lördag 23 februari 2013

Soffläge

Dopet idag gick hur bra som helst! Alla verkade ha trevligt, smörgåstårta och fika var jättegott (tack alla inblandade för hjälpen) och Stella fick jättefina doppresenter! Som vanligt blir det ju lite stressigt när man ordnar något sånt här, men allt flöt på fint tycker jag!

Anton somnade på två minuter när det var läggdags här och nu sover även dagens huvudperson. Just nu har jag parkerat mig i soffan med ett glas rött framför Mello! Jag har en massa foton i kameran men jag orkar inte flytta över dem ikväll, så just nu får ni nöja er med några av de få bilder jag har i telefonen! Återkommer med fler bilder när jag har hunnit ifatt :)

Tack alla för en underbar dag!



Dopdagen



God förmiddag!

Här pågår förberedelser för fullt. Alla i familjen ska badas, det ska ätas, packas ner kläder, blöjor mm och sovas. Bäst att fortsätta, klockan tickar på supersnabbt här ser jag.

När kvällen kommer och vi äntligen får sätta oss ner och ta det lugnt en stund, då kommer vår lilla älskling vara döpt, till Stella Jenny Josefina!

Trevlig lördag på er!

fredag 22 februari 2013

Tacofredag


Idag blev det taco-fredag efter att vi hört tjat från den lille killen i familjen i flera dagar om "tacos och majs". Gott, enkelt och uppskattat av alla, till och med Stella var nöjd där hon satt och tuggade på sin kanin :)


Nu har jag, morsan och svärmor varit och handlat och dukat inför dopet imorgon, så det mesta är klart. Jag har lite jag ska fixa med här hemma ikväll bara, sen ska jag nog kunna sova gott tror jag!

Har ni fredagsmys idag? Vad gör ni?

Anton sitter bat

Det var vad jag fick höra tidigare idag... Och visst satt han fast, i tröjan... Men själv göra själv ha kan jag tycka...




Dagens träning


Nu är dagens träning avklarad och idag tycker jag nog att en av oss tog detta lite för långt. I och för sig låg de ner på golvet och tränade på tvn, men att hämta täcke och kudde är väl lite i överkant kan jag tycka... Dramaqueen... ;)

Nu kör vi eftermiddagspasset här hemma med förberedelser för fredagsmiddag och sedan ska jag iväg och duka i doplokalen ikväll!

torsdag 21 februari 2013

Äntligen träning

Godmorgon (eller godmiddag blev det ju visst). Inte för att vi sovit länge, det har bara varit full fart här som det oftast är med två ungar hemma.


Strax innan lunch så körde jag och Anton ett träningspass igen. Det var en vecka sen sist eftersom vi har haft sjukstuga och det var skönt att komma igång igen även om det var tungt! Jag ska försöka hinna med två pass till denna vecka, vi får se om det går med tanke på att vi har dop på lördag och kalas på söndag!

Nu har vi precis ätit lunch och jag har hunnit duscha. Mathias ska strax tillbaka till jobbet, bäst att umgås lite innan han åker igen! Ha en fortsatt trevlig torsdag, snart är det helg hörrni :)

onsdag 20 februari 2013

4 månader

Idag blir vår prinsessa fyra månader! Jag förstår verkligen inte var tiden tagit vägen. Hon har blivit en liten människa som vi fått äran att lära känna! Hon är nyfiken och vill så mycket fast hon inte riktigt klarar det ännu :) Jag ser så mycket fram emot att lära känna henne ännu bättre och se henne lära sig nya saker och utvecklas!

Kvällen till ära har vi sett en film (fyra-månaders-tjejen sov sig igenom den iofs) och nu är det hög tid att krypa ner i sängen! Vi hoppas på en god natts sömn trots snor och hosta!! Natti natti

På väg mot ljusare tider


Äntligen börjar jag känna mig som folk igen. Det tar ofta ett tag för mig efter en magsjuka att få krafter och börja äta normalt igen. Konstigt nog (peppar peppar) har Anton klarat sig och vi hoppas inget dyker upp nu sista dagarna i veckan.

Idag har varit (ännu en) slödag. Imorgon ska vi nog ta oss ut tror jag, jag tror att både jag, Anton och Stella behöver det. Lite frisk luft är nog jättebra efter att vi varit instängda med virus och baciller i några dagar nu! Egentligen skulle Anton vara på dagis imorgon och på fredag, men för att undvika att han drar på sig någonting till helgen och dopet så håller vi oss hemma!

Nu är det strax läggdags för världens busigaste lilla kille här och jag ska strax hoppa in i en efterlängtad dusch! Hoppas ni har en bra kväll, det ska jag och min underbara familj ha!
 


Btw, bästa sättet att väcka en trött storebror efter hans middagslur på dagen är att skicka in klåfingriga lillasyster som ni ser på bilden ;)

tisdag 19 februari 2013

Vår lilla flintis


Har ni sett vår lilla flintis? Hon har nött bort så mycket hår i nacken när hon ligger på rygg och vänder på huvudet för att se allt. Nyfiken i en strut som pappa kanske?? Dessutom har hon fått pappas virvel i håret!

Men jag tror håret växer ut snart igen, för nu för tiden är det inte alls intressant att ligga ner längre. Hon vill ligga på mage, komma upp i en famn eller sitta i babysittern så hon ser lite vad som händer.

Nu är vi lite piggare här. Jag har till och med fått i mig en rostad macka och lite nyponsoppa och än så länge inga tecken på att Anton skulle ha blivit smittad. Just nu är Anton och pappa ute och åker snowracer och bygger snögubbe. Han behöver aktiveras efter flera dagar inomhus (eller båda två behöver aktiveras egentligen). :)

Sjukstuga

Här råder sjukstuga för fullt just nu. Jag åkte på den värsta av smetorna igår, magsjuka :( Dessutom är Stella jätteförkyld och hostig. Förmodligen har hon ont i halsen också och jag tror hon hade lite feber i natt. Efter vi provat allt (blöja, suga snor, panodil, mat, byta napp) så fick vi henne äntligen att somna kl 5:30 i morse. Så efter en tuff natt med endast 2 timmars sömn för min del och magsjuka, fick jag sovmorgon idag och känner mig något lite piggare. Tack min älskling trots att du var lika trött som jag. Tur att Mathias mår bättre efter sin febertopp i söndagskväll i alla fall.

Nu hoppas vi att ingen mer åker på något skit denna veckan för nu ska vi bli friska och ladda för Stellas dop på lördag. 

För att pigga upp lite så slänger jag ut en bild på mina fina blommor som fortfarande står sig bra sen alla hjärtans dag!


Hoppas ni har en bättre början på veckan än vad vi har!

måndag 18 februari 2013

Pott-chips och matbordspremiär


Här har vi dagens duktiga kille som sitter och avnjuter sina "pott-chips" som han fått för att han kissat på pottan! Nu håller vi tummarna att han fortsätter på det här spåret!

Vår lill-tjej hade premiär i sin stol vid matbordet idag. Hon satt med när vi åt lunch alldeles nyss och det var med stora förvånade ögon och väldigt mycket vridande på huvudet för att se allt nytt och spännande. Känns inte som det var länge sen vi kom hem från bb, men vår lilla tjej börjar bli stor nu!




Just nu sover Anton och jag hör att Stella ligger ute i soffan och snackar med farsan! Jag ska nog passa på att bläddra lite i några tidningar innan det är full fart här igen!

Bloggpaus

God måndag på er!

Igår blev det visst en liten bloggpaus, jag var helt enkelt för trött och vi hade en riktig slödag här hemma. På eftermiddagen/kvällen blev det dessutom lite sjukstuga här när Mathias fick feber och låg under en filt och huttrade. Idag är febern borta i alla fall, men han är inte riktigt pigg. Jag känner också att jag har något skit i kroppen, så även idag har vi en slö hemmadag. Anton är dessutom hemma från dagis med oss idag.

Just nu står Blixten McQueen på på tvn, det leks med bilar i soffan, minstingen sover, jag läser inredningstidningar och Mathias spelar på mobilen. Så ni hör ju hur vi har det! Bäst att återgå till det ytterst hektiska schemat för dagen här ;)

Hoppas ni har en bättre måndag än vad vi har!