lördag 15 december 2012

Grodjakt

Berättade jag om min lilla grodjakt i onsdags??

Mathias är ju hemma och tar föräldradagar varje onsdag så då bestämde vi oss för att gå ner på stan för att handla julklappar. Det var på eftermiddagen och vi hade inte lyckats få Anton att somna ännu, så vi la honom i vagnen, han fick nappen och grodan och sedan drog hela ekipaget iväg ner mot stan. När vi kom fram sov båda ungarna så vi bestämde oss för att beta av några affärer innan det var dags för fika och mat för den minsta! En timme senare när vi hunnit gå kors och tvärs genom hela staden och in i diverse butiker var det då dags för fikapaus för båda ungarna hade vaknat. Då upptäcker vi att grodan (Antons käraste ägodel) är borta. Mathias hade inte märkt att jag gav den till Anton innan vi gick hemifrån och eftersom Anton somnade nästan direkt när vi gick hemifrån kunde den gröne rackaren vara precis var som helst!

Vi fikade och utfodrade ungarna, sedan var det bara att gå tillbaka exakt den väg vi hade gått innan och in i varenda butik vi hade varit i. Men när vi kommit fram till huset hade vi fortfarande inte sett grodan! Detta var ju en mindre katastrof så medan Mathias såg till att ungarna fick mat i magen gav jag mig ut igen för att leta. Klockan var nu 18:30 och det var mörkt och kallt. Jag gick exakt samma väg igen och letade noga båda på marken och högre upp (ifall någon hittat och hängt upp grodan på någon skylt eller något). När jag hade gått igenom hela staden igen och var på väg hem hade jag nästan gett upp hoppet när jag såg något grönt som låg på en snödriva inne i Stadsparken. När jag gick närmare såg jag ju att det var vår käre gröne vän och ordningen var därmed återställd. När jag kom hem möttes jag av Anton som sprang emot mig och frågade efter grodan! Gissa om det var värt att vara genomfrusen och trött efter 1,5 timmes skallgång när jag såg Antons leende när han fick tillbaka grodan :) Slutet gott allting gott,,,


Idag har vi en lugn lördagmorgon! Pappan i huset sover fortfarande, Stella somnade om efter frukosten. Anton sitter och tittar på Elias Bogserbåten och jag slösurfar och äter frukost i lugn och ro, sämre kan man ha det :) Stella sköter sig förresten riktigt bra, senaste veckan har hon sovit från kl 23 till ca 6-7-tiden oavbrutet och utan mat, jag är nöjd :)

Idag blir det julkortsskrivande, mathandling, kontorröj och julgodisbakande!


fredag 14 december 2012

Bilder från gårdagen

Som utlovat kommer här några bilder från gårdagen! Tyvärr fick vi som sagt inte ta kort på alla barnen utan tillåtelse, men Ebbas mamma hade inget emot att jag fotade hennes söta dotter :)
Under hela vintermunderingen i vagnen var Stella smygtomte, en jättesöt sådan även om ingen såg henne :)




Söta Ebba och Anton!



torsdag 13 december 2012

Världens sötaste luciatåg

Ikväll har vi varit och sett världens sötaste luciatåg! Anton var tomte och han hade många som var där och tittade på honom! Både farmor och farfar, mormor och Mats, Johan och Frida och sen vi så klart! Vår lille tomte var inte så sångsugen idag, men han var bra på att vara söt och sitta stilla :) Det var tyvärr fotograferingsförbud under luciafirandet, men några bilder på min lilla tomte har jag iaf! Jag lovar att visa imorgon när jag hunnit lägga över bilderna från kameran!

Just nu är Johan och Frida här och vi sitter och snackar och dricker te!

tisdag 11 december 2012

I synk...

Idag är båda mina troll hemma och just idag är de otroligt synkade, hur ofta händer det?! Just nu sover nämligen båda två och morsan får en stund att bläddra i inredningstidningar i lugn och ro :) Jag tänker ta vara på tillfället!





måndag 10 december 2012

Måndag igen...

I natt har min duktiga lilla tjej återigen sovit hela natten! Hon fick mat vid kl 23 igår kväll och vaknade igen kl 7 imorse!! Synd bara att mina ungar inte är synkade! Anton har sovit oroligt i vår säng sedan kl 4 och hållit sin mamma vaken!

Just nu är min stora älskling på dagis och min lilla älskling sover i mitt knä :)

söndag 9 december 2012

En fattig familj??

Någon i familjen kör med nätstrumpor idag, och det är inte jag... ;)


Jul i vårt hus

Jag fick lite inspiration att fotografera lite idag, så jag tog kameran och gick en runda i köket :)




En bra söndag

Idag är det 2:a advent och denna söndag har börjat på bästa sätt med sovmorgon och frukost på sängen! Undrar just varför gubben fjäskar nu ;)

Nu ska jag strax kliva upp ur sängen och gå ut och krama på mina älsklingar! Undrar vad jag ska hitta på idag?? Rensa kontoret? Baka julgodis? Eller kanske en vinterpromenad!!!

Hoppas ni också har en bra söndag :)