lördag 22 juni 2013

Midsommar på ön


Tänkte kika in och säga hej och tala om att vi har det bra! Vi blev kvar på ön en natt till och kommer åka hem imorgon! Det är ganska skönt att vara här och bara ta det lugnt. Inga planer, lugnt och skönt och barnen leker så bra med varandra! Egentligen har vi en lång att-göra-lista hemma, men vad lyxigt att kunna "glömma bort" den för en stund! 

Vår midsommarafton var jättemysig med Thias familj och våra vänner som firade med oss. Vi åt sillunch här i stugan på dagen och väntade sedan ut regnvädret som drog in! Lyckligtvis blev det kortvarigt och vi kunde snart bege oss iväg till släktgården för lite traditionellt midsommarfirande med dans kring midsommarstången, lekar och gräddtårta med jordgubbar! 

Som vanligt har jag massor av bilder i kameran, men inte så många i mobilen. Men jag kan i alla fall bjuda er på denna bild, en väldigt lycklig liten kille som på midsommarafton fick sin alldeles egna fyrhjuling! Lite tidigt om ni frågar mig, men Mathias hävdar att det är hög tid ifall han ska bli duktig på motorsport! Snacka om att styra grabbens intressen men detta var en fråga jag fick ge med mig på :)

Just nu sitter vi ute i soffan på altanen och njuter av den ljumma sommarkvällen som det faktiskt blev ikväll. Men nu börjar myggorna bli lite väl aggressiva och jag funderar på att gå och lägga mig. Jag har blivit lovad sovmorgon imorgon och jag hoppas på en lugn natt så jag vaknar utvilad imorgon! 

Natti natti på er!

torsdag 20 juni 2013

Thias kom-i-håg


Alla tänker vi olika när vi packar. Tydligen så har jag blivit ansvarig för min och barnens packning och Mathias sköter sin packning. Jag tycker inte dessa saker borde vara så svårt att hålla i huvudet, men med en lista så kan det ju inte gå fel :)

Här håller vi på att packa för fullt och ska snart bege oss iväg. Himmel, va mycket grejer man behöver till småbarn, frågan är om vi får in allt i bilen, med vagnar, resesängar, madrasser och allt!!

Jaja, det måste gå! Nu är det bäst att fortsätta packande här så vi kommer iväg snart!
Trevlig midsommar på er!

onsdag 19 juni 2013

När tiden inte räcker till...

Ibland får man ju helt enkelt inte ihop det, tiden räcker helt enkelt inte till. Jag hade ju lovat er foton från vår söndag i Astrid Lindgrens Värld, men jag har fortfarande inte hunnit sätta mig och gå igenom alla bilderna. Det har varit fullt upp här hemma och sen jobb på det och ikväll har jag faktiskt varit på en jättetrevlig grillkväll med mina kollegor. Det är en sån grej som jag kände att jag inte ville missa eftersom de tar sommarlov nu och jag bara jobbar en vecka till innan jag slutar där för gott. Egentligen borde jag ha varit hemma och packat inför midsommarhelgen eftersom vi åker imorgon direkt efter mitt jobb, men jag har inte packat ner någonting ännu. Det får helt enkelt lösa sig tänker jag!


Jag hittade i alla fall en bild som jag tog på min lille vilde här hemma igår när han provade nya riddar-dräkten som vi köpte i söndags. Kolla bara va fin han blev!

Jag hoppas ni har tålamod nog att vänta till efter helgen, då lovar jag er bilder från vår mysiga familjedag i Vimmerby. I helgen ska jag försöka uppdatera er litegrann om vårt midsommarfirande, så är jag tillbaka med bättre bloggning nästa vecka igen. 

Ifall vi inte hörs tidigare så önskar jag er en trevlig midsommar!

tisdag 18 juni 2013

Ibland ska man ha lite tur...

Eller ganska ofta verkar det som för min del :)

Bild lånad från Lagerhaus Facebook-sida
Igår fick jag ett mail om att jag hade vunnit ett picknick-kit från Lagerhaus. Jag hade tävlat på deras Facebook-sida för länge sedan (hade till och med glömt bort att jag var med i tävlingen) och tydligen hade jag turen på min sida! Så nu väntar jag på ett få detta snygga kit hemskickat!

Jag gillar Lagerhaus produkter, synd bara att det inte finns någon butik här i Västervik! Visst har de en webbshop, men det är ju inte samma sak som att gå och klämma och känna, eller hur!?

Godmorgon på er!

Tack för tips om olivträdet, jag ska göra mitt bästa för att få det att leva och må bra! 

Solig dag idag, men vi är inomhus och tvättar, städar, fixar och packar inför helgen. Vi åker ju som vanligt ut till Thias stuga och firar midsommar och det är ju en hel del som måste packas när man har småbarn. Just nu går tvättmaskinen varm så vi ska ha lite rena kläder med oss. Eftersom vi har haft fullt upp nu två helger i rad så ligger jag lite efter med just tvätten, men idag ska jag nog hinna med allt. Sen väntar ju två jobbdagar för mig nu på onsdag och torsdag, och vi åker ut till stugan redan torsdag eftermiddag, så det gäller att allt är klart i god tid innan! Räknar inte med att min sambo vet vad som ska packas ;)

Bäst att fortsätta med min långa att-göra-lista så vi kanske kan gå ut lite i solen i eftermiddag i alla fall!

måndag 17 juni 2013

En avskedspresent


Igår var vi ju i Astrid Lindgrens Värld och jag som inte har varit där på säkert 20 år blev väldigt imponerad över hur mysig, välorganiserat och fint allting var. Anton var i sjunde himlen hela dagen, han tyckte det var så spännande att han inte ens hade ro att sova under dagen. Jag hade med mig systemkameran under dagen och tydligen var jag väldigt flitig med den, över 1000 bilder hade jag med mig hem. Jag lovar att ni ska få se några av dem, men jag hinner inte gå igenom dem ikväll. Just nu är jag ensam med ungarna och jag hör att det är läggdags för båda två (just nu gapas och skriks det om några bilar som lillasyster hade fått tag på). 



Det jag kikade in för att visa er är min fina present jag fick från jobbet idag när de tackade av mig. De hade köpt ett fint olivträd till mig och en liten chokladask. Jag har länge funderat på att köpa ett sånt träd, men inte vågat pga mina inte så gröna fingrar som ni ju känner till! Så nu behöver jag råd och tips, hur sköter jag ett olivträd? Kan jag ha det ute eller ska det stå inne? Vattning, hur ofta? Vad behöver jag mer tänka på?

Bäst att ta tag i nattningen. Mathias är och sjösätter familjens båt och kommer nog inte hem än på ett tag. Ha en bra kväll så väntar jag på olivträds-råd från er :)