fredag 26 juli 2013

Borta bra men hemma bäst

Det är ju faktiskt som det gamla talesättet i rubriken. Vi har haft några jättemysiga och avkopplande dagar ute på ön, men det är ju ändå en speciell känsla att komma hem. Vi valde att åka hem igår när vi hörde åskan på långt håll och såg på väderleksrapporten att det skulle bli regn och ännu mera åska idag. Det kan ju också vara skönt att komma hem, packa upp, tvätta och komma i ordning lite när man har varit iväg några dagar. 

Vädret idag blev lite som väntat (fast inte så farligt som jag trodde). Det har åskat lite, regnat lite, solen har varit framme korta stunder och det har varit en kvav åskvärme i luften. Vi har faktiskt inte varit ute förrän nu efter middagen när vi tog en cykeltur för att köpa glass och stannade till i en lekpark på vägen hem. Nu sover båda mina älsklingar gott i sina sängar och jag ska ta ett glas kallt rosé och gå ut och sätta mig på trappan hos min älskling som sitter och kollar motorcyklar som åker förbi. Det är ju nämligen MC-dagarna i vår lilla stad idag, det har nog ingen som bor här missat. Vart man än är hör man dånet av motorcyklar och ser MC-knuttar överallt! Mysigt, men det blir också skönt när det är tyst och lugnt igen nästa vecka :)

Under veckan som varit råkade min lille olycksfågel ut för ännu en olycka, han fick en gunga rakt på näsan/kinden och det som från början inte såg så farligt ut ser idag ut så här. 


Strax efter jag tog denna bilden kom han till mig, höll fram fingret och sa: "kolla mamma, skräp". Han hade ju då såklart pillat bort den stora rugan som satt på kinden, men nån gång ska väl detta sår också läka!

Min lilla tjej däremot måste varit riktigt trött idag eftersom hon lyckades somna så här i sängen när hon skulle sova middag. Jaja, alla sätt är ju bra utom de dåliga säger de ju ;)


Nu väntar min älskling och ett glas vin ute på trappan, gotta go :)

onsdag 24 juli 2013

Dagens lyxproblem

Jag har ett problem, kanske ett lyxproblem skulle nog vissa säga, men dock ett problem. Jag tar så många foton att jag inte hinner visa er alla!


För några veckor sedan var vi ute en sväng i Mats stuga och jag har tänkt att visa er bilderna på min kära familj därifrån, men tiden har bara runnit ifrån mig! Har ni förresten tröttnat på sommar-/familjebilder ännu? Hoppas inte, för här kommer några till :)

 



Min sötaste och gladaste lilla tjej
Bästa sättet att äta kex på är på morbror ;)







 Här ser ni mina tre favoritkillar på hela jorden på en och samma bild, och visst är de lite galna alla tre ;)
 


Vi är förresten fortfarande ute på ön och har det bra! Det går absolut ingen nöd på oss, här finns sol, badstrand, massor av mat, trevligt sällskap och lugn och ro. Just nu sitter vi och väntar på pappa som snart slutar jobbet och goda vänner som ska sova över! Vad mer kan man önska?



söndag 21 juli 2013

Ännu mera sommar


Åh vad jag älskar sommaren när det är så här fint väder, man kan umgås med familjen och man har lyxen att kunna åka ut till en sommarstuga för att bada, sola och slöa. 

 







 Jag måste faktiskt berömma mig själv med att vara ha bättrat mig på att ta med mig kameran när vi åker iväg. Det gjorde jag sällan förr och det är ju så roligt att ha bilder att minnas saker vi gjort. Dessutom händer det ju så mycket med barnen hela tiden som man vill dokumentera :)

Vi har alltså spenderat ett mysigt dygn i vår stuga där även morbror Johan och Frida var. När vi är iväg så här är det ju aldrig vi föräldrar som är roligast att hänga med, Anton tar ju alltid rygg på någon annan och vill vara med och hjälpa till med allt (som ni ju ser på bilderna). 

Nu är vi hemma, packar om, tvättar en massa tvätt och imorgon sticker vi iväg igen till ett annat sommarparadis, Thias familjs stuga :) Hektiskt just nu, men skönt när vi väl är på plats!