lördag 23 juli 2011

Mellanmål och arbete

Jag och Anton har precis varit ute på långpromenad och tittat på husfasader. Nu äter vi mellanmål i trädgården samtidigt som vi tittar på när pappa jobbar ;)



fredag 22 juli 2011

Antons nya ord och fasaden

Anton har ett nytt ord i sitt ordförråd, kaka, som betyder anka. Pappa har nämligen lärt honom att badankan säger kvack kvack (kaka) :) Så nu är alla typer av fåglar kaka!

På fasaden går det sakta men säkert framåt. Fem fönster är helt klara och två till är påbörjade. Det blir riktigt snyggt :) Imorgon får Mathias hjälp med att måla takfoten, det går framåt :)

Just nu spöregnar det och jag hör åskmuller. Vi ska krypa upp i soffan med te och mackor nu :)

Trevlig fredagkväll på er :)






Tar ett lut med morbror

Det är vad Anton gör idag :) Polackerna jobbar ute, Mathias fixar på balkongen och jag ska mig sätta mig och jobba åt Alphaskolan en stund!


torsdag 21 juli 2011

Muuu :)

Vi åker precis ifrån Eksjö efter en liten matpaus i Abborravik. Något vi har upptäckt är att vi har en fripassagerare i bagaget! Varje gång vi gör en inbromsning eller svänger hör vi någon som råmar! Jag misstänker starkt kossan som mormor har köpt till Anton tillsammans med dom andra djuren på traktorflaket ;)

Fattig och på väg hem!

Nu har vi packat in våra fynd i bilen och är på väg hem! Det var nätt och jämnt att allt fick plats, tur att vi inte var fem som åkte den här gången :)

Vi stannar förmodligen och fikar på vägen så det blir sen hemkomst ikväll, men roligt har vi haft :)

Fikapaus igen

Nu är vi nästan klara! För tillfället sitter vi och fikar och begrundar våra fynd innan vi går igenom kassorna. Hann dock inte fota fikat innan det försvann ;)
Snart beger vi oss mot kassorna och jag får säkert lite ångest när kortet dras, sen bär det hemåt :)

Framme :)


Fikapaus

Nu har vi sovit i bilen, alla förutom Kicki :) Dessutom har vi stannat utanför Bredaryd för att äta frukost och är nu på väg igen! Tror att vi är framme i Ullared om ca en timme! Let the shopping begin :D

Uppe i svinottan!

Man måste vara galen men nu drar vi :)


onsdag 20 juli 2011

Huset idag...

Idag har våra polacker hunnit lite längre. Det går inte snabbt men det blir snyggt :)

Ser ni före och efter på de olika sidorna av huset? Skillnad va? Jag tycker att det lyfter hela huset, vad tycker ni? Sen ska ju så klart både fasaden och fönsterfodren målas! Vi har inte riktigt bestämt vilken kulör vi vill ha än men är inne på antingen vitt på båda eller vitt och grått! Vi får se vad det blir!

Ikväll blir det jättelugnt här hemma hos oss. Jag ska packa ner lite matsäck till imorgon sen ska jag gå och lägga mig tidigt för imorgon åker vi mot Ullared och Gekås redan kl 4:30...

Btw så ber jag om ursäkt för de dåliga mobilbilderna, men min dator är fortfarande nere för räkning. Hoppas ni kan stå ut ett tag till! I min kamera har jag massor av bilder att visa sen :)



Första cykelturen...

Gick så här bra ;) I alla fall till en början när hjälmen skulle på! När vi väl kom igång med att cykla gick det jättebra :)

Nu är vi hemma igen efter en runda på Willys med mormor. Med lite mat i magen har vi (läs Anton) nya energi för en sista busrunda innan läggdags!


Tack-för-hjälpen-vin :)

Det fick jag idag av Unni som tack för hjälpen med hennes dator, tack snälla ♥


Morsan fick sovmorgon

Min underbare gubbe gav mig lite sovmorgon idag, tack älskling :) Just nu är han ute och tittar på när polackerna jobbar med vår fasad och jag och Anton tittar på Byggare Bob, för vilken gång i ordningen vet jag inte ;)

Börjar bli dags för frukost nu, sen är dagen faktiskt helt oplanerad! Vem vet, vi kanske tar premiärcykelturen till mormor :)
Hoppas ni får en bra onsdag♥


tisdag 19 juli 2011

Fasad-fix

Här har det hänt grejer idag :)




Shopping-torsdag :)

Förresten har jag glömt att berätta att vi sticker till Ullared och Gekås på torsdag. Det blir jag, morsan, Kicki och Jessika :)

Detta bestämdes förra veckan och det börjar nog bli dags att börja fila på en liten shopping-lista, med betoning på liten ;)

Manikyr

Idag har morbror Johan och Frida varit barnvakter för första gången och det har gått jättebra! Så bra så att Plutten nu ligger helt utslagen i sängen och sover :) Det måste ha busats en hel del här misstänker jag ;)

Vad gjorde då jag under tiden? Jo, manikyr! Denna gången (till skillnad från förra) gjorde jag ingen nagelförlängning utan bara en nagelförstärkning av mina egna naglar och jag är mycket mer nöjd nu än förra gången :)


måndag 18 juli 2011

Morgonmys

Godmorgon på er! Här för en stund sen hörde jag att Anton var vaken för han satt och sa "hej" i sängen. Jag försökte ignorera honom genom att ligga helt still och låtsas sova! Det funkade rätt så bra tills han jättetydligt och klart sa "hej mamma". Då smälte ett mamma-hjärta totalt och jag var tvungen att gå upp och pussa på honom :)

Just nu ligger vi och myser i vår säng men ganska snart får vi nog kicka igång denna regniga måndagsmorgon!


söndag 17 juli 2011

Plutten är hemma igen...

Och det är fullt ös här. Hos mormor verkar det inte gå någon nöd på honom men jag tror att han tycker det är skönt att vara hemma igen :)

Tack igen mormor för hjälpen :)


Anton 15 månader ♥

Idag fyller min lille älskling hela 15 månader. Han är stora killen nu och kan gå och pratar massor :) Tänk att det är mindre än en månad kvar till han börjar på dagis, fattar inte var tiden tog vägen!

Just nu ligger vi förmodligen och sover (tidsinställda inlägg is da shit ;) ) och jag gissar att det är full rulle hos mormor :D Senare idag ska vi hämta hem vår 15-månaderskille och ge honom en stor blöt puss

Bra avslutning

Kvällen i ruinen avslutas med Carl-Johan Vallgren som tillsammans med Lars Demian och Tommy Nilsson har varit bäst ikväll enligt mig!

När allt är slut här går vi nog för att möta upp Niklas, Maria, Tessan och Chrille. Men jag känner att det blir en tidig kväll för min del, jag tänker passa på att sova när jag har chansen ;) Tack mormor för hjälpen med vår lille skrutt :)