fredag 17 september 2010

en fredagsuppdatering

Hej hej!

Igår blev det klart, vi skrev på papprena och är numera husägare :) Förhoppningsvis blir det inflyttning innan jul, definitivt innan årsskiftet iaf. Både vi och säljaren vill undvika att flytta runt julhelgen, så det ska nog gå att lösa. Det ska bli så kul att flytta in, huset känns helt rätt för oss och på sikt kommer vi få det så fint. Förmodligen blir det att fira jul hos oss i år, yippi :D

Idag har morsan varit här hela eftermiddagen. Tanken var att jag skulle passa på att röja och städa undan lite (vi har lite att göra inför visning och försäljning av lägenheten), men han var bökig hela dagen och jag tappade all ork att fixa med hemmet. Undrar om han håller på att få tänder?! Nu sover han i alla fall sen två timmar tillbaka. Jag och gubben har ätit lax och potatis och jag sitter nu med ett glas rödvin och slösurfar lite på datorn. Förresten så har jag börjat använda min nya mobil idag, fick den på posten igår. Jag är nöjd hittills, men det är lite annorlunda, så det tar nog ett tag att lära sig den.

Förutom att skriva kontrakt igår så var jag på spakväll hos Fia igårkväll. Det var hennes svägerska och svärmor som sålde Aloe Vera-produkter och jag köpte en heat-kräm som ska vara bra mot muskelvärk.

Helgen är ganska fulltecknad. Imorgon bitti ska M upp till jobbet och lämna ut en grävare. Jag och plutten följer med då för vi behöver åka och handla efteråt. Sen tänkte jag försöka hinna fika på stan med Linn imorgon. Imorgon kväll ska vi på middag hemma hos Eva Leidzén. Det blir tjejgänget med gubbar och ungar, så det blir en hel del folk. Söndag funderar vi på att åka till Linköping, vi behöver köpa en bilstol och en matstol till Anton. Får se om det blir av. Sen är det ju måndag igen... Ha en toppenhelg nu... :)

Avslutar med en bild på min älskling som idag är exakt 5 månader. Detta var en av de stunder då han var lugn under dagen :)

onsdag 15 september 2010

Husägare

är vi nu, nästan iaf... Kontrakt skrivs imorgon om inget oförutsett inträffar.... Vi vann alltså budgivningen på Allén 28. 1,7 miljoner slutade det på.
Det var en familj till som var med, vi var alltså 2 st. Vi hade bestämt oss för att gå ut hårt och försöka skrämma bort de andra. Budgivningen gick till på följande sätt:
1 550 000 (vi la utgångsbudet)
1 560 000 (dom)
1 600 000 (vi, i ett försök att skrämmas)
1 630 000 (dom, vi trodde inte de skulle hänga på)
1 660 000 (vi)
1 670 000 (dom visar strupen :) )
1 700 000 (vi lägger in dödsstöten och får därmed huset)

Vi hade diskuterat innan och bestämt oss för att gå upp till 1 850 000:- så detta var ju ett fynd ;) Nu tror M att han ska få köpa en ny motorcykel för 150 000:- men det kan han ju drömma om... haha... Skämt åsido, jag tror vi har gjort ett kap och vi kommer kunna få detta hus riktigt fint. Det första vi planerar att göra är att byta fönster, sen blir det ett nytt kök på bottenvåningen. Sen framåt våren får vi ta och dränera runt hela huset. Det är väl de stora bitarna som behöver åtgärdas.

Imorgon kl 11:30 skriver vi kontrakt, håller nu tummarna för att inget händer innan dess :)

tisdag 14 september 2010

fulltecknad tisdag

Just nu sitter jag och Anton och väntar på att Tessan och Kevin ska höra av sig. Vi ska nämligen mötas upp för fika och en sväng på stan. Dagen har gått i ett, vi var och hälsade på mormor på förmiddagen. Hon låg nu på avdelning 2 och mådde rätt så bra idag. Läkaren gick ronden medan vi var där och han sa att hon hade en njursten som de skulle spränga bort om någon månad. Fram till dess får hon vara hemma, hon åker förmodligen hem imorgon.

Efter kl 16 idag ska Mathias hjälpa Eva och Putte att fixa något i trädgården, så jag och Anton går nog dit efter fikan sen. Sen är det väl kväll igen och läggdags. Men imorgon är det budgivning, jag börjar bli lite nervös nu :)

Ha en bra tisdag!!

Oj, höll ju på att glömma... Har äntligen beställt en ny mobil nu. En HTC Wildfire Pure White. Den har varit svår att få tag på men idag fanns den på lager på netonnet.se. Den levereras mellan 20/9 och 24/9...

måndag 13 september 2010

Budgivning...

... på Allén 28 ska vi delta i på onsdag kl 13:10. Spännande :D Det är vi och en (eller kanske två) till. Nu gäller det bara att fundera ut var vår gräns går.... Tänk om man är husägare i vinter... *gaah* :D

Dåligt med uppdatering...

Har det redan gått en vecka sen sist... hmm, får göra nåt åt detta... Vart ska vi börja. Husvisningar kanske!
Vi var ju och kollade Allén 28 förra måndagen. Det huset var riktigt intressant och har stor potential, dock är det mycket som behöver göras, bland annat dränering runt huset och nya fönster. På onsdagen var vi på visningen i Västralund. Det huset var en stor besvikelse. Det kändes mycket mindre än jag förväntat mig. Renoveringen var en budgetrenovering och huset var helt opraktiskt. Inga användbara garderober i hela huset, inget garage eller annat förvaringsutrymme heller, så det huset ströks snabbt från vår lista (ganska skönt iofs). I fredags var vi och tittade på Allén 28 igen. Då hade vi med oss en snickare som hade lite nya idéer som vi inte tänkt på. Huset har definitivt många möjligheter och snickaren tyckte huset verkade vettigt. Tror vi ska vara med på budgivningen, blir väl förmodligen nästa vecka.

Morsan har lyckats få sig själv inlagd på sjukhuset också. I torsdagskväll hade hon haft lite molvärk i magen men ändå gått på vattengympa. Hennes gympakompisar hade tvingat henne till akuten och där konstaterades att hon hade fått urinvägsinfektion som gått upp i njurarna. Hon fick åka hem men skulle komma tillbaka på fredagmorgon för ultraljud. Då behöll de henne. Jag och Anton var och hälsade på henne på fredag em när hon låg på avd 7 (kirurgen), Mathias kom efter jobbet också. Då hade hon feber, frossa och yrade och mådde inte alls bra. På kvällen när Johan och Frida var där hade hon flyttats till IVA. På lördagen opererades hon, de hade satt in ett dränage från njuren och tydligen räddat den i sista stund. Både lördag och söndag när vi hälsade på var hon mycket piggare så det kändes ju skönt.

På fredagkvällen var vi ute och åt på Thai Hoa med Tessan, Krille och Kevin också. Mycket trevligt och man kan väl säga att det var Skruttens första krogkväll ;)

Idag ska vi upp och hälsa på henne igen, blir nog på förmiddagen (nu ligger hon på avd 7 igen, sedan igår). På eftermiddagen kommer farmor (Gittan) för att hänga med Anton. Då får jag lite lugn och ro att röja och plocka undan här!

Förresten så har jag ju kommit igång med träningen nu. Jag och Linn har varit och tränat 2 ggr i veckan nu i två veckor, i eftermiddag är det dags igen :) Förra veckan var dessutom jag och Skrutten på mamma/barngympa, det ska vi nog fortsätta med!!

Jag känner på mig att den här veckan kommer bli bra :)

Uppdatering kl 8:20: Fick precis sms att Calle blivit pappa. Stort grattis :)