är tre dagar kvar och det kan bli ganska varmt på dagarna!!

Just nu är min gubbe iväg och hämtar kvällens middag, kycklingwok står på menyn idag :) Plutten sover sedan över en timme tillbaka, han var trött efter en lång och spännande dag på dagis :) Han gråter varje dag när jag lämnar honom, men personalen säger att det snabbt går över och sen leker han jättebra! Idag var ju hans första heldag och han fick idag sova en stund efter frukost. Då gick allt mycket bättre, han åt lunchen jätteduktigt och efter lunchen sov han jättebra i 1 timme och 40 minuter!! När Mathias hämtade honom efter kl 16 var dom ute och lekte i regnkläder och stövlar.



Efter jobbet idag åkte jag och morsan till Lager 157 för att inhandla lite dagiskläder. Bland annat köptes det regnkläder, mössa, vantar, underställ i fleece, mysbyxor och ett par vinterkängor. Vinterkängorna är alldeles för stora för honom nu, de är i storlek 27 (han har 21-22 idag) men de kostade endast 16 kr (15,70 för att vara exakt) så jag kände att jag hade råd att lägga på lager :)

Uppdatering: Det blir visst kebabrulle istället, wok-stället var stängt!! :D

Sjusovare?!


Klockan är snart 7:40 och min lilla (och stora) tröttis sover fortfarande :) Kl 7 beger vi oss mot dagis så det kanske är läge att börja peta på honom nu!!!

Idag ska han för första gången vara en heldag på dagis! Jag har goda förhoppningar om att det ska gå bra! Sista dagarna har han bara sovit en timme om dagen (vilket vi märker är alldeles för lite för honom). Dessutom har han inte ätit lunch på dagis, han har mest spottat ut och petat i maten. Jag tror det beror på att han har varit för trött!

Nu ska jag gå och peta Plutt ;)

tisdag 23 augusti 2011

Rörigt på dagis idag!!

Idag var det väldigt rörigt när jag lämnade Anton på dagis. Det var knappt någon personal där och en massa barn! Anton blev jättemammig så fort vi kom in och ville inte släppa mig! Så klart grät han när jag gick därifrån! Det skär ju så klart i mammahjärtat men jag tror det är värre för mig än för Anton!!

Bäst att jobba vidare för snart (kl 14) ska jag hämta på dagis igen!! Sen blir det första hela dagen imorgon! Då lämnar jag och Mathias hämtar!

Skickat från min iPhone

Det var en gång en smörgås...

Tröttis

Godmorgon! Här sitter vi och äter frukost och en av oss är riktigt trött trots att han sovit som en stock och vaknade först kl 7 ;)


Igår sov han endast en timme på hela dagen och när vi badat honom somnade han på skötbordet medan jag smorde in honom! Sen har han varit helt däckad hela natten :)

Om en timme är det dagis och jobb!!

måndag 22 augusti 2011

I väntan på pappa...


Vi väntar på pappa och under tiden tittar Anton och morbror på traktorn som råkade stanna utanför!
Idag har Anton varit på dagis kl 9-14. Förrutom att han grät när jag gick och att han var för trött för att äta lunch så hade det gått jättebra!

Jag har varit på jobbet under tiden och efter jag hämtat Anton gick vi ner på stan och köpte gummistövlar. Nu blir det middagsfix och sen mys med min dagispojke :)

Frukost

Vem har sagt att smörgåsbitarna måste ligga i skålen?! ;)

För första gången får jag ta hand om alla morgonbestyr själv och försöka få iväg både Anton till dagis och mig själv till jobbet. Det är en utmaning för en ovan kan jag lova!! :)

Vi ska vara på dagis kl 9 i alla fall, får se hur det går...

söndag 21 augusti 2011

Vi har fyndat!!


Denna trodde jag skulle gå upp emot 1000-lappen eller kanske till och med över! Lita på att jag blev förvånad när vi fick den för 200 kr :) Förrutom gungstolen köpte vi ett gäng zinkhinkar och korgar samt ett leksaksflygplan i trä!! Det har varit en bra men lång dag!!

Mathias ska fixa till detta fina flygplan lite, sen ska det
hänga i Antons rum :)

Den här tänkte jag fixa fram en stor
bricka till och ha som brickbord!

Och dessa kommer jag kunna ha i
trädgården och plantera blommor i t ex!!

Inte ensamma :)


Vi är långt ifrån ensamma här... :)

Tröttis

Det är jobbigt att åka bil... ;)

Anton redo

Anton är redo för en dag ute på gården! :)

Anton väntar

Anton sitter tålmodigt och väntar på att vi ska kliva upp ur sängen ;) Morgon har tydligen kickar igång här hemma :)

Lördagsmys!

Det har vi haft här ikväll :) Gubben var och hämtade pizza och vi tittade på film, "Going the distance", en romantisk komedi som var ganska rolig och söt :)

Idag har Mathias varit ute och lagat fasaden hela dagen, han fick hjälp av Danne en stund också! Han har nu hunnit med hela fasaden en omgång, men det måste ju läggas på lite i taget så det blir väl åtminstone en vända till!

Jag och Anton har hängt inomhus idag! Faktiskt så har Anton slagit sovrekord idag, han somnade kl 9 (efter att ha tagit sovmorgon till drygt kl 8) och sov ända till strax efter kl 12. Han sov alltså hela tre timmar, det tror jag aldrig han har gjort förrut!! Tröttis som pappa kanske :) Jag har hunnit tvätta, städa, rensa undan, diskat och dessutom diskuterat lite av företagsekonomi-kursen med Lena som var förbi på fika och husesyn!

Vi var egentligen bjudna på kräftskiva hos famiiljen Andreassen men tiden räckte helt enkelt inte till :(

Nu kommer jag somna gott och imorgon ska vi på gårdsauktion på Hargs gård i Björnsholm (Mathias farfars gård)!

Natti natti

Skickat från min iPhone