lördag 30 mars 2013

Glad påsk



Glad påsk på er! Här har vi hunnit med en mysig påskfrukost och sedan påskäggs-letande. Anton lyckades hitta både sitt och Stellas ägg till slut. Påskägget innehöll både leksaker, godis och pengar. Påskharen var visst generös i år :)


 

Mathias är uppe och städar på bygget och jag ska plocka undan det värsta i köket. Senare idag ska vi till vänner på påskmiddag. Mysigt att träffas och det ska bli roligt att se deras nyrenoverade hus.

Ha en mysig påskafton!

fredag 29 mars 2013

I Antons rum


I lördags när allt skulle bort från övervåningen innan rivningen satte igång hade vi bland annat en fåtölj med fotpall som vi var tvungna att göra av någonstans. Så jag passade på att flytta runt lite saker i Antons rum. Resultatet blev en mysig liten läs-/lyssna-på-musik och nattningshörna. Jag tycker det blev jättebra och jag tror han blev nöjd också. När jag visade honom ställde han sig i dörren, slog ut med armarna och sa "wow". Det låter väl som om det var godkänt va?! ;)



 Stella verkade också gilla att hänga med brorsans i hans nya myshörna. Vi får väl se hur mycket hon får vara där framöver, just nu verkar det ju ok för storebror i alla fall!

 Idag på långfredagen och ledig dag har vi varit och storhandlat, dålig planering jag vet och vi var inte ensamma där kan jag säga! Nu har vi ätit lunch i caféet på Ica och är på väg hem till Johan och Frida för att fira han som fyllde gubbe igår :) I bilen har vi två sovande barn så de kommer vara utvilade när vi kommer till morbror, perfekt! Vi får nog denna dag att gå också verkar det som!!

torsdag 28 mars 2013

Påskledigt och fest

Nu har vi tagit påskledigt sedan två timmar tillbaka. Just nu mellanlandar jag hemma en stund innan jag ska iväg till jobbet igen ikväll för lite fest med kollegorna. Kul när jag inte träffat dem särskilt mycket senaste halvåret. 


I morse när jag gick till jobbet lämnade jag dessa sötisar hemma, gissa om det var svårt att kliva ur sängen då?! :)

Nu ska jag mysa lite med mina barn innan jag ska iväg igen, när jag kommer hem ikväll sover de säkert sedan länge. 

Ha en bra skärtorsdag och njut av ledigheten. Hur firar ni påsk?

onsdag 27 mars 2013

Grimas-åldern?


Är det nu den börjar? Det verkar inte bättre här hemma i alla fall :)

Godmorgon på er!
En solig härlig dag och nu lämnar jag mina små sötnosar hos pappa och farmor för att gå till jobbet! Hoppas ni får en bra dag! Snart påsk och lite ledighet, skönt va!!

tisdag 26 mars 2013

Ett litet bakslag


Nu lider min födelsedag mot sitt slut och den har i stort sett varit bra bortsett från ett litet bakslag på bygget. När de öppnade upp till vinden så upptäckte de mögel på hela vinden. Anticimex tillkallades och våra första (värsta) farhågor om att behöva lägga om hela taket visade sig vara felaktiga. Det verkar som att det går att rädda genom att byta ut isoleringen, men sånt kostar ju också och det blir ju mer än vi räknat med... Men det är ju bara att bita i det sura äpplet och fixa till detta, tur att vi upptäckte det nu i alla fall!


Vad sägs om vår tillfälliga öppna planlösning på övervåningen? 

Förutom detta lilla bakslag så har dagen varit intensiv men bra. Mathias kom hem med jättefina blommor till mig idag och vem blir inte glad av sånt liksom :) Dessutom fick jag ju det där fina vårvädret som jag hade beställt dagen till ära. Hoppas verkligen att vi sett den sista snön för denna vintern nu!

Nu ska jag spendera min kväll med att betala räkningar, kommer nog inte undan är jag rädd ;)

Idag är...

...ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag!


Och den började på bästa sätt med frukost på sängen och paket av mina bästa grabbar (Stella tog lite sovmorgon, men vaknade mitt i firandet, glad som alltid).



 

Nu har alla i familjen fått i sig frukost och det är redan dags att börja fundera på lunch. I eftermiddag ska jag med båda barnen till BVC. Stella ska få sin 5-månaders-spruta och Anton ska på 3-årskontroll. 

Happy tisdag önskar jag er!

måndag 25 mars 2013

Att styra sin gubbe

När man har bott ihop ett tag lär man känna sin partner mer och mer och framförallt lär man sig hur man ska få som man vill! Mitt bästa tips som funkar skitbra här hemma när något tar lite för lång tid är att "hota med" att göra det själv. 


Ett exempel är ett par lampor som jag har haft liggande här i någon månad nu och som jag gärna vill ha upp på väggen. Idag tyckte jag det var dags och då bad jag Mathias visa mig var skruvdragaren fanns så jag kunde göra det själv. Eftersom jag vet hur noggrann han är så visste jag också att han skulle fixa det snabbare än snabbast när jag sa så... Så... nu sitter lamporna så snyggt på väggen, han är nöjd för att det blev jämnt och bra och jag är nöjd för att lamporna äntligen har kommit upp!!

Har ni några bra tips på hur man får sin gubbe att göra som man vill? Kan ju vara bra med flera tips... ;)

Inspirationsvägg

Tidigare idag städade jag upp lite i kontoret och passade på att hänga upp lite saker jag har haft liggande, på en vägg. Tanken är att denna vägg ska fungera lite som en mood board där jag kommer byta ut saker efter humör, årstid och inspiration.

Så här ser det ut just nu i alla fall: 




Nu är det bäst jag återvänder till middagsfix. Idag blir det den kulinariska rätten fiskpinnar, potatisen puttrar på spisen as we speak och nu ska jag gå och slänga i firren också... Gubben är på övervåningen och river, var annars :)

En liten vit lögn


 Jag råkade visst dra en liten vit lögn för er häromdagen visar det sig nu, ber om ursäkt för det :) I det här inlägget sa jag ju att Antons påskpynt var det enda jag skulle ha framme denna påsk, men sen hittade jag lite fint påskpynt som jag köpte förra året efter påsk och alltså inte har hunnit använda ännu. Så här har ni lite mera påskpynt i vårt hus!

Idag är Anton på dagis, solen skiner, Stella har sovit länge i vagnen och jag har hunnit fixa en liten inspirationsvägg inne på kontoret. Bilder ska ni få se senare idag! Nu är det dags att börja tänka på lunch för både mig och Stella, vi hörs senare!

söndag 24 mars 2013

Ännu mera rivning


Medan Anton och jag har pysslat och lyssnat på Pippi Långstrump i hans nya myshörna så har det återigen rivits på övervåningen. Jag måste säga att de är effektiva de där båda herrarna, se bara vad som har hänt idag!!


Ser ni den snygga eldragningen som fanns i köksskåpet, eluttaget satt på undersidan av ett hyllplan!




Underbart snygg tapet som fanns under allt! :)


Under det fula trägolvet fanns ju en underbar plastmatteparkett (som jag skrev om igår i det här inlägget). Men under den fanns detta snygga brädgolvet, det kanske vi faktiskt kan jobba med... Lite av charmen att riva och renovera i ett gammalt hus, man vet aldrig vad man hittar...


Dagens hjältar :)



Vi stötte på lite patrull när de hittade en tegelvägg som inte fanns med på ritningen, förmodligen bärande. Denna står mitt i vårt planerade badrum, tänka om, tänka om... 





Här ligger nu hela köket, mitt över min kryddträdgård hamnade det tydligen! Men det positiva är ju att man slipper se snön ;)

Nu hoppas jag bara att det går lika snabbt att bygga upp som det går att riva ;)

Nu väntar bad och nattning av en liten gosse här, måste gå.
Trevlig söndag på er!

Pysselsöndag

 Här pågår rivning idag igen. Johan dök upp som förstärkning nu på eftermiddagen och av ljudet att döma låter det som om hela övervåningen är borta.

Här på bottenvåningen har vi lite lugnare aktiviteter för oss. Vi har haft lite pysselsöndag och fixat i ordning snygga bokstäver som jag köpte på Panduro i Norrköping förra helgen. 








 Nu ska de upp i barnens rum (eller Stellas får stå i vårt rum så länge tills hon har ett eget rum). 

Nu ska jag och min lille pojk dricka nyponsoppa och soffmysa en stund medan syrran sover! Vad gör ni denna söndag?