fredag 10 maj 2013

Min favoritårstid


Oj va vintern var lång i år och jag har ju tjatat inte bara en eller två gånger om hur jag längtar efter våren. Nu är den äntligen här och när den väl kom så gick allt så himla snabbt. Jag fick syn på bara häromdagen att våra äppelträd börjar slå ut. Härligt, det känns inte som det var länge sen det fortfarande låg snö kvar i trädgården. 

Våren är min absoluta favoritårstid! Jag tycker alltid det känns som en nystart efter en dyster och kall vinter. Sommaren gillar jag också, men det finns ändå inget som slår första gången du kan ta på dig en tunnare jacka och vända upp näsan mot solen som värmer skönt i ansiktet. Det är som att du har allt framför dig fortfarande, värme, semestrar, ljuma och ljusa kvällar utomhus i trädgården. 


Oj, vad jag drog iväg där en stund :) Vilken årstid är er favorit och varför?

torsdag 9 maj 2013

Omväxlande väder


Idag har det minst sagt varit omväxlande väder! Förmiddagen var solig och fin och vi passade på att gå till lekparken. Vi hann även få upp parasollet från garaget! Eftermiddagen däremot har bestått växelvis av åska och regn och växelvis av sol. Väldigt skumt väder måste jag säga och dessutom har det varit väldigt kvavt. Vi hoppas på bättre väder till helgen!

Jag har i alla fall hunnit baka en paj och rensa undan alla vinterkläder i hallen, alltid något :)

Vad har ni gjort idag?

onsdag 8 maj 2013

En lyckad grillkväll senare


Efter en lång dag på jobbet är det jätteskönt att komma hem till maten på bordet och huset fullt av vänner! Tack så mycket alla för en jättetrevlig och mysig kväll, varför gör vi inte det här oftare??

Barnen sover gott nu efter att ha varit vakna på övertid, vem har tid att sova när lekkompisarna är här liksom. Jag kommer inom kort somna ovaggad jag också och vakna imorgon till en ledig dag som är helt oplanerad, härligt :)

 

Natti natti på er!

Ännu ett auktionsfynd


Ett av fynden jag gjorde på auktionen i lördags var denna gamla bänk. Träet är ruttet och sittar knappt fast på ställningen och ställningen är rostig men jag gillar den, jag tycker den har en viss charm över sig. Vet inte om jag är galen eller nåt, men det var ingen alls som bjöd på denna och jag ropade då in den för 10 kronor.  Min gubbe tyckte definitivt att jag var galen när jag kom kom bärande på denna gamla sak, men han höll god min och lyckades stuva in den i en av bilarna så vi fick med den hem!



Jag tänker att den får stå ute på baksidan i några år tills vi (läs Thias) har tid att göra iordning den enligt min vision. Just nu är jag inne på att ta bort träsitsen och kanske gjuta något i betong att ha ovanpå benställningen. Jag funderar till och med på att flytta in den i huset, en tanke som jag inte fick särskilt positiv respons på när jag nämnde den häromdagen, men det hinner nog ändra sig. Så länge får den tjäna som sittbänk eller kanske planteringsbord ute i trädgården. 

Vad tycker ni jag ska göra med den?

tisdag 7 maj 2013

Jag behöver er hjälp




Jag gillar vår ytterdörr. Den är rejäl, rustik och dessutom gillar jag mönstret på den. Om man är observant ser man att mönstret även går igen på trappräcket och i grinden ut mot vägen. Därför har jag hela tiden sedan vi flyttade in här sagt att jag vill behålla den och rusta upp den, för som ni ser är den i stort behov av lite kärlek och omvårdnad! Jag tror inte man får samma känsla av att köpa en ny dörr och det är lite detta som är charmen med att renovera ett gammalt hus, att försöka bevara och restaurera saker och ting.


Nu är då frågan vad vi ska göra med dörren? Vi har varit inne på att täckmåla den (svart eller väldigt mörk) och vi har även varit inne på att betsa den så nu behöver jag er hjälp! Vad tycker ni? Vad passar huset bäst (nyans/färg) och vad är enklast att underhålla?

Vi ska även byta ut dörrhandtaget mot något som är mer tidstypiskt för huset. Handtaget vi har nu tycker jag är så långt ifrån funkis man kan komma, men vad ska vi ha istället?

För att ge er en hint om vad vi förmodligen kommer ha för dörrhandtag inomhus så visar jag de som jag väljer mellan nedan och handtaget på ytterdörren bör ju passa ihop med de inomhus tycker jag!



Detta är en sån sak som i alla fall jag har lätt för att överanalysera och tillslut vet jag varken ut eller in så snälla hjälp mig nu :)

Familjen bus


 Godmorgon tisdag!

Idag är ännu en dagisdag för Anton (vi har bytt dagar denna vecka eftersom det är röda dagar och klämdagar) och just nu håller vi på med morgonbestyren, ni vet klä på, äta frukost, titta på Bolibompa osv! Strax ska vi bege oss iväg mot dagis, vi får se om jag lyckas komma i tid idag, det gör jag nästan aldrig :)

Tänkte visa er några bilder som jag tog på alla mina älsklingar igår när de busade strax innan läggdags. Det är jätteroligt att Stella är med och skrattar och tittar så mycket nu!

Är de inte lika varandra?!


Nu är det bäst att vi skyndar vidare här om vi nu ska hinna i tid idag!
Hoppas ni får en bra dag!

måndag 6 maj 2013

Man skäms ju om man sitter inne


Godkväll på er! Idag har jag varit ute en hel del för det har varit så fint väder. Som rubriken antyder så kan jag inte sitta inne en sån här dag!!


Medan Anton var på dagis tog jag och Stella en lång promenad och när vi hämtat hem storebror åt vi mellanmål ute och sen satte jag och Anton igång att rensa i mina pallkragar (som var i stort behov av lite kärlek och omvårdnad). Vi hoppas på att få lite jordgubbar, hallon och smultron även i år och jag har även petat ner några tomatplantor. Men något som faktiskt har klarat vintern och att varit begravd under en massa byggskräp var både gräslök och oregano (förrutom då jordgubbar, smultron och hallon). 

Pallkragarna för några dagar sedan...

...och idag, lite skillnad?!

  Ikväll var det visst hockey på tv och jag inte inte särskilt intresserad av det, så jag håller mig vid datorn och hos er på bloggen istället!

söndag 5 maj 2013

Ett litet missöde


Jag sa ju igår att ett av mina auktionsfynd råkade ut för ett litet missöde igårkväll! Det var en jättefin damejeanne som jag ropade in (tillsammans med lite blandat skräp i en diverselåda) för 50 kronor. Ett fynd tyckte jag och jag när jag kom skulle jag skölja av den i duschen så jag kunde börja använda den. Tyvärr råkade jag stöta emot den med foten och den gick i tusen bitar när den landade på klinkersen i badrummet. Jag hann ju inte ens fotografera den så ni skulle få se den, men ni får nöja er med dessa bilder och tänka er hur snygg den hade varit på vårt skåp i hallen med några grenar i... Kan ni se det framför er??


Jag får väl helt enkelt leta vidare efter en annan som kan fylla den tomma platsen här i hemmet!