lördag 25 maj 2013

En egen pensionär


Visst är det bekvämt att ha en egen pensionär!! En som är lite rastlös, med alldeles för mycket tid och som gärna hjälper till när något ska göras! Det har vi och det är hur bra som helst :) Pensionären jag pratar om är vår snälla granne som gärna hjälper till när vi ska göra något i trädgården. Första sommaren som vi bodde här i huset klippte han till och med gräset åt oss hela sommaren eftersom vi inte hade någon gräsklippare! 

Idag när det var så soligt och fint väder bestämde sig Mathias för att klippa ner häcken på baksidan av huset. Grannen var inte sen med att stå vid tomtgränsen med sina arbetshandskar och sin kratta och fråga om han fick hjälpa till, klart han fick det! Så nu har vi en häck mindre och en annan häck nedtimmad och klar, perfekt :)

Nu väntar vällingdags för minstingen i familjen. Den näst minsta är ju hos farmor och farfar ikväll och jag gissar att han redan sover gott. För någon timme sedan ringde han och han var jättetrött redan då!

Ha en trevlig lördagskväll!

Den där dörren...

... är ett evighetsprojekt! 


Min gubbe (eller båda mina gubbar som ni ser på bilden) har slipat lite på den nån timme då och då senaste veckan för att undvika att få allt för ont i axlarna! Det tar sin tid, men jag försöker övertyga honom om att den blir superfin och att det är värt det när den är klar!! Tror ni jag har rätt??

Lördagmorgon och grabbarna i familjen är ute i Thias stuga för att sjösätta båten. Vi tjejer stannar hemma och plockar, fixar och myser lite! I eftermiddag ska Anton följa med farmor och farfar hem för att sova över och vår plan är att röja i källaren! Nästa vecka kommer nämligen ett lass av Mathias möbler som har stått ute hos hans mormor som nu ska få plats någonstans här hos oss!

fredag 24 maj 2013

Dags för nästa?


 Undrar om det är dags för nästa unge att få ögoninflammation?! Stellas öga är inte särskilt rött eller irriterat, men jag har fått torka ur det några gånger idag. Vi hoppas att det blir lindrigt ifall det blir något av det! Hur lång inkubationstid kan det vara? Anton har inte haft några besvär sedan i tisdags. Vickan, du kanske vet? Eller någon annan?!


Förrutom att torka öga har vi haft fredagsmiddag här bestående av kyckling och klyftpotatis. Sedan körde vi "köra-slut-på-ungarna-racet" med hjälp av motorcykeln och nyckelpigan ni ser på bilden. Det verkar ha funkat, för båda ungarna sover sött just nu :) Hoppas det håller i sig hela kvällen och natten nu! För min del känner jag att det nog är en glass-fredag, håller ni inte med mig?? ;)

Trevlig fredag på er!

torsdag 23 maj 2013

Min lilla groda


Inte så ofta jag själv figurerar på bild i bloggen, men idag gör jag ett undantag! Ville bara visa upp min nybadade, söta lilla groda. Varje gång vi använder den här handduken utbrister Anton förtjust "Stella är en groda"!

Bilden är från häromdagen för idag har vi inte hunnit med att bada några barn. Vi har nämligen varit och besökt en liten nyfödd, supersöt tjej. Hon heter Isa, är en vecka gammal och bland den sötaste bebis jag någonsin sett :) När vi kom hem stupade Anton i säng och sov på mindre än två röda, Stella är på god väg att somna hon också, jag tror inte det dröjer särskilt länge till!

Imorgon är det min hemma dag med barnen efter två jobbdagar. Jag tycker det är perfekt att jobba deltid och vara föräldraledig deltid, man hinner aldrig tröttna på något av det :)

Trevlig kväll på er, nu ska jag göra en kopp te och slå mig ner i tv-soffan. Vad gör ni ikväll?

onsdag 22 maj 2013

En ny favorit

Godmorgon!
Här är jag på väg till jobb idag men tänkte bara tipsa er om världens bästa mascara!


För några månader sedan kom jag av en slump över en ny mascara av märket Boots no 7 som jag testade och den var med hästlängder den bästa jag någonsin haft. Efter den tog slut har jag provat några andra (eftersom jag inte lyckades hitta min nyfunna favorit att beställa igen) men jag blev bara grymt besviken på alla andra märken jag provade. Vad var det då som var så bra med denna mascara? Jo, jag gillade att det inte blir klumpigt och att fransarna liksom inte blir "stela" av mascaran. Det går att bygga upp volym genom att applicera flera lager, bestäm själv hur tjocka fransar du vill ha. Kan det bli bättre liksom?

Men igår när jag letade hittade jag äntligen en sida där min nya favvo gick att beställa så nu, ett klick senare, är den äntligen på väg hem till mig! Vilken mascara är det då jag pratar om? Jo, Boots no 7 Lash Adapt, om ni inte redan provat den så tycker jag ni ska göra det!!

Jag beställde min här. Dessutom var den på rea just nu, tips tips :)

tisdag 21 maj 2013

Gräsklippar-pojkarna


Vilken tur att mina grabbar passade på att klippa gräset igår, för idag hade det ju inte funkat i det här tråkiga regnvädret!



Och vilken tur att han hade hjälp så det gick snabbare att klippa gräsmattan (?!) ;)

Nu har vi hunnit med en pannkakslunch här hemma och pappan i huset har åkt tillbaka till jobbet! Dags för sovstund för båda barnen och egentid för mamman!

En var-aktig historia??


Igår åkte min lille pojke på en ögoninflammation så gårdagen spenderades med att torka var och hindra honom från att gnugga i ögonen. Idag ser det faktiskt redan mycket bättre ut (jag hade förväntat mig ett helt igenkletat öga när han vaknade idag, men det slapp vi). Jag har hittills idag inte sett till något var och svullnaden kring ögonen har nog (inbillar jag mig) gått ner lite, så nu hoppas vi att detta går över snabbt.

En regnig tisdag var det visst här idag och vi har haft en lugn start på dagen. Lilla fröken somnade direkt efter frukosten och hon sover fortfarande. Anton bygger med lego och jag har druckit min kopp te i lugn och ro och uppdaterat mig på några av bloggarna jag följer.

Det känns som det blir en inne-dag idag. Lägga pussel, bygga lego, läsa saga och sådant för jag känner inte för att ge mig ut i regnet idag ifall jag inte behöver!

Hoppas ni har en bra tisdag!

söndag 19 maj 2013

Long time no see


Hej mina vänner!

Det har varit en hektisk vecka med mycket att göra. Veckan har inneburit mycket mamma-tid i form av massage, frisörbesök och tripp till Söderköping med en kär vän, men också mycket familjetid och umgänge med både gamla och nya vänner, grillkväll, klippning av lill-killen, försommarvärme och lekdejt. När det gäller bloggen har jag varken haft tid eller ork att skriva, men nu har jag fått lite blogginspiration tillbaka. Har ni saknat mig??

Jag tänker inte tråka ut er med detaljerna utan jag låter istället bilderna tala för sig själva. Jag ville mest bara sticka in huvudet här för att säga hej och säga att vi mår bra! Hoppas ni gör det också!