lördag 6 april 2013

Att plocka ur gobitarna

 

Minns ni den superfina bukett som jag fick av min älskling på min födelsedag?! Den har stått sig väldigt länge, men nu var det nog dags att låta den gå vidare till soptunnan. Men utvalda delar av buketten sparade jag och satte tillbaka i vasen. Har jag förresten sagt hur mycket jag gillar denna vasen, ett superbra köp av mig! Bra gjort Jenny ;)


 Även denna fick bli kvar ett tag till och hamnade i en egen liten vas! Någon som kan tala om för mig vad det är för något? Jag har ju som ni förstått absolut inga gröna fingrar!

I eftermiddag väntar kalas hos svärmor. Hon fyller nämligen år idag, hipp hipp hurra för bästa svärmor idag :) Vi ska packa in oss alla i bilen här senare och bege oss hem till svärföräldrarna för god smörgåstårta och lek med kusinerna. En bra dag när det är kalas helt enkelt :)

fredag 5 april 2013

Finbesök


Tidigare ikväll fick vi finbesök av Bettan och Berg som väntade här hos oss på att få hämta sina ungar från Mora Träsk! De hade med sig en påse bullar och passade på att busa lite med Stella när storebror inte var hemma. 

 

För någon timme sen fick vi hem en trött, men väldigt lycklig liten kille som hade fått busa med kusinerna, ätit glass och pannkakor och dansat till Mora Träsk idag. Kul att se honom så glad och att han börjar bli så gammal att man kan ta med honom på såna här saker och han uppskattar det. Det tog inte många minuter för farmor (självklart skulle ju farmor natta) att få lill-killen att somna idag!

Nu väntar soffan och lite varma mackor på mig, bäst att skynda mig ;)
Happy fredag!

Jag har visst gjort det igen...

Tagit död på plantan i köket igen! Dags att köpa en ny igen då antar jag!


 Ungefär som plantan i köket har jag känt mig de senaste dagarna. Superförkyld, huvudvärk och ont i bihålorna, men jag har trots detta tagit mig till jobbet både onsdag och torsdag. Tur att det är påsklov just nu och väldigt lugnt på jobbet. Men det har verkligen inte funnits någon energi kvar alls när jag kommit hem på eftermiddagen, varken till att blogga eller göra något annat heller.

Idag börjar det kännas lite bättre och jag har varit själv med denna tjejan hela dagen. Vi lämnade Anton på dagis i morse och på eftermiddagen blev han hämtad av farmor och kusinerna. De sitter just nu och väntar på att föreställningen med Mora Träsk ska börja, sedan kommer han hem hit till oss lagom till läggdags. Jag och Stella har haft en lugn dag och vi passade till och med på att sova en stund i soffan på eftermiddagen!

Nu måste jag nog börja leta i frysen efter något att äta för mig och Thias. Äta bör man har jag hört men det är ju sååå tråkigt att laga mat, skulle gärna slippa det.




tisdag 2 april 2013

Det bästa med att fylla år...

 ...måste vara presenterna och all uppvaktning man får. Jag är som ett litet barn när det kommer till julafton och födelsedagar, jag älskar att öppna paket! Det sämsta med att fylla år måste ju vara att man ju faktiskt blir äldre, men det är ju svårt att komma ifrån!


När jag fyller år brukar jag bjuda in släkt och vänner till kalas. I år låg min födelsedag strax innan påsk och många hade andra planer för påskhelgen, därför rann firandet lite ut i sanden (förrutom igår när vi träffade min familj). Presenterna har därför trillat in lite allt eftersom och jag tänkte visa er allt fint jag har fått.

 

Tack alla för de fina presenterna :)

Nu har pappan kommit hem från jobbet här. Jag håller på med middagen, lax och potatis i ugn blir det idag. Efter middagen ska jag se om jag kan smita iväg och vila en liten stund för idag är jag inte pigg, huvudvärk och förkylning som sitter i bihålorna. Idag som det har varit så härligt, soligt väder och jag har inte orkat gå utanför dörren :( Nu tycker jag att vi är färdiga med denna långdragna förkylning i vår familj, vi går ju och snorar allihopa här och har gjort det i flera veckor nu. 

Status på bygget

Nu är vi tillbaka i vardagen igen. För min och ungarnas del är det inte så stor skillnad eftersom Anton är hemma från dagis idag. Men för Mathias är det ju slut på ledigheten och vi saknar ju så klart att ha pappa hemma. 

Under påskhelgen har det inte hänt så mycket på bygget! Vi har istället njutit av lediga dagar och umgåtts hela familjen. Mathias har dock varit och städat upp lite efter rivningen och jag passade på att gå upp med kameran för att dokumentera lite. Jag tänkte att ni kanske vill se lite hur vi har tänkt oss!?



 Dessa två bilder över är tagna hallen direkt när man kommer upp ifrån trappan. Det var alltså här köket låg tidigare och innanför väggen (som nu är riven) ett sovrum.


Det gamla sovrummet kommer till viss del bli ett barnrum, men utrymmet längst till vänster i bild (där trappstegen står) kommer bli ett långsmalt L-format badrum. Tegelväggen ni ser till vänster i bild var inte med på vår ritning så när vi upptäckte den fick vi tänka om lite eftersom den står mitt i vårt planerade badrum. Det blir en skiljevägg mellan toaletten och resten av badrummet (toaletten blir alltså hitom väggen). Vi kommer riva ner övre halvan, så det inte känns så instängt.


Denna bild är tagen från andra hållet. Jag står alltså i det blivande badrummet och tittar ut mot en del av tv-rummet. 


Och detta är alltså den berömda oplanerade väggen, fast inifrån badrummet. Jag står nu i vår blivande dusch längst in i hörnet och tar kort. 

Vad tror ni, blir det bra?


måndag 1 april 2013

Att summera ett kalas

Så har vi då varit på kalas och det var som vanligt roligt och trevligt. Mycket gott fika, fina paket, bus med barnen och träffa familjen så åkte vi hem nöjda, mätta och belåtna.

Jag summerar kalaset med ett gäng bilder och låter de tala för sig själva!



 




 


Imorgon börjar vardagen och allvaret igen. Trist, men också skönt med lite vardagsrutiner. 
Ha en mysig kväll nu, det ska jag!

Mot kalas


Nu beger vi oss mot kalas! 
Alla är uppklädda och redo för fest, ungarna har sovit och ätit och present, blöjor och allt annat en småbarnsfamilj kan tänkas behöva är packat.

Det slog mig tidigare idag att vi nu är inne i april månad. Jag hade inte tänkt på dagens datum alls förrän morsan ringde och lyckades lura mig... Men nu vet jag och nu är jag på min vakt resten av dagen ;)

Ingen är som syrran


Ingen är lika mysig att kramas med och lika bra på att väcka brorsan när han har sovit mitt på dagen. Hon jobbar med okonventionella metoder och hon är snabb och effektiv. Hennes taktik är att kittlas och att sno nappen. Någon att lära av tydligen för jag har aldrig lyckats väcka honom så här snabbt som hon kan! Vårt hemliga vapen kan man säga ;)


Godmorgon på er!

Här har vi nyss ätit en långfrukost som man kan göra på lediga dagar, en lugn och skön start på dagen. På schemat idag står fortsatt städning och i eftermiddag blir det lite sent födelsedagsfirande hos morsan!

Vad gör ni idag på påskens sista lediga dag?

söndag 31 mars 2013

Grillpremiär

Idag har det varit en härlig, solig vårdag och snön smälter bort mer och mer. Vi har dock inte varit utanför dörren idag utan vi har röjt i hallen och i köket. När vi började rivningen förra helgen så åkte allt som fanns kvar på övervåningen ner och där har det stått i kartonger och påsar, så idag har vi äntligen blivit av med det mesta av det. 


Vi har även haft grillpremiär idag. Fläskfilé och hasselbackspotatis med en god sallad blev det till middag, fast vissa av oss åt handduk istället ;) Till det öppnade vi en flaska vin som vi ska fortsätta dricka på nu under kvällen. 

 



Nu sover båda barnen och jag ska gå och se om det finns något påskgodis kvar...

Ha en mysig söndagskväll, det tänker vi ha!