lördag 26 april 2014

Barnens dag hela dagen


Idag har vi haft en fullspäckad dag med roliga saker för barnen. Vi har hunnit med lunch på stan, loppisfyndat på torget, tivoli med karuseller och vinster, glass samt fika och lek hemma i trädgården. Dessutom har vi underbart vårväder idag. Det var så varmt så Anton kunde sitta ute på trappan och leka med sina loppisfynd (ni ser ju vad han fyndade och då förstår ni att vi har en nöjd kille här hemma idag).




Barnen är nog mer än nöjda och nu är det hög tid att börja med middagen. Något med kyckling blir det här idag, klyftpotatis till lutar det åt så nu är det hög tid att börja med middagen känner jag.


 Min gubbe är ju som vanligt uppe och monterar garderob (fast han har varit med oss tidigare idag), idag kanske det kommer upp hyllplan och lådor inuti stommarna!?

torsdag 24 april 2014

Min lilla prinsessa

Godkväll!

Min lilla prinsessa alldeles nybadad tidigare här ikväll, med de söta lockarna som fått extra volym av badet och dessutom med en liten prinsesskrona på huvudet. Jag tror jag smäller av så söt hon är :)


Efter några dagars snörvlande och en släng av feber för både mig, gubben och barnen (feber för mig, snörvlande för oss allihopa) känns det som om vi äntligen är på bättringsvägen allihopa. Barnen har varit på dagis idag, jag har roat mig med att veckohandla (det var jag och pensionärerna som var på Ica kl 10 på förmiddagen) och sedan har jag avslutat dagen med en lugn stund med lite filande och fotmassage på salong (det är något jag unnar mig några gånger om året).

Nu sover barnen i sina sängar, ikväll var det ingen av dem som orkade höra färdigt godnattsagan utan jag fick bära in båda två sovande till sina sängar. Nu hoppas jag på en bra natt inatt, med förkylningarna som har härjat här har ingen av oss sovit särskilt bra på hela veckan. Min älskling är som vanligt på övervåningen, jag tror han monterar badrumsskåp för tillfället. Jag ska strax gå och upp hjälpa honom flytta dörrar eller vad det nu är han har på schemat ikväll :)

Hoppas ni har en mysig torsdagskväll. Imorgon är det fredag och nästa helg hörrni :)

onsdag 23 april 2014

Marockanskt kakel och lantliv


I förra veckan var vår kakelsättare här för att lägga plattorna framför kaminen (jag säger vår för de olika hantverkarna som vi anlitat har varit här så mycket så det känns som man känner dem nu). Det blev så bra, mycket bättre än jag hade kunnat tänka mig och superfint med den gråa och gräddvita färgen mot ekgolvet.

I helgen som varit har Mathias behandlat plattorna och så kommer han tillbaka nu i veckan för att foga. Eftersom detta är ett matt klinkers så måste plattorna mättas med någon typ av såpa så inte fogen eller annan smuts går ner i plattorna. Sen är det lite pyssel med att sköta om dem, men det är det värt känner jag redan nu!

 
 


Det ska bli riktigt spännande att se det färdiga resultatet sen när kaminen är på plats, lister är på och golvpappen är borta. Vad tycker ni?


Idag ska jag bara lämna den ena ungen på dagis (det är första gången det händer sedan Stella skolades in). Storebror ska nämligen följa med kusinerna på en liten utflykt ut på landet idag så han blir upphämtad här strax efter lillasyster lämnats på dagis. Nu ser jag att klockan springer ifrån mig, så det är bäst jag skyndar mig så båda barnen kommer dit de ska idag.

tisdag 22 april 2014

Växthusodlingar och snor

Anton och jag har planterat lite olika saker i ett litet växthus i köket. Där finns några blommor, gurka, morötter, krasse och rädisor. Han tycker det är kul att se vad som händer och jag hoppas få något av det att överleva så jag kan plantera ut det. Som ni vet ju är jag ju inte känd för mina gröna fingrar direkt, men jag håller tummarna!



Odlar ni något själva? En vacker dag ska jag ta tag i och rensa lite i pallkragarna utomhus också. Jag såg tidigare idag att det har kommit upp lite nu efter vintern. Bland annat jordgubbar, smultron, hallon, gräslök och oregano. Resten av förra årets odlingar verkar inte ha klarat vintern, så där får vi sätta nytt istället. 

I det här huset är det snorigt nu för tiden, för min del allergi blandat med förkylning (jättekul), för resten av familjen är det "bara" förkylning, men det är ju illa nog med halsont och hosta. Nu har vi lagt två supertrötta barn och vi får se om det kanske blir en film ikväll?! Har ni något filmtips?

söndag 20 april 2014

En populär födelsedagspresent

Sedan i torsdags har det lekts massor med Antons födelsedagspresent och inte bara av Anton utan av båda syskonen. När hans nya rum är färdigt kommer detta fina lektält få flytta upp med resten av Antons saker.


 Dessutom har ju Anton en väldigt hjälpsam lillasyster som är minst lika nyfiken som han själv!


Den här dagen har vi startat med lite utelek i vad som känns som sommarvärme idag. Sedan fick vi besök av Antons två bästa kompisar med föräldrar som stannade en stund och fikade. Nu pågår garderobsbygge för fullt på övervåningen. Stella sover middag och jag och Anton ska strax upp och hjälpa till. Tydligen är det så knappt med takhöjd att det inte går att resa upp de monterade garderoberna, utan han får montera dem stående (vilket kräver några extrahänder som håller i litegrann). 

Senare idag tror jag nog vi går ut en sväng igen, det är ju synd att sitta inne i det här fina vädret.