lördag 29 januari 2011

En sak till...

Gjorde ett inköp till gubben idag :D

Lite idéer rikare :)

Det har varit en lång dag men rolig och vi hann med mycket. Skönt att åka utan Plutten för en gångs skull, vi hade inte ens hunnit hälften om han hade varit med. Dessutom tror jag han hade det 1000 gånger bättre hos farmor än att flänga runt i butiker :)

Vi har gjort en del fynd under dagen. Bland annat en jättefin svart maffig spegel på Rum Interiör (nedsatt till halva priser för en liten skada) och en vit "snehylla". Dessutom är det inhandlat en födelsedagspresent till mig som jag själv pekat ut :) Jag hinner säkert glömma bort det på två månader ;)

Vi hann dessutom med ett besök på HTH Kök där vi fick hjälp av en jättebra tjej som jag tror förstår vad vi är ute efter! Jag har höga tankar om hennes kommande skisser :) Dessvärre kommer det nog kosta. Vi fortsatte sen till IKEA där vi (till slut) fick hjälp av rita upp ett kök. Det blev riktigt bra, bättre än jag vågat hoppats på! Nu ska vi vänta och se vad HTH föreslår och fundera lite mer på IKEA-köket. För övrigt så är Electrolux Home och Moore här i stan borträknade. Electrolux Home för att han var så arrogant och icke serviceinriktad och dessutom hade en usel idé, Moore för att hon för det första glömde bort vårt möte och vi fick vänta på henne i 1,5 timme och för det andra att hon fortfarande inte har hört av sig med en skiss efter snart 3 veckor!

Här är i alla fall halvfärdiga skisser från vårt IKEA-kök.

Skåpen nere till höger i bild är jag inte säker på
att vi ska ha, jag tror det kan kännas för trångt!

Allt går inte att få till precis som man vill ha det på ritningen!
På köksön ska bänkskivan bara sticka ut hälften så mycket,
på sittdelen vid fönstret ska så klart bänkskivan ned till rätt nivå
samt mellan de låga skåpen ska det byggas platsbyggda hyllor!
Fläkten kommer förmodligen bli en annan och i de tomma hålen
i högskåpet ska det in ugn och micro!

HTH-köket som vi skissade på var ganska likt detta (förrutom hyllorna längst ner till höger. Det köket hade dessutom ett vitrinskåp i hörnet mellan fönstren också. Jag gillar båda köken, just nu hänger det nog mest på priset!!

Vi kom tillbaka till stan vid ungefär 20:30. Då hade skrutten sovit i ungefär en halvtimme. Det hade gått bra under dagen förrutom en stund på eftermiddagen när han var trött och otröstlig en stund. Men efter en eftermiddagslur var han pigg och glad igen!!

Nu ska jag upp och slänga mig i soffan en stund innan sängen väntar. Imorgon eftermiddag väntar middag hos Kalle och Inga-Britt (IB fyller år), det tar nog hela eftermiddagen och en bit in på kvällen förmodar jag!

Natti natti :)

Lördagmorgon

... och Anton vaknade tidigt (kl 6 första gången) och ville inte alls mysa i sängen med mamma och pappa! Nu får skrutten gröt och jag ska packa ner hans grejer och mat för hela dagen, så fort vi är klara bär det av till farmor och föräldrarna sticker till Linköping för vi-dag :)

Igår kväll hamnade vi ute i Verkebäck hos Sofia, Christian och Matilda på tre-rätters middag med vin... Matilda som förresten går själv nu vid lite drygt 9 månader, helt galet :) Mycket trevlig kväll!! Anton somnade jättebra och sov i deras resesäng, toppen att hälsa på vänner med barn i samma ålder som har allt :) Gubbarna avslutade kvällen i källaren med att spela pingis och prata. Jag och Fia satt uppe och drack vin och snackade! När det inträffade senast minns jag inte ens, men det var supertrevligt och något jag har saknat. Måste vi göra om snart... :)

Vi hann även med en tur till simhallen med Anton igår eftermiddag, han gillar det och då gillar vi det också :)

Bäst att sätta fart med packningen!!
Ha en bra dag!!

torsdag 27 januari 2011

Mattelektion

Sitter nu och har matte-lektion (A-kursen) och har precis hunnit göra ett prov i bråkräkning medan eleverna räknat!

Jag ringde Tele2 imorse och lyckades få dom att ta bort datamängden och han skulle uppgradera mitt surfpaket till medium så att detta inte skulle kunna inträffa igen! Det kostar då 69:- i månaden, men skulle jag överskrida datamängden jag får surfa för (1Gb) så kostar det inget extra utan istället stryps hastigheten. Börjar lugna ner mig nu efter att ha varit riktigt förbannad...

Dags att avsluta lektionen här nu och istället ha Matte B-lektion!
Fullspäckad dag som vanligt, ska se om jag lyckas hinna med träning i eftermiddag!!

onsdag 26 januari 2011

Räkningar....

Satt nyss och betalade räkningar och upptäckte då att mobilräkningen från Tele2 (som jag har på autogiro) var på nästan 3900 kr... Enligt specifikationen påstår de att jag ska ha surfat för 3300 kronor... Imorgon ska det ringas och skällas på folk.... Basta!! *grrrr*

Äntligen hem till mina älsklingar...

Sitter kvar på jobbet, men ska bege mig hemåt nu till mina grabbar! Dagen har gått i ett och det har inte funnits mycket tid över. Egentligen har jag massor kvar att göra, men orkar inte mer idag, får bli imorgon kanske... Ska hämta ut ett paket från hm (ett överkast) på vägen hem. Hoppas det är fint :)

tisdag 25 januari 2011

Lördag = Vi-dag :)

Glömde ju berätta... På lördag ska jag och gubben åka till Linköping och kika på möbler och lite annat smått och gott på IKEA! Inget konstigt med det tänker ni, men det som är anmärkningsvärt är att vi åker själva, utan Anton. Anton ville hänga med farmor på lördag sa han. Det ska bli så skönt att sticka iväg själva utan att behöva tänka på mat och sovtider. Tänk va mycket mer effektiva och oplanerade vi kan vara :D

Gnällspiken Anton

Idag har den lille i huset vaknat på fel sida tror jag, han har varit gnällig från första stund! Han vaknade av pappas väckarklocka 6:20 och hade nog inte sovit färdigt då för han var gnällig redan då! Sen fortsatte det så hela dagen. Han har sovit tre gånger under dagen (normalt) men varje gång har han sovit knappt en halvtimme (inte normalt). Detta betyder att han har somnat gnällig och vaknat gnällig, inte kul för någon inblandad!! :(

Nu har han i alla fall fått middag, lax, potatis, morot och dill stod på menyn idag. Nu gäller det att hålla tröttisen vaken till vällingen vid 19-tiden, detta är lika svårt varje dag.

Jag ska gå upp nu och fixa middag till oss och göra matlådor till Anton. Denna gång får han kycklingfilé med potatis, morot och palsternacka, hoppas han gillar det :) Ska bli skönt att slå ner sig i soffan sedan, har jag inte gjort på hela dagen och min kropp värker nu.

Förresten så fick vi hem bänkskivan vi beställt från bygghemma.se idag. En vit laminatskiva som vi ska ha här i kontoret som skrivbord. Nu ska bara gubben kapa den till rätt längd så kan vi får lite ordning på torpet :)

Självklart får ni några bilder på lillkillen även idag :)







måndag 24 januari 2011

Vantjakten...

Vilken dag jag har haft... Dagen började som vanligt, frukost, bus och Anton sov förmiddag. Sen gav vi oss av vid 11-tiden mot svärmor för att äta lunch. På vägen dig lyckades jag tappa bort min ena vante (de superbra vantarna som jag haft varje vinter i säkert 10 år snart). Jag gick fram och tillbaka på den vägen jag gått i över två timmar utan att hitta något (missade ju så klart lunchen). När Anton vaknade och det var lunchdags fick jag avbryta sökandet och bege mig hem till svärmor. Efter lite mat i både mamma- och sonmagen gav vi oss ut på promenad med svärmor. Vi gick så klart samma väg tillbaka utan att hitta något! Jag hade gett upp hoppet och börjat fundera på hur jag skulle få tag i nya vantar (försökte nämligen hitta just såna vantar till gubben i julklapp, men det var totalt omöjligt). På kvällen bestämde jag mig för att sticka iväg och träna. Medan jag var på gymmet fick jag en känsla för var vanten kunde vara (på en gata där jag inte alls gick, men var kände att den nog var där iaf) så på väg hem svängde jag förbi och tänkte parkera bilen och gå ett varv runt kvarteret. Det behövdes inte för så fort jag svängde in på den gatan (gatan från Corner och längst med kyrkogården) så såg jag vanten ligga uppe i en snödriva. Helt otroligt att jag inte ens gått på den gatan men ändå fick en känsla för att den var där... Tror jag har ett sjätte sinne för vantletande ;)

Nu tänker ni förmodligen: mycket liv för en liten vante och ja, jag är lite fånig, men jag gillar mina vantar och nu är dom båda två hemma i tryggt förvar igen :D

söndag 23 januari 2011

Bakfull gubbe och nya tänder :)

Har nyss gått upp här, min sovmorgon... Har dock inte sovit eftersom Thias är så bra på att se till att jag vaknar ordentligt innan han går upp med Anton, däremot har jag legat i sängen och slösurfat på mobilen. Men nu kom Thias in och la Anton för att sova och han själv gick också och la sig! Men eftersom han idag luktar som ett helt hembränneri väljer jag att inte vara i samma rum ;)

Mathias var alltså iväg igårkväll (kanske ni förstår) på grabbkväll hemma hos Danne. Det förekom enligt uppgift grogg och bilfilmer, är glad att jag inte var där :) Jag och Anton hade mys här hemma fast en av oss somnade tidigt. Ca kl 19 sov han i sin säng, då fixade jag iordning kvällens middag (bakad potatis med skinkröra) och satte mig för att titta på en film. Offrade mig och klämde ner lite glass med choklasås också, vad gör man inte ;)

Förresten så såg vi igår att Anton har fått en tand i överkäken nu. Han har haft tänder på gång där ganska länge, men det är först nu som en av dom brytit igenom (den högra för övrigt)!

Nu ska jag passa på när grabbarna sover att äta frukost i lugn och ro, sen ska jag, Anton och mormor ut och gå en sväng (kan vara bra för Anton att komma bort från spritfabriken här hemma). Senare idag kommer eventuellt Ronja på besök, vi får se... Men nu frukost och jag ska njuta av en solig och fin vinterdag :)