lördag 2 november 2013

Trött kille och recept

Godeftermiddag på er!


En bild på min trötta son en eftermiddag efter dagis i veckan som varit.

Här har vi hunnit med en hel del idag! Vi började dagen med ett besök hos släktingar som vi inte träffat på länge. Sedan blev vi en unge kort då farmor ville låna Anton några timmar. Vi passade på att storhandla (mycket enklare med en unge än med två kan jag meddela) och sedan hann jag till och med ut på en powerwalk utan barnvagn!


Jag hörde önskemål om gårdagens recept, så här kommer det:

Jag började med att göra i ordning potatisen (skala och göra skårorna i den). Sedan åkte de in i ugnen (efter jag penslat med smör och strött på ströbröd och ost). 

Därefter stekte jag fläskfilé i skivor tillsammans med champinjoner. 
När köttet hade fått en stekyta hällde jag på matlagningsgrädde blandat med en klick dijonsenap och kryddade med salt, peppar, rosmarin och persilja (jag tror jag kan ha haft en nypa vitlökspeppar på också). Sedan fick allt detta stå och puttra ihop en stund medan jag stekta sparrisen lite lätt. Sparrisen serverade jag sedan med lite flingsalt och riven parmesan över.

Denna rätt rekommenderar jag verkligen och vi kommer definitivt göra om den igen. Särskilt god var den med ett glas rött och tända ljus ;)

Ikväll orkar nog ingen av oss med någon form av matlagning alls, så jag tror det alldeles strax blir hämt-pizza här hos oss :) Vad blir det hos er ikväll?

fredag 1 november 2013

Att bli förvånad över sig själv


Idag när jag stod och rotade i frysen efter något att äta till middag var det enda jag hittade (förutom korv i olika former) en fläskfilé. (Verkligen hög tid att storhandla märker jag.) Så det fick det bli. Det som från början var tänkt som ugnsbakad fläskfilé med potatis och rotfrukter, blev istället stekt fläskfilé med en gräddsås, hasselbackspotatis och stekt sparris med riven parmesan. 
 


När vi satte oss för att äta måste jag säga att jag blev förvånad själv över hur gott det var och att det faktiskt var jag som hade lagat maten. Resten av familjen höll med och åt med god aptit :)


Jag är ju som ni kanske märkt inget stort fan av matlagning, men idag kände jag faktiskt lite inspiration inför att sätta igång med middagen. Hoppas detta kan hålla i sig nu så matlagningen framöver blir lite roligare! Om ni förresten är intresserade av receptet så får ni hojta till :)

Vad har ni ätit för fredagsmiddag?

torsdag 31 oktober 2013

Nytt i farten

Denna snygga ljusstake råkade jag få med mig i farten när vi sprang igenom Ikea Älmhult i lördags. Man kan aldrig få för många ljusstakar eller hur?! ;) Särskilt inte denna gråa tid på året. Denna kan man dessutom bygga om på flera olika sätt, kan vara så att detta blir en ny favorit här hemma!


Idag är det en trött mamma som är hemma med båda barnen. Anton är förkyld och Stella höll mig uppe halva natten. Med tanke på hur många timmar hon och jag var uppe i natt (inte min ide btw) så är jag förvånad att hon inte är tröttare än vad hon är.

Grått och trist väder är det idag också och vi har faktiskt inte lämnat huset en enda gång idag. Det är ganska skönt att det är tyst i huset nu, jag är inte riktigt van vid att det inte byggs på övervåningen. Men imorgon kommer snickarna vara tillbaka igen och allt är som vanligt ;)

Nu är det mellis-dags och jag måste börja fundera på dagens middag.
Hoppas ni har en bra torsdag!

onsdag 30 oktober 2013

Vårt blivande badrum

Godkväll!

Hoppas ni har det bra! Här ska vi strax dra igång nattningsprocessen men jag kikar bara in till er lite snabbt för att visa vårt moodboard på nya badrummet. Jag hörde att det fanns önskemål om det :)


Vissa av dessa grejer har vi redan beställt och en del andra kommer vi kanske köpa, vi får se. Alla stora grejer är inhandlade (nästan, spegel och duschvägg kvar), sedan får vi fixa piffet senare när allt är på plats!

Till detta tänker jag mig stora, vita kakelplattor på väggarna och stora gråa plattor på golvet (men detta är heller inte spikat ännu, så vi får se om vi hinner ändra oss. Det dröjer nog ytterligare någon månad innan kakelsättaren har tid att komma hit så jag hinner nog fundera både ett och två varv. Vad tycker ni om det?

Nu är det bäst att sätta igång med nattningen, så barnen kommer i säng någon gång. 

En trevlig kväll önskar jag er :)

tisdag 29 oktober 2013

Att shoppa utan att spendera pengar


Ni kanske minns att jag vann ett presentkort på Ellos för några veckor sedan?! Nu har jag lite smått börjat använda det och i helgen hämtade jag ut ett stort paket med något efterlängtat som jag har gått och spanat på ända sedan i våras. Tur att jag väntade med att köpa dessa sittpuffar för nu hade jag ju presentkortet och dessutom var de på rea :)



De är till och med snyggare i verkligheten än på hemsidan och ni hittar dom här. Tanken är att de ska vara i Stellas rum, men de passar ju lika bra ute i tv-rummet eller i Antons rum. Vi får se var de hamnar.

Idag har vi haft ytterligare en dag med byggande på övervåningen. Mathias och snickarna har legat i och jobbat hårt idag och det är så kul att se att det händer saker och att det går undan! Snart mina vänner, snart får jag börja inreda och vi kan flytta upp :)

Denna dag har som vanligt försvunnit alldeles för snabbt. Efter dagislämningen i morse började Stella och jag dagen med en långpromenad. Resten av dagen vet jag faktiskt inte var den har tagit vägen, men det har gått i ett, så mycket vet jag :) 

Resten av familjen har haft en jobbig hosta senaste veckan och nu känner jag att jag börjar få ont i halsen. Men jag tänker ignorera det, dricka te och låtsas som ingenting, tror ni det funkar?

måndag 28 oktober 2013

Full fart framåt

Idag släppte rugan kan man säga. Stella har ju tagit några steg själv tidigare, men endast 3-4 st och bara när vi har tjatat på henne. För ganska precis en månad sedan tog hon sina första steg själv (se inlägget här) och idag kom hon på att hon faktiskt kunde och att det var roligt. Så nu går hon mycket, gärna, hela tiden och gärna tvärs igenom hela rummet! Min lilla tjej är inte så liten längre :)


 Nu sover båda barnen och lite egentid väntar oss innan det är dags att sova. Imorgon väntar en ny dag med snickarna här. Hoppas ni har en bra måndagkväll och att ni inte blåser bort i stormen ute nu!

Bra start

Hej mina vänner!

Måndag igen och jag gillar ju måndagar som ni kanske vet. Även om det på helgen är jätteskönt att hela familjen är hemma så är det ändå något visst med måndagar. Den där nystartskänslan att man kan göra precis vad man vill med veckan som kommer, liksom göra bättre än man gjorde veckan innan.




Denna måndag startade dessutom på bästa sätt med fin soluppgång, barn som håller sams och snickare som ser till att vi hela tiden kommer lite närmare en färdig övervåning. Idag sätter de gips, just nu i taket och det händer ju lite när man anlitar proffs!



Anton har fått spela sitt favoritspel på paddan en stund nu på morgonen, han är helt såld på Radioapan, har ni testat det till era barn? Stella har även hon fått upp ögonen för paddan och hon gillar Tittut med en massa bondgårds-djur (tack för tipset Linda). 

Nu är det dags att ta tag i lunchfixet för dagen. Idag blir det bacon- och tomatpasta här hemma. Har ni tips på enkla vardagsrätter? Jag tycker det är så tråkigt att planera middagar och luncher, så jag tar tacksamt emot lite ny inspiration :)

söndag 27 oktober 2013

Långfrukost

Godmorgon!

Eller, jag har i och för sig varit vaken i ganska många timmar nu, men oj vad utvilad jag kände mig i morse när jag vaknade! Jag har ju för första gången på ett år sovit en hel natt utan avbrott, klart det gör mycket för kroppen och humöret :) Ungarna har sovit hos farmor och farfar inatt och det har tydligen gått hur bra som helst. Nu ska vi hämta upp dom här om nån timme och sedan ska vi vidare till mormor på födelsedagsfirande och middag. Mysig söndag och skönt att slippa matlagning hela dagen känner jag :)



Så här började jag och gubben vår dag, med långfrukost framför tv:n (man får passa på när det är lugnt i huset). Ni ser ju att vi har lite olika frukostönskemål, jag skulle aldrig kunna tänka mig att äta flottig, stekt mat till frukost men tur att jag slapp det ;)