lördag 26 januari 2013

När blev han så stor??

När blev min lille kille så stor?? Helt plötsligt så kan han massor, pratar jätteduktigt och förstår mycket! Nu senaste veckorna har han börjat säga ifrån, vilket han inte har gjort tidigare! Vet inte hur många gånger jag har hört "Ja ja mamma, jag kommer" eller "inte skrika mamma" när han tycker jag är på honom för mycket! Jag tycker det är bra att han börjar säga ifrån, för ibland tänker jag mig inte för utan tjatar nog mycket på honom "av gammal vana". Vart tog min lilla bebis vägen??

Har har besöken avlöst varandra idag! När mormor och Mats åkte hem tidigare så dök istället Micke och Johanna upp lite spontant. De var i Västervik och letade bil och kom förbi med lite fikabröd! Mycket trevligt :)

Nu är det hög tid att börja fundera på kvällens middag!

Häst och släde

Nu har vi åkt häst och släde, ätit korv, druckit varm oboy och klappat ponnys! Det var mycket uppskattat av alla trots att Anton var jättetrött! Stella var vaken under slädturen, men somnade gott i vagnen när vi andra åt korv! Anton checkade ut i bilen på väg hem!

Just nu sitter vi hemma i värmen och fikar med mormor och Mats!





















Godmorgon träningsvärk


Godmorgon träningsvärk!
Den har slagit till med full kraft idag kan jag lova, men det är skönt att känna att träningen har gjort nytta!

Här har natten varit den bästa på hela veckan för mig, i natt har jag "bara" varit uppe och nattat Anton två gånger (i sammanlagt ca 1,5 timme). Sen var Mathias uppe två gånger också! Vet inte om vi gör rätt, det verkar ju inte ge något resultat än så länge efter fyra nätter. Har ni några andra förslag på hur vi får Anton att sova i sin egen säng hela natten? Han somnar alltid själv på kvällarna i sin säng, på natten när han kommer in till oss följer jag med honom tillbaka till hans säng. Jag har provat både att låta honom somna om själv (jag sitter hos honom en stund och går sen tillbaka till min säng) och att sitta hos honom tills han somnar, men han kommer alltid tillbaka in till oss! De senaste nätterna har jag varit vaken i 3-4 timmar varje natt och nu börjar det ta ut sin rätt känner jag!


Förresten så tror jag Anton har hört uttrycket "det man slickar på äger man" för det var vad han gjorde på syrran igår ;)

Nu ska vi äta frukost och på agendan idag står att åka häst och släde med mormor och Mats! Ha en mysig lördag alla!


fredag 25 januari 2013

Härliga fredag!

Körde ju som ni vet ett träningspass idag och vilken energi jag fick av det! Jag ser redan fram emot nästa gång!

Nu är Anton hämtad ifrån dagis, brasan är tänd och när som helst kommer Mathias hem från jobbet. Låt helgen börja!!

Ytterligare något jag ser fram emot är ett möte jag har bokat in på måndag med min chef. Vi ska diskutera när, hur och och i vilken omfattning jag ska börja jobba! Spännande och jag ser fram emot att komma ut och se världen utanför lite!

Trevlig helg på er!

Dagen träning

Nu har även Stella godkänt tränings-dvd:n! Hon satt jättesnällt, skrattade och tittade på när morsan hoppade runt som en tok! Eller så skrattade hon åt mig, vem vet ;) Jobbigt och jätteroligt pass var det och detta ska jag försöka göra några gånger i veckan!

Nu är det matdags för Stella, snart lunch för mig och M och när han ändå är hemma på lunchen ska jag försöka hinna ta en dusch! Sen ska vi hämta hem storebror och ta helg här i huset :)

torsdag 24 januari 2013

Testad och godkänd

Nu har vi tjuvkikat på en av träningsfilmerna. Anton har till och med testat den och godkänt den! Tror inte det blir några problem att köra passet tillsammans med denna kille :)




Nu håller Anton på att somna, jag har duschat och ska strax sätta mig i soffan med en kopp te och hoppas att halsen känns bättre imorgon!

Efterlängtat paket

Idag trillade äntligen ett efterlängtat paket ner i brevlådan! Jag har beställt tränings-dvd:er och en träningsmatta, så nu ska denna trötta mamma-kropp fixas till :) Filmerna har varit svåra att få tag på och när de sista 40 släpptes till försäljning förra veckan var jag snabb och lyckades klicka hem en till mig!!


Tyvärr känner jag att jag har ont i halsen idag, vi får hoppas att det går över så jag kan testa dvd:erna imorgon!

Vi har precis kommit innanför dörren efter promenad och ärenden på stan, hämta på dagis och hämta ut paket! Nu blir det mat/mellanmål och vänta på pappan i familjen som kommer hem med pizza idag, härligt! Jag sa väl att jag börjar mitt nya liv imorgon va?! ;)

onsdag 23 januari 2013

Burr

Så här visar termometern här hos oss idag! Tur att älsklingen drog igång en brasa till oss innan han åkte till jobbet imorse!

Operation sovträning

Hur gick då operation sovträning undrar ni säkert!! Jag är ganska nöjd, fast trött måste jag säga. Jag följde med Anton tillbaka in till hans säng fyra gånger och jag var vaken mer eller mindre hela tiden mellan kl 2 och 4:30. Men ungen sov hela natten i sin egen säng och jag känner att detta kanske faktiskt kan funka och jag kan få sova gott på nätterna igen!!

Han vaknade och kom in till mig när Thias åkte till jobbet (strax innan kl 7) och jag lyckades få honom att ligga kvar i sängen i nästan en timme. Den lilla ungen sover fortfarande, som vanligt!!

Nu är det dags för frukost här!

tisdag 22 januari 2013

Sagoläsning

Tidigare när Thias kom hem från jobbet hade han sagoläsning på köksgolvet med båda barnen! Väldigt intressant och roligt tyckte de båda två och sagoboken som lästes var Cars 2 (med ljud).



Hejdå farmor

Nu har farmor varit här och tankat pussar och kramar från barnen för imorgon åker hon och Bengt till Thailand i två veckor! Lite avundssjuk är jag allt måste jag erkänna :)



Nu väntar nattning av Anton, mat till Stella och sedan en skön dusch!

Ute med hunden

Idag på förmiddagen gav jag, Stella och Anton oss iväg på en liten promenad hem till Eva! Bygga lego, måla, fika och prata hann vi med innan vi gick hemåt igen för att laga lunch! Vi fick sällskap av Eva och vovven nästan hela vägen hem! 


Nu har Anton nyss vaknat efter middagsluren och jag känner att jag borde sovit middag jag också! Man blir trött av att ha en liten väderkvarn i sängen varje natt! Operation "få ungen att sova hela natten i sin egen säng" startar pronto!!

Nu ska jag leta i frysen efter något att laga till middag! Ha det bäst!

måndag 21 januari 2013

Min stackars lilla tjej...

Usch va det inte var roligt att se min lilla bebis få en spruta, men hon var jätteduktig! Hon blev så klart lite ledsen, men det gick över fort. Än så länge har vi inte sett till någon feber, hoppas vi slipper det under kvällen/natten!!



Nu väntar hemgjord pizza och soff-häng för oss! Vad händer hos er ikväll?

Ny vecka igen

Veckorna och speciellt helgerna går så snabbt och så var det måndag igen! Denna måndag är Anton på dagis och Stella ska till BVC för att få sin första spruta, min stackars lilla gumman! Just nu övar lill-stumpan på att vända runt, hon har nästan lyckats vända sig från rygg till mage. Du behöver inte ha så bråttom tycker morsan :) Jag går och plockar lite innan vi ska ner till stan en sväng och senare vidare till BVC och sedan dagis!

Igår eftermiddag/kväll var både jag och Mathias iväg hos svärmor och fick varsin massage. När han var iväg passade jag och Anton på att bygga en jättelång järnväg över hela köksgolvet! Jättekul tyckte vi nog båda :)



söndag 20 januari 2013

Grannsämja?!

Undrar just om någon i detta hus vill säga något till grannen med detta?? Vad tror ni??
Detta är förresten gårdagens nyinköp. Träfiguren fick flytta tillbaka in på kontoret och istället flyttade denna fina trähand från Hay in i vardagsrummet!


Nu står kakan i ugnen, ungarna sover och om knappt en timme kommer fikagästerna... Bring it on... :)


Stella 3 månader idag



Idag blir min lilla tjej hela 3 månader. Tiden har gått supersnabbt och det känns nästan som hon kom till oss igår! Hon börjar bli en stor tjej som är glad hela tiden, ler och skrattar massor, är jätteduktig på att hålla upp huvudet själv, har upptäckt sina händer och att hon kan greppa saker, vill vara med och ha uppmärksamhet och prata och som sover hela nätterna sedan någon månad tillbaka! Vi kunde inte vara stoltare över vår lilla tjej :)


Dessutom har hon ju världens goaste storebror som tar så väl hand om henne och gillar att pussa och krama på henne!


Sovmorgon

Idag tog Anton och jag sovmorgon, jag klev upp vid ca 8:45 och Anton vaknade inte förrän 9:15! Det blev nämligen sent för den lille killen igår. Vi åkte ut till kusinerna i Gunnebo igår eftermiddag och åkte inte hem förrän kl 22. Anton hade då varit vaken hela kvällen och somnade i bilen på väg hem! Tänk va skönt att det äntligen börjar vända, uppe sent vaknar sent (tidigare var det nämligen tvärtom, han vaknade nästan tidigare än vanligt istället). 

Simhallen igår blev en succé. Stella tyckte det var mysigt att bada och Anton busade massor med farmor i vattnet. Efteråt fikade vi i restaurangen innan vi åkte hem och två stycken busungar somnade på två röda... Det tog dock ett tag innan vi kom iväg. När jag hade packat in ungar och väskor i bilen hade bildörren på passagerarsidan (Stellas sida) frusit och gick inte att stänga. Efter en halvtimme med bilen igång, några svordommar, hjälp av grannen och lite 5-56 gick det till slut och vi kom iväg!

Idag blir det tvättdag och sedan kommer mormor och Mats, Eva och Putte och Christer och Agneta hit på fika i eftermiddag! Mycket trevligt :)