fredag 28 februari 2014

Fredag hela dagen

God fredag på er!

Här började vi fredagsmyset tidigt idag med ledig dag för mig och barnen, fika på stan med farmor och en sväng till lekparken. Nu har vi dessutom hunnit med en mysig fredagsmiddag, bad, ett glas vin till mamman och lite dans i köket (som man borde ha varje fredag, eller varför inte varje dag). 
 

 På bänken i köket står dessutom en bukett tulpaner precis lagom utslagna för min smak. Dessa ljusrosa är just nu min favorit bland tulpanfärgerna som finns. Nu sover barnen snart och vi tänkte se en film här ikväll. Jag funderar på om "About time" är bra, har ni sett den? Här kan ni läsa om den. Vi får se om jag lyckas övertyga gubben om att se den eller om han tycker det är för mycket tjejfilm ;)

På vårt helgschema står framförallt bygget, men ett kalas ska vi hinna iväg på en sväng imorgon också! Vad har ni för planer i helgen?

Trevlig fredag och helg önskar jag er vad ni än gör!

tisdag 25 februari 2014

Inredningsinspiration

Varenda gång vi har bott på hotell har jag alltid hittat något jag gillar och som jag håller kvar i minnet och tänker att så kanske vi kan göra hemma. Det var likadant denna gång, jag hittade några detaljer som jag funderar på att använda här hemma.

 
 

 

Hotellets inredning var lite bali-inspirerat med en lugn bas, trädetaljer och mycket mönster.

 Vad tar jag med mig ifrån denna gång då? Himmelssängen, "äkta" mattorna på golvet, dubbla rader gardiner från golv till tak och svartmålade spegeldörrar mot vita väggar och trägolv. Vi får se vad av detta som hamnar hemma hos oss. Vad gillar ni den här stilen?

måndag 24 februari 2014

I väntan på...

Så här ser vårt badrum ut just i denna stund. Spegeln och duschdörren är på plats, kommoderna sitter uppe och vi väntar... Vi väntar på kakelsättaren som ska sätta mosaik på en skiva som handfaten ska stå på (och även sätta fast de två kakelplattorna som glasmästarna fick ta bort uppe vid taket för att få fast spegeln), vi väntar på elektrikern som ska sätta upp spotlights i taket, vi väntar på rörmokaren som ska sätta upp toalettstol, dusch, blandare mm.


Även på resten av byggen är det mycket väntan just nu. Snickaren ska komma och hjälpa Mathias sätta upp dörrkarmar och innerdörrar, vi väntar på lister som är beställda och klinkersen som ska vara framför kaminen. Så just nu händer det inte så mycket på bygget som ni kanske förstår! Det känns ju som om vi är så nära nu, men jag vet ju ändå att det är massor av smågrejer kvar som tar tid. Jag längtar tills vi kan flytta upp och jag blir lite frustrerad av all väntan, men snart så... :)
 Och det kommer bli så bra, jag känner det på mig!

Så fort vi har fått vår minsta lilla sovvägrare här att sova ska vi bära upp toalettstol och städa upp lite på övervåningen, sånt som vi kan göra sålänge!

söndag 23 februari 2014

Gårdagens mellomys

God söndag på er!


Här har jag precis vaknat upp efter en skön sovmorgon och nu ska jag gå ut och mysa med resten av familjen. Idag står mormor-flytt på schemat för Mathias del, sedan hockey-final (det var visst väldigt viktigt) och om det hinns med lite renovering. För min och barnens del har vi inga planer alls, vi får se vad vi hittar på!

 


 Igår efter barnen somnat satt vi uppe och tittade på Melodifestivalen (ingen av barnen orkar vara uppe ens tills det börjar på kvällen). Jag måste erkänna att jag tycker det blir sämre och sämre för varje år, men samtidigt tycker jag om stämningen kring alltihop, så om vi inte har något annat för oss så tittar vi gärna. Vid gårdagens mellomys så passade jag dessutom på att öppna den fina alla-hjärtans-dags-presenten jag fick av älsklingen förra helgen, supergod choklad. Det till blev det en kopp av mitt favorit-te för tillfället, "Sensommar-blandning" som jag köpte i en mysig te-butik i Köpenhamn. Dessutom fick jag ju med den supersnygga te-burken till! Deras te-handel får ni inte missa ifall ni är där någon gång, annars går det att köpa via deras hemsida också. Mitt te hittar ni här och det är en blandning av vanilj och tranbär.

Nu är det hög tid att kicka igång den här dagen! Vad ska ni göra på denna soliga söndag?